شوشان: مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان خوزستان با اجرای ویژهبرنامههای فرهنگی و هنری یاد عباس کیارستمی فیلمنامهنویس، تهیهکننده، کارگردان، کارگردان هنری، تدوینگر، نقاش، شاعر و عکاس ایرانی را گرامی میدارند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، مربیان کانون در 54 مرکز ثابت این نهاد فرهنگی در شهرهای اهواز، ایذه، آغاجاری، بهبهان، باغملک، ماهشهر، رامشیر، امیدیه، بندر امام خمینی (ره)، هندیجان، کارون، حمیدیه، سوسنگرد، بستان، ملاثانی، شوشتر، دزفول، اندیمشک، لالی، مسجدسلیمان، گتوند، رامهرمز، شوش، هویزه، شادگان و هفتکل از 20 تا 27 تیرماه شخصیت زندهیاد عباس کیارستمی را به کودکان و نوجوانان معرفی میکنند.
در این هفته مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان خوزستان کتابهایی چون: "رنگها"، "من حرفی دارم که فقط شما بچهها باور میکنید" و "داستان زندگی پر ثمر و با افتخار مداد قرمز" که کیارستمی کار نگارش و تصویرگری آن را انجام داده است به کودکان و نوجوانان معرفی خواهند کرد.
همچنین در این هفته فیلمهای خانه دوست کجاست؟، نان و کوچه، مشق شب، مسافر، اولیها، به ترتیب قد و دیگر آثار ماندگار این هنرمند بزرگ ایرانی در مراکز کانون برای کودکان و نوجوانان خوزستانی به نمایش در خواهد آمد.
زندهیاد عباس کیارستمی که در کارنامهی کاری خود افتخاراتی چون: برنده جایزه ویژه هیئتداوران و لوح زرین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵، نامزد پلنگ طلایی، برنده پلنگ برنزی، دریافت جایزه کنفدراسیون بینالمللی هنر سینما، برنده جایزه فیبرشی و فیلم منتخب انجمن منتقدان فیلم جشنواره فیلم لوکارنو ۱۹۸۹، برنده جایزه ویژه هیئتداوران و لوح زرین جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵، برنده جایزه سینمای هنر و تجربه در دومین جشنواره برخوردهای سینمایی کن ۱۹۸۹، برنده جایزه گریفون برنزی و مدال طلای شهر جشنواره فیلم جیفونی ۱۹۹۰، برنده جام نقرهای و جایزه ویژه جشنواره فیلم ریمینی ۱۹۹۰، برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره سلطنتی بلژیک ۱۹۹۰، برنده جایزه سینه کید جشنواره بینالمللی فیلم کودکان آمستردام ۱۹۹۲، برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم رم ۱۹۹۵ و ... را دارد اولین تجربه سینمایی خود را با نام "نان و کوچه" در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخت.
وی از سال 1349 همکاری خود را با کانون پرورش فکری آغاز کرد و در این همکاری آثار ماندگاری مانند «خانه دوست کجاست»، «نان و کوچه»، «زنگ تفریح»، «مشق شب»، «تجربه»، «مسافر»، «من هم میتونم»، «دو راه حل برای یک مساله»، «لباسی برای عروسی»، «کلوز آپ»، «همسرایان»، «اولیها»، «به ترتیب قد» و «زندگی و دیگر هیچ» را در کانون ساخت.
کیارستمی از نخستین پایهگذاران گونهای از سینما بود که فعالان حوزه کودک از آن به نام سینمای کانون یاد میکنند، گونهای خاطرهانگیز و مسحور کننده که در وطن و در عرصههای بینالمللی به سینمای ایران آبرو و اعتباری افزون بخشید.