شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۳۲۹۶
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: هرس کردن گیاهان، ممانعت از آتش زدن مزارع، متوقف کردن آسفالت کوبی در اوایل پاییز، عقیم سازی برخی از گونه های گیاهی مانند کنوکارپوس میتواند در پیشگیری از بروز بیماریهای تنفسی به دنبال اولین بارشهای پاییزی در سال جاری نقش مهمی ایفاء نماید

یکشنبه 3 مردادماه 95، سومین کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در سال جاری با حضور دکتر غلامرضا شریعتی استاندار، مهندس فرج اله خبیر معاون سیاسی و اجتماعی استاندار، دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر شکراله سلمان زاده معاون بهداشت دانشگاه، دکتر حسین برزگر معاون غذا و دارو دانشگاه و جمعی از مدیران کل و نمایندگان دستگاه های اجرایی عضو کارگروه در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار گردید.

دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این جلسه بیان داشت:  آب، غذا و هوای سالم سه نیاز اصلی بشر برای سالم زیستن است، متاسفانه استان خوزستان در هر سه موضوع سلامت آب، غذا و هوا دچار چالش ها و مشکلات جدی است. در این بین موضوع سلامت هوا مهمتر و جدی تر بوده و ابتدا باید در این زمینه مداخلات اساسی صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: آلودگی صنعتی ناشی از فعالیت کارخانه ها، صنایع، خودروها و ریزگردها مهمترین علل آلودگی هوا بوده که سلامت افراد را تهدید نموده و موجب بیماریهای حاد و مزمن می گردد.

وی با اشاره به وقوع اختلالات تنفسی پس از اولین بارشهای پاییزی افزود: در 3 سال گذشته شاهد بروز بیماری حاد تنفسی به دنبال اولین بارندگی ها بودیم که این پدیده در مدت زمان کوتاهی باعث مراجعه تعداد زیادی از افراد به اورژانس ها و مراکز درمانی شد، چنانچه در سال 92 ظرف 24 ساعت پس از اولین بارش پائیزی  بیش از 16000 نفر با ناراحتی تنفسی به بیمارستان ها مراجعه کردند.

ایدنی تصریح کرد: از همان ابتدای بروز این پدیده، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ضمن مقابله با بحران بوجود آمده، تحقیقات خود را در زمینه علل این پدیده شروع کرد که در طی این تحقیقات بیش از 3000 پرونده پزشکی مراجعین بررسی شد و مشخص گردید که تقریبا" تمامی این مراجعین، مشکلات تنگی تنفس و آسم داشته اند. همچنین در ادامه تحقیقات، نتایج حاصل از مطالعات سایر کشورها که به نوعی با موارد مشابه برخورد داشته اند نیز جهت نتیجه گیری بهتر آنالیز شد.
 
رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور با بیان اینکه در مدت انجام تحقیقات فرضیه های زیادی مطرح شد، ولی تحقیقات در نهایت فرضیه آلرژی زایی را تایید کرد، گفت: بررسی سایر دستگاه ها نیز نشان داد که ما با یک نوع آلرژی فصلی با منشا پولن های گیاهی رو به رو هستیم، در واقع در حالت معمول اندازه پولن های گیاهی 20 تا 30 میکرون بوده و ذرات با این اندازه قادر به ورود به قسمتهای تحتانی دستگاه تنفسی نیستند ولی در هنگام رعد و برق و بارندگی پولن های گیاهی به ذرات ریزتری تبدیل شده و آن زمان است که به قسمتهای انتهایی سیستم تنفس راه پیدا کرده و با ایجاد واکنش حساسیتی موجب ایجاد آلرژی و علائم تنفسی می گردد.

ایدنی انجام تحقیقات در راستای علت شناسی این پدیده، تجهیز کلیه اورژانسها و بیمارستان های دولتی به وسایل کمک تنفسی، تامین داروهای مورد نیاز، اطلاع رسانی به مردم جهت اجتناب از در معرض عوامل خطر قرار گرفتن، تدوین پروتکل درمانی و ارسال به کلیه مراکز درمانی و پزشکان فعال در سطح شهر را از مهمترین اقدامات انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این زمینه برشمرد و تصریح کرد: ان شاء الله جهت برخورد با این پدیده به زودی پروتکل درمان پیشگیرانه بعد از تایید انجمن ریه کشور نیز منتشر و اجرایی خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: هرس کردن گیاهان، ممانعت از آتش زدن مزارع، متوقف کردن آسفالت کوبی در اوایل پاییز، عقیم سازی برخی از گونه های گیاهی مانند گونه کنوکارپوس در جهت کاهش پولن زایی، تجهیز هواشناسی به دستگاه مدرن و پیشرفته که قادر به اندازه گیری عوامل غیرمعیار مانند کربن های پلی آروماتیک باشد، می تواند در پیشگیری از بروز بیماریهای تنفسی به دنبال اولین بارشهای پاییزی در سال جاری نقش مهمی ایفاء نماید.








نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار