عبدالرحمن نیک سرشت
می شود گفت که تبعیض یک اپیدمی است. نیز می توان برآورد نمود تا گستره ی آن را ، مثل وبا ، حصبه و طاعون که جان خیلی از آدمیان را می گیرد ، شناسایی نمود. نیز می توان مدعی شد که تبعیض دوره ای شیوع می یابد و به هر سرزمین و دیاری که سرک می کشد ، قربانی بجا می گذارد. نیز مشخصا می توان دید که در بعضی از مناطق ، برخی از مردمان در مقابل این بیماری واگیر ، که نامش تبعیض است کاملا واکسینه شده و راه های مقابله ی علمی و منطقی با آن را نیز یاد گرفته اند. و نیز می توان گفت که آنها ، تقریبا در برابر تبعیض ، مصونیت یافته اند.
حالا می توان این گونه مشاهده نمود ، از جمله مواردی را ، که در استان خوزستان ، در قالب پاد فرهنگ قوم ستیزی و نیز به تبع آن ، قوم گرایی ، که بیشتر از هر جا ، بسیار جولان می دهد. و نیز این مشت که نمونه ای از خروار است را می توان در اثبات وجود تبعیض به شهادت گرفت.
آری ، وجود این نوع وضعیت ، بستر خوبی را ، برای شیوع بیماری تبعیض بطور اتوماتیک بوجود می آورد ، از جمله ، وجود این مساله دردناک ، که ما شاهد آن هستیم از این حقیقت لا کتمان ، که مردمان شریف عرب سالیان زیادی به درد بی مهری و تبعیض مبتلا هستند و کماکان از وجود این نقیصه ی وحدت سوز رنج می برند و بارها بخاطر وجود انواع و اقسام تبعیض های تحقیرآمیز زبان گله و شکایت گشودند و از سایرین نیز تقاضا نمودند در این امر آنها را یاری دهند و انصافا این فراخوان همدردی ، انتظار ، چشمداشت و توقع ، بی جایی هم نیست ، بلکه به مصداق << انماالمومنون اخوه >> همه ما خوزستانی ها ، باید همگام و همزبان با این هموطنان شریف ، خواهان رفع تبعیض تاریخی از آن مردمان غیور بشویم ، زیرا همه به این درد مشترک کم و بیش مبتلاییم.
آری ، مردمان صبور و مکرم عرب ، همان مردمانی که در سخترین روزهای بی دولتی کشور ایران ، وفاداری عمیق خود را در قبال استقلال و کیان این مرز و بوم پر گهر نشان داده اند و در حادترین شرایط تاریخی در مقابل متجاوزین ، با اهداء شهدای عزیز خود میزان پایبندی خود را به مملکت به اثبات رساندند و سرافرازانه از همه ی آزمون های ملی پیروزمندانه بیرون آمدند .
نگارنده ، نخست از استاندار خوزستان جناب آقای دکتر شریعتی ، مصرانه خواستارم به این نکته ی حساس آمایشی ، امنیتی ، هویتی و ملی توجه ی ویژه ای را مبذول دارند ، چه از بابت به کارگیری نیروهای متخصص ، ماهر و کارآمد مردم عرب در مسوولیت های مدیریتی ، فرصت های شغلی و عرض اندام اجتماعی ، و نیز مشورت پذیری از نخبگان و اکابر آنان و چه اهتمام بخشی ویژه نسبت به آبادانی ، عمران و توسعه مناطقی که این عزیزان زندگی می کنند ، از بالقوه گی گرفته تا مرحله ی بالفعل شدن ، خواهشمند است که استاندار جوان نهایتا بذل توجه ی ویژه ای بفرمایند.
نگارنده ، در خاتمه از اکابر و نخبگان عرب مجدانه خواهان است که با تدقیق و بررسیهای نقادانه از درون ، آسیب شناسی های میدانی و پژوهشی را انجام بدهند و آن مواردی را که ممکن است بتواند میزان موجودی نقاط همگرایی های لازم نیل بر تبعیض زدایی مفید و مثمر را شناسایی نماید را آشکارسازند و به جای صرف بیان دغدغه ها ، عرض گلایه ها و شکایت های تکراری بی نتیجه ، عملا به شکل اکتیو و طرزی فعالانه اقدامات مدنی تری را بعمل آورند و صد البته از سایر جمعیت ها ی مردمی ، نهادهای مدنی و بخصوص دولت مرکزی خواستاریم که جدا ، در مقابل مطالبات برحق مردم عرب ، وظیفه ، تعهد ، تکلیف شرعی ، مدنی و نیز ملی خود را از مرحله حرف و تعارف عبور داده و به منصه ی ظهور رسانند ، زیرا امنیت و منافع ملی در گرو تکمیل پروسه ی ملت سازی است آری ، همان پروسه ای که بدون توجه به حقوق و مطالبات برحق اقوام و مردمان آن سرزمین محقق نخواهند شد .
حضرتعالی انگار سالهاست از تحولات استان غافل هستید. لطفا سری به ادارات بزنید.در حال حاضر بخش زیادی از کارکنان ادرات از هموطنان [...] است تاجایی که در بعضی جاها این ترکیب جمعیتی خصوصا در پست های کلیدی ان ادارات جایی برای دیگر اقوام باقی نگذاشته. اما ما معتقدیم شایستگی مرز ندارد و هرکس از هر قوم و طایفه و زیبان حق پیشرفت و ارتقاء را دارد.عاجزانه ازتون خواهش کنم یه مدت روزه سکوت و قلم بگیرید.ممنون می شوم.این روشنفکری شما اخرش باعث سکته ما میشه.