مدت زماني است كه توهين و تخطئه مسئولان و بزرگان كشور از تريبونهاي عمومي و رسمي شدت يافته است و انگار دارد قبح اش ريخته ميشود؛ اتفاق ناخوشايندي كه اگر در جامعه تسري يابد نتيجه مستقيم آن ميشود ترويج بداخلاقي و باب شدن توهين و تخطئه در همه لايههاي اجتماعي. بايد دانست اين شيوه نوظهور مطابق است با سياستی که هدف وسيله را توجيه ميكند، يا نگرش «سياست براي قدرت» كه اصول اخلاقي را كنار ميگذارد و از هر روشي در جهت قدرت يابي بهره ميبرد، بدين معني كه اخلاق را به كناري مينهد و قدرت را ميچسبد و براي حفظ يا دستيابي به آن از هيچ روش و وسيلهاي فروگذار نميكند.
اين سياست اما در جمهوري اسلامي ايران مذموم است، حكومتي كه مبنايش اسلام و تشيع است و الگويش حكومت علي (ع)، اين رفتارها را برنمي تابد و بسياري از دلسوزان و بزرگان را به واكنش ميدارد.
در اين راستا حجتالاسلام والمسلمين مسيح مهاجري در يادداشتي با بيان اينكه منبر امامت جمعه، از موقعيتهاي بسيار مهم در نظام جمهوري اسلامي است، تاكيد كرد: واقعيت اين است كه عدهاي از ائمه جمعه در حد مطلوبي به وظايف خود عمل ميكنند و در جذب مردم و ايجاد وحدت و همدلي و تقويت جبهه حق موفقند، عدهاي نيز هر چند موفق نيستند ولي كارنامه منفي هم ندارند، اما عدهاي متاسفانه در كارنامه خود غير از ايجاد تفرقه، چركين كردن قلبها نسبت به همديگر و دفع مردم چيزي ندارند.
وي افزود: متاسفانه يكي از مشكلات آن دسته از ائمه جمعه كه داراي كارنامه منفي هستند اين است كه يا معلومات كافي براي اداره نماز جمعه ندارند يا فرصت كافي براي مطالعه و آماده كردن مطالب جهت پربار كردن خطبهها اختصاص نميدهند. اين قبيل افراد چون با دست خالي بر منبر نمازجمعه تكيه ميزنند، خود را ناچار ميبينند براي جلبتوجه مخاطب به پرخاش كردن به اين و آن متوسل شوند و از مسير پدري به مسير طرفيت واز جاده انصاف به بيراهه تخريب و منفيبافي كشانده شوند. اين شيوه، مردم را از نماز جمعه دور ميكند، قلبها را از همديگر مكدر مينمايد و مانع وحدت و انسجام ميشود. همچنين چندي پيش حجتالاسلام سيدمهدي طباطبايي عضو شاخص جامعه روحانيت مبارز با تاكيد براين كه هر نوع تندروي سياسي از تريبونهاي مذهبي بهشدت خطرناك است، خاطرنشان كرد: برخي به جاي روشنگري، عقدهگشايي ميكنند.
او با اشاره به اهميت و جايگاه منبرها و تريبونها گفت: هميشه در هر منبري وظيفه گوينده اين است كه در مسير آگاهسازي مردم و توجه دادن قلب و روح آنها به خود و روز جزا سخنراني كند. وي تصريح كرد: يك اصل مهم براي سخنراني كه از جايگاه روحانيت بر منبر مينشيند اين است كه بداند روشنگري يك امر هميشگي است اما تهمت، توهين و افترا هرگز. كسي حق ندارد از تريبون مذهبي به كسي توهين كند یا براي اشخاصي ايجاد مشكل كند.
در برابر بداخلاقي تريبونداران قانون را علم كنيم
در طرف ديگر ميدان اخلاقيات و تقوي كساني قرار گرفتهاند كه براي مطرح كردن خود كه نوعي كشش به سمت قدرت است، بزرگان نظام و انقلاب را مورد حمله ميدهند و از رئيسجمهور گرفته تا رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و ديگراني را كه كارنامه درخشان شان در دفاع از انقلاب بر هيچكس پوشيده نيست هدف قرار ميدهند؛ كساني كه به واسطه فعاليت بزرگان انقلاب است كه تريبوندار شدهاند. حال سوالي كه در اذهان نقش ميبندد اين است كه آيا «منافق خواندن رئيس تشخيص مصلحت نظام» برخلاف منافع ملي و مصالح كشور نيست؟
آيا به ايجاد شكاف و گسست در حاكميت نميانجامد؟! به نظر ميرسد بايد چارهاي انديشد كه اگر افراد نميتوانند اخلاق سياسي را در رفتار و كردار خود و به ويژه تريبونهاي رسمي به منصه ظهور برسانند و مسئولانه، عالمانه و اخلاقي سياست ورزي كنند، لااقل با ابزار قانون با آنان برخورد شود.