استاد خراط دزفولی از برگزاری کلاسهای رایگان آموزش خراطی در دزفول خبر داد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان؛ عبدالرحیم فروتن هنرمند خراط دزفولی در حاشیهی نمایشگاه هنردستان خوزستانی اظهار کرد: هنر خراطي قدمت ديرينهاي دارد و در سازمان ميراث فرهنگي نيز اين هنر به نام شهرستان دزفول به ثبت رسيده است. هنر خراطي در اين زمان بهصورت يك هنر خانوادگي در شهرستان دزفول محسوب میشود؛ زيرا بهصورت سينه به سينه از نسلي به نسل بعد منتقل شده است.
وی افزود: اين هنر داراي قدمتي ٤٠٠ ساله است و در آن سالها نيز از آن تنها به عنوان يك هنر ياد نميشد زيرا برای بسياري از لوازمات ضروري زندگي آن دوران همچون دوكهاي ابريشم بافي، دستههاي بيل و داس، تجهيزات تهيه غذا همچون وردنه از آن استفاده ميشد.
استاد خراط با بیان اینکه در هنر خراطي هيچ گونه تغييري رخ نداده و تنها شكل ارائه اين هنر تغيير كرده است، اضافه کرد: در اين زمان طرحهاي جديدي در اين هنر به مرحله ساخت رسيده و بهصورت كلي اين هنر به سمت و سوي ساخت اشيا تزييني رفته است.
فروتن بیان کرد: 12 طرح خراطي تاكنون موفق به كسب نشان ملي شدند و دو طرح نيز در قالب يك ظرف آجيل خوري مخصوص سفره هفت سين و يك ظرف آخوري دو طبقه كه هم اكنون در كاخ موزه گلستان نگه داري میشود، موفق به كسب مهر اصالت از سازمان يونيسكو شدند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بهمنظور ماندگاري و رشد اين هنر بومي استان کلاسهای آموزشي را بهصورت رايگان براي دوستداران اين هنر در شهرستان دزفول در حال برگزاری است و خوشحبتانه استقبال بسيار خوبي از اين كلاسها نيز از سوي قشر جوان میشود. همچنین تلاشهای بسياري را بهمنظور برگزاري کلاسهای آموزشي از سوي سازمانهاي متولي انجام دادم كه متاسفانه تاكنون بينتيجه مانده است.