اصفهان، شهر خلاق و شهر جهانی صنایع دستی دیروز در اجلاس جهانی صنایع دستی، میزبان 200نماینده از 22کشور بود.
به گزارش «ایران»، شرکتکنندگان در این اجلاس بر فرش صلح گره زدند. مسعودسلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در هجدهمین اجلاس جهانی شورای صنایع دستی در اصفهان، صنایع دستی را در راستای توسعه ملی دانست و گفت:این هنر صنعت میتواند نقش ویژه در رشد کشورهای ایفا میکند.
به اعتقاد او نگاه جهانشمول برنامه اقتصاد مقاومتی ایران و تکیه بر صنایع دستی میتواند در جهان الگو باشد.
سلطانی فر جایگاه اصفهان به عنوان شهرخلاق و پایتخت جهانی صنایع دستی را بسیار برجسته توصیف کرد و گفت:زحمات مسولان استانی بسیار ستودنی است.
به گفته او بشر وارد دوره نرم افزاری خویش شده است و فرهنگ، صنایع فرهنگی و صنایع خلاق و در میان آنها صنایع دستی روز به روز از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار خواهند شد.
سلطانی فر تأکید کرد:لازم است از این فضای تازه برای گفتوگو، صلح، همبستگی، احترام به دیگری، توجه به صنایع سبز، توسعه پایدار، بویژه توسعه جوامع محلی و فقرزدایی بهره برده شود.
به گفته او کارگاههای خانگی، کوچک و متوسط مدلهای مناسب توسعه در آینده خواهد بود.به همین خاطر، اجلاس جهانی صنایع دستی در اصفهان از اهمیت بیسابقهای برخوردار است.
سلطانی فر گفت:هزاران انسان فاقد شغل میتوانند از این صنعت هنر ارتزاق کنند. رئیس صنایع دستی کشور در نشست شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان مهمترین مشکل صنایع دستی را بازار فروش دانست و گفت: «ما نیازمند همکاریها و توافقهای بیشتری در عرصه تجاری هستیم.»به گفته بهمن نامور جایگاه و ساختار فعلی شورای شورای جهانی امکان چینین حرکتهایی را نمیدهد. الگوییهای موفقی در برخی از صنایع فرهنگی یا ورزشی وجود دارند که میتوان از آنها استفاده کرد.
اواظهار امیدواری کرد که اجلاس جهانی اصفهان آن رخداد بزرگی باشد که پس از این صنایع دستی وارد عصر تازهای از حیات خویش شوند.
«رسول زرگر» استاندار اصفهان نیز در سخنانی گفت: اصفهان کهن شهری است که سفرنامه نویسان جهانی آن را سحرآمیز و افسانهای خواندهاند. 7هزارسابقه تمدنی دارد.
در سه دوره تاریخی پایتخت سیاسی ایران بوده است.
به گفته زرگراصفهان 22هزار جاذبه فرهنگی، تاریخی و گردشگری دارد.زرگر با اشاره به جهانی شدن هنرها و ظهور پدیدههای مجازی، صیانت از حریم هنرهای سنتی را یادآور شد.
در حاشیه این اجلاس جهانی؛ نمایشگاه ترویجی از سوی کشورهای برگزارکننده در چهلستون اصفهان برگزار شد. در این نمایشگاه کشورهای چون ایران، اندونزی، تایلند، چین، لبنان، هند، نپال، ژاپن، امریکای لاتین، آفریقا، قرقیزستان، پاکستان، آسیای مرکزی و... به معرفی صنایع دستی خود پرداختند و شرکتکنندگان فرش صلح را گره زدند همچنین نخستین تمبر نمایشگاه بینالمللی سمیرغ (صنایع دستی) رونمایی شد.