شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۵۳۷۷۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۶
 

زمان بابادی شوراب

 با توجه به نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری و همچنین شوراهای شهر و روستا در سال آینده ، شاهد انجام تحرکاتی از سوی بعضی از افراد سیاسی و اقتصادی در کشور برای پیشبرد اهداف خود می باشیم.

استان خوزستان به دلیل آرای قابل توجه و تاثیرگذار و وجود منابع غنی نفت و گاز، آب فراوان، شرکت های بزرگ صنعتی و بنادر بزرگ و کوچک تجارتی (ارتباط با آب های آزاد) بعد از دو سه استان دیگر یکی از استان های با اهمیت بالا در کشور محسوب می گردد.

در همین زمینه جلساتی نیز در خوزستان با محوریت بعضی از افراد برای شکل دهی هسته اصلی ستادهای انتخاباتی و ورود مقتدرانه به انتخابات در حال انجام می باشد.

این اعلام آمادگی ها برای بلند کردن پرچم نامزدها در هر دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها می باشد که بیشترین تحرکات مربوط به گروه هایی ست که خود را وابسته و منسوب به دولت می نامند.

این افراد به همین منظور با بهانه های مختلف به مرکز رفته و مدعی بلند کردن این علم در استان خوزستان هستند ، ولی چیزی که توجه همه را به خود جلب نموده جلسات یکی از مدیران ستاره دار با دوستان و مشاوران اسبق خود در لوای جلسات دوستانه بوده که در فکر قدرت نمایی و مانور برای ایجاد یک جریان در استان می باشد.

فعالیت این فرد که از دایره دوستان تدبیر و امید خارج گردیده (البته بعضی از افراد نزدیک به وی هنوز در بازوی قدرت دولت تدبیر و امید خوزستان نقش دارند)این سئوال را در ذهن نخبگان سیاسی ایجاد نموده که این تحرکات به چه منظور و با چه هدفی در حال شکل گیری می باشد؟

در همین راستا هر فرد کنشگری دلیل و برهانی از ذهن خود عبور داده و بیان می کند ، که بعضی فعالان اجتماعی این تلاش های را در جهت بازگشت دوباره به دایره قدرت تدبیر و امید تفسیر می کنند.

البته این موضوع و تبعات منفی عقب نشینی برای طرفین بیش از نتیجه مثبت آن به دنبال خواهد داشت.

 همچنین قابل ذکر است لیدر این دسته با سخنان خود در زمان تودیع ، پل های پشت سر خود را برای بازگشت به کانون های قدرت دولت تدبیر و امید خراب نمود.

پس با توجه به سخنان وی ، این موضوع که قصد بازگشت به فضای قبلی را دارد نمی تواند تحلیلی مبتنی بر واقعیت باشد.

عده ایی دیگر معتقدند ( که بنده هم به این تحلیل اعتقاد دارم) هدف این مدیر معزول ، نمایش توانایی و عرض اندام برای جلب حمایت رقیب دولت می باشد که این نگرش خود نیز در دو شکل قابل بحث است.

حالت اول حمایت از یک نامزد اصول گرا که تقریبا این دیدگاه به نظر نمی تواند صحیح باشد.

حالت دوم اینکه شاید تنها جایی که او بتواند به دولت تدبیر و امید آسیب جدی وارد کند تاکتیک حضور در اردوگاه رقبای اصلاح طلب دولت می باشد ، که برای ایشان شرایط برد-برد به وجود می آورد.

البته شرکت در این جبهه نیز تحلیل خاص خودش را دارد که بخش چانه زنی آن در مورد این جریان چندان درست نیست و همگامی این فرد با جریان دوم (اصلاح طلبان) در انتخابات آینده فقط برای نشان دادن قدرت و به شکلی جهت تلافی است و نه چیز دیگری!

باید دید از حلقه فعلی که چند نفر از آنان به ایشان مدیون می باشند کدام شان تا آخر با او می مانند(رفقای روز تنگ او چه کسانی خواهند بود؟)و از منافع خود که همان حضور در دولت تدبیر و امید است چشم پوشی خواهند نمود؟


comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
comment
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
comment
0
0
comment  انتقال آب شرب از سرشاخه های کارون

بسمه تعالی

در این مطلب به طور اجمالی و تخصصی به میزان برداشت آب از سرشاخه های کارون(با توجه به اطلاعات محدود صرفا به کارون می پردازیم)پرداخته و مشکلاتی که شاید در آینده از این بابت بوجود آید را عنوان می کنیم.

 الف : میزان آب انتقال یافته و طرح های در حال انتقال از سر شاخه های کارون:

1-   تونل کوهرنگ 1 به میزان بیست و دو متر معکب در ثانیه

2-   تونل کوهرنگ 2 به میزان  چهل و چهار متر معکب در ثانیه

3-   تونل کوهرنگ 3 به میزان سی متر معکب در ثانیه

4-   تونل بهشت آباد 1به میزان سی و پنج متر معکب در ثانیه

5-   تونل گلاب به میزان  بیست و دو نیم متر معکب در ثانیه

 

جمع  کل  =  یکصد پنجاه و سه و نیم متر معکب در ثانیه

اگر مصرف روزانه هر نفر را در شرایط عادی 200 لیتر آب در نظرگرفته و حساب کنیم(در شرایط کم آبی این عدد را تا 150 لیتر در روز برای هر نفر هم می توان کاهش داد)و همچنین جمعیت کل استان اصفهان نه فقط شهر و شهرستان اصفهان که طبق آخرین سرشماری سال بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390، جمعیت استان اصفهان 4879312 نفر می‌باشد و همچنین جمعیت شهرستان اصفهان (شهری و روستایی) 1978168 نفر سرشماری شده است.

میزان مصرف آب آشامیدنی مورد نیاز کل جمعیت استان اصفهان(نه شهرستان اصفهان)به ازای روزانه ۲۰۰ لیتر برای هر نفر می شود۹۷۵۸۶۲۴۰۰ لیتر در روز و اگر آن برای مقایسه تبدیل به لیتر در ثانیه کنیم ۹۷۵۸۶۲۴۰۰تقسیم بر۲۴ ساعت و ۳۶۰۰  ثانیه  و ۱۰۰۰ تبدیل می شود به ۱۱/۲۹۵مترمعکب در ثانیه

میزان آب شرب مورد نیاز جمعیت ساکن در استان اصفهان ۱۱/۲۹۵متر معکب در ثانیه می باشد و با توجه به مقایسه آن با میزان طرح های انتقال آب از سرشاخه های کارون حدودا ۱۴ برابر نیاز آب شرب مردم این استان برداشت می شود(باتوجه به مقایسه میزان برداشت و میزان نیاز شرب مردم اصفهان آیا باز هم توجیهی برای برداشت آب جهت مصرف شرب از سر شاخه های رودخانه های استان قابل قبول است؟)

ب: رودخانه های استان اصفهان

حال اگر رودخانه های موجود در استان اصفهان که بطور طبیعی در این استان وجود داشته اند نیز به آن اضافه شود که شامل:

رودخانه زاینده رود: در شهر اصفهان

رودخانه ماربر:شهرستان سمیرم

رودخانه کَلَهرود: رودخانه کلهرود از رودخانه‌های فصلی استان اصفهان است

رودخانه هینی: رودخانه هینی از دیگر رودخانه‌های روستای کلهرود است که از جنوب غربی روستا عبور می‌کند.

رودخانه مرغاب: رودخانه مرغاب تنها رودخانه شهرستان نجف‌آباد استان اصفهان

رودخانه گلپایگان: رودخانه قبله در شهر گلپایگان

رودخانه‌های شهرستان کاشان:درشهرستان کاشان رودخانه‌های فصلی متعددی جریان دارند و مهم ترین آن هاقمصر، قهرود و گپرکن هستند.

بقیه مطلب

حال اگر پساب های تولید شده بطور اصولی تصفیه شود و اگر این میزان پساب تصفیه شده را بطور صحیح و با آبیاری مدرن و استفاده از کشت ها و باغات مناسب در این استان استفاده شود می توان گفت این میزان آب و آب های برداشت شده می تواند کل جغرافیای این استان را  در زمینه های صنعت ، کشاورزی و باغداری در بر داشته و تامین نماید.

متاسفانه برای دستیابی و اطلاع از اقدامات انجام شده در زمینه انتقال آب از سرشاخه کارون و دیگر رودخانه های استان هیچ اطلاعات دقیق نیست(به چه دلیل این اطلاعات در اختیار مردم نیست؟؟؟) و دانستن که حق هر شهروند در دنیای امروز است را در این زمینه از مردم سلب نموده اند تا بهتر و قانونی تر بتوانند با افرادی که به بیان حقایق و افشای مشکلات جامعه می پردازند برخورد نموده و با اتهاماتی مانند تشویش اذهان عمومی با این تنور کننده های افکار جامعه برخورد شود ، چرا نباید سازمان های مربوطه در زمینه کاری خود با جامعه شفاف برخورد کنند؟

مگر همه مردم و مسئولین ما دارای یک ملیت و یک دین نیستیم؟چرا نباید از امتیازات شهروندی بطور مساوی برخوردار باشیم مگر بعضی شهروند درجه یک و دیگر مردم شهروندهای درجه دو و سه می باشند که این اطلاعات جزیی از دسترس آنان دور باشد؟

گویی مسئولین این جغرافیا که در دولت تصمیم گیرنده نهایی هستند و نقش تاثیرگذاری دارند بدون توجه به دیگر نقاط کشور فقط به فکر توسعه جغرافیا و استان خود می باشند و مردم دیگر استان ها و دیگر هموطنان ایرانی مسلمان خود را در نظر نگرفته که فقط آینده خوب و درخشان را برای استان خود می خواهند.

کلام آخر:

متاسفانه حرص در انتقال آب از سرشاخه های کارون بینش ها را به سمت تفکرات بد سوق داده و تفکر جدایی جغرافیایی را در آینده نه چندان دور در تصور مردم استان ما رقم می زند که این تفکر و نتیجه آن برای یکپارچگی کشور و مردم ما فرآیند خوشایندی نخواهد بود( و بقول مرد بزرگ وطن ، سردار عشایر، صولت الدوله قشقایی که به انگلیسی ها گفت بدانید ایران خوردنی و بردنی نیست ، همه قومیت ها مفتخر ایرانی دانه تسبیحی در نخ نسوز و نگسستنی ایران بزرگ می باشند)بیایم سعی کنیم با دست خودمان به نخ نسوز و نگسستنی ایران بزرگ خلل وارد نکنیم. 

زمان بابادی شوراب
۱۱/ مهر / ۱۳۹۵  
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار