امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
استاندار خوزستان گفت: از زمان آغاز پروژه مسكنمهر افراد جديدي ازدواج كرده و واجد شرايط شدهاند كه اين افراد ميتوانند جايگزين اشخاص فاقد شرايط شوند.
حجازي در جلسه شوراي مسكن كه در محل استانداري برگزار شد و به برنامهريزي براي افتتاح واحدهاي مسكنمهر بالاي 25 هزار نفر اختصاص داشت، عنوانكرد: انتظار ميرود با نشستهاي پيدرپي مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان با تعاونيها، وضعيت پروژهها تعيين و افرادي كه به كار پايبند نيستند، از طرح مسكنمهر حذف و افراد واجد شرايط جديد با اخذ مجوز جايگزين شوند.
وي افزود: در شهرهاي داراي مازاد مسكنمهر نيز فرمانداران بايد با فراخوان، واحدهاي نيمهتمام را به افراد جديدي كه مبلغ جديدي مطابق با ارزش آورده فرد قبلي دارد، تحويل دهند.
استاندار خوزستان ادامهداد: تعاونيها بايد در گذشته از زمان استفاده و با سرعت طرحها را اجرايي ميكردند، زيرا در شرايط فعلي قيمتها پايدار نيست و هزينهها و دستمزدها همچنان بالا ميرود. قبل از اجراي طرح هدفمندي يارانهها در سال 88 گفتوگوهايي با تعاونيها انجام و به آنان خاطرنشان شد كه با اجراي اين قانون، قيمتها جهش مييابند و ضروري است كار را با تلاش بيشتري پيش ببرند؛ بنابراين توصيه ميشود تعاونيها با پيمانكاران مذاكره كرده و مسائل را حل كند تا كار پيش برود.
حجازي اظهاركرد: با تلاش مضاعف بايد پرونده مسكنمهر تا پايان كار دولت دهم بسته شود. هماكنون حدود 80 درصد كار زيرساخت مسكنهاي مهر انجام شده كه از 60 درصد كار ساختماني جلوتر است؛ در حالي كه اين روند در كشور عكس است و فعاليتهاي ساختماني جلوتر از كار زيرساختي ميباشند. اين يك موفقيت براي استان محسوب ميشود كه با همكاري شركتهاي آب و فاضلاب و آب و برق بهدست آمده است.
وي در ادامه گفت: طي جلسهاي در روزهاي آينده با مسوولان شركتهاي آب و فاضلاب و آب و برق، معاونت برناهمريزي و عمراني استانداري، بايد مشكل منابع مالي حل شود و همچنين با همكاري مدير اداره راه و شهرسازي خوزستان هزينههاي مربوط به مسائل راه، حوزه عمران، مسائل شهرداري و عمران شهري با ارجاع به وزير حل شود. بانكها نيز بايد وام 25 ميليوني را فارغ از موضوع صنعتي و غيرصنعتي بودن پروژه به متقاضيان بدهند.
استاندار خوزستان تصريحكرد: تا پايان سال حداقل 2 تا 3 افتتاحيه مسكنمهر بايد در دستور كار باشد. پيشنهاد ميشود شهرهايي كه واحدهاي مسكنمهر عمدهاي دارند و تاكنون افتتاحيه چنداني نداشتهاند، همانند دزفول و شوشتر زمينه لازم براي افتتاح مسكنمهر با حضور مسئولان كشوري را فراهم كنند.
حجازي همچنين افزود: هماكنون حدود 23 هزار واحد بدون احتساب شهرهاي آبادان، باغملك و شادگان آماده افتتاح است و انتظار ميرود با تلاش مضاعف، اين ميزان به 30 هزار واحد افزايش يابد كه طي دو مرحله 15 هزار واحدي تا پايان سال افتتاح شوند. همچنين مانده تعهدات مسكنمهر نيز بايد تا پايان خردادماه و قبل از شروع كار دولت جديد افتتاح شوند.
وي خاطرنشانكرد: واحدهاي افتتاح شده اميديه جزؤ سايتهاي برحسته محسوب ميشوند؛ به طوري كه مردم رضايت بالايي داشته و هماكنون حدود 150 خانوار در آنجا ساكن شده و شرايط لازم براي افتتاح باقيمانده واحدها نيز فراهم است.
از سوي ديگر نصرالله دهقاني، مديركل راه و شهرسازي خوزستان با تاكيد بر اينكه خوزستان از لحاظ زيرساخت مسكن مقام اول را در كشور دارد، اظهاركرد: تاكنون طي 4 مرحله 34 هزار و 515 واحد مسكن افتتاح شده است كه از اين ميزان 8 هزار و 552 واحد متعلق به شهرهاي زير 25 هزار نفر، 2 هزار و 816 واحد در بخش بافت فرسوده و 23 هزار و 147 واحد مربوط به شهرهاي بالاي 25 هزار نفر ميباشد.
تعداد واحدهاي مسكنمهر آماده افتتاح شهرهاي بالاي 25 هزار نفر در شهرهاي مختلف در اسفندماه و تا پايان سال به شرح زير است:
آبادان 975 واحد، اميديه 1154 واحد، انديمشك 449 واحد، اهواز 1002 واحد، ايذه 350 واحد، باغملك 312 واحد، بندرامام 1917 واحد، ماهشهر 3143 واحد، بهبهان 1280 واحد، خرمشهر 1920 واحد، دزفول 2485 واحد، رامشير 200 واحد، هنديجان 900 واحد، شوش 500 واحد، مسجدسليمان 550 واحد، سوسنگرد 124 واحد، شادگان 201 واحد، رامين 3 هزار واحد تا پايان سال. شيرينشهر 1200 واحد و شوشتر 2184 واحد.
همچنين در پايان جلسه مشكلات شهرستانها در خصوص مسائل آب و فاضلاب، گاز و برق بررسي و شهرهايي چون آبادان، اميديه، سوسنگرد، شوش و مسجدسليمان مشكلات خود را در اين زمينه بيان كردند.