امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
دوشنبه 10 آبان ماه 95 نهمین جلسه ستاد اجرایی برنامه تامین و ارتقاء مراقبت های اولیه سلامت با حضور دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر منصور آرزومند رئیس اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات، دکتر سید احمد حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر شکرالله سلمان زاده معاون بهداشت دانشگاه و مدیران شبکه های بهداشت و درمان تابعه دانشگاه در محل سالن دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.
دکتر سلمان زاده در ابتدای این جلسه اظهار داشت: بعد از اجرای موفق ساختار طرح تحول نظام سلامت در بخش بهداشت که باعث احداث، راه اندازی و تجهیز بیش از 191 پایگاه و مرکز سلامت، بیش از 1300 نیروی متخصص جذب و بکارگیری شدند که با استقرار در واحدهای بهداشتی جدید التاسیس در حال خدمت رسانی به مردم هستند.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: مدیران شبکه های بهداشت و روسای مراکز بهداشت باید بصورت مستمر از اجرای برنامه های طرح تحول نظام سلامت در بخش بهداشت پایش انجام داده تا نتیجه نهایی این طرح که شناسایی کامل جمعیت تحت پوشش و ارائه فعال خدمات اولیه سلامت محقق شود، زیرا در پایش های بعدی که توسط مدیران و کارشناسان وزارت بهداشت صورت میگیرد، میزان اجرای محتوای برنامه های ابلاغی و نتایج نهایی اجرای طرح تحول مورد بررسی قرار میگیرد. به همین سبب مدیران و روئسای شبکه های بهداشت باید بر اجرای و پایش برنامه ها دقت نظر بیشتری داشته باشند.
سلمان زاده تصریح کرد: ما باید قبل از حضور پایشگران وزارت بهداشت، با استفاده از چک لیست های موجود، خودمان را پایش کنیم و نواقص موجود را برطرف کنیم.
وی افزود: همچنین نیروهای جذب شده باید بصورت کامل به شرح وظایف خود اشراف داشته باشند تا بتوانند به نحوه احسن خدمات مربوطه را به مردم تحت پوشش خود ارائه کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان گفت: با اجرای طرح تحول بهداشت اقدامات بسیار خوبی در حوزه های مختلف انجام شده است که میتوان به افزایش بازدیدهای بهداشتی توسط کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای، راه اندازی 11 کلینیک ترک اعتیاد، تجهیز همه آزمایشگاه های آب شناسی، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه طب کار و... اشاره کرد.
معاون بهداشت دانشگاه تصریح کرد: در 6 ماهه گذشته تمام مراکز آموزش بهورزی تابعه دانشگاه توسط تیم های وزارتی مورد بازدید قرار گرفتند که 4 مرکز آموزش بهورزی دانشگاه در بین 10 مرکز برتر کشور قرار گرفتند.
در ادامه جلسه مهندس صادق مرادی معاون اجرایی مرکز بهداست استان خوزستان اظهار داشت: برنامه تحول در نظام سلامت در حالی آغار شد که بسیاری مسئولین هدف غایی و نهایی نظام سلامت را که همان افزایش طول عمر باکیفیت همه آحاد مردم جامعه است را از یاد برده بودند.
وی افزود: اهداف نهایی نظام سلامت محقق نمیشود جز با ایجاد ساختاری نظام مند و متناسب با نیاز های امروز و فردای جامعه، پایبندی به اسناد و قواعد بالادستی کشور، برنامه ریزی فنی و عملیاتی، نظارت مفید، موثر و مستمر بر عملکرد و ارزشیابی مبتنی بر جنبه های تشویقی و تنبیهی.
مسئول اجرای طرح تحول نظام سلامت در بخش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: حوزه سلامت یک حوزه فرا بخشی است و جلب حمایت سایر بخش ها در ارائه خدمات مفید، موثر، مداوم، ارزان و با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
مرادی ادامه داد: توسعه فیزیکی واحدهای بهداشتی درمانی شامل سه فاز است که فاز اول ساخت خانه های بهداشت فاقد ساختمان بود که تا کنون 88 خانه بهداشت به بهره برداری رسیده است در فاز دوم که احداث مراکز روستایی در دستور کار بود که از 17 مرکز پیش بینی شده تا کنون 15 مرکز وارد فاز اجرایی شده و در حال تکمیل و تجهیز هستند و فاز سوم که پروژه احداث مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت غیر ضمیمه و.... می باشد که باید با مشارکت سایر بخشهای برون بخشی اجرایی شود.
وی گفت: با تدبیر ارزشمند مقام عالی وزارت مقرر شد تفاهم نامه ای فی مابین وزارت بهداشت، استانداری خوزستان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تنظیم شود که چنانچه بعد از برآورد اعتبار ساخت واحدهای استیجاری و فرسوده، 50 درصد اعتبار توسط استان و 50 درصد توسط وزارت بهداشت داده شود.
معاون اجرایی مرکز بهداشت استان افزود: خوستان از جمله استان هایی بود که توانست با پیگیری دکتر ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیشترین سهم را از حوزه استانداری دریافت کند و اعتبار احداث این واحدها تامین گردید.
مرادی در ادامه به پشتوانه های اجرایی برنامه احداث واحدهای بهداشتی اشاره کرد و گفت: اراده قاطع و قطعی دولت یازدهم در سال پایانی عمرکاری خود در به ثمر رساندن برنامه های در دست اقدام و خدمت به مردم، حمایت بی قید و شرط مقام عالی وزارت و معاونت های بهداشت و توسعه وزارت، مصوبات سومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در سال جاری و حمایت ارزشمند شخص استاندار، تفاهم نامه سه جانبه فی ما بین وزارت بهداشت، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و قطعی بودن اعتبارات احداث از مهمترین پشتوانه های اجرایی برنامه احداث واحدهای بهداشتی است.
مسئول اجرای طرح تحول بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان خاطرنشان کرد: برای تهیه زمین جهت ساخت واحدهای بهداشتی و درمانی ظرفیت های فراوانی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به فضاهای در اختیار شهرداری ها، خیرین، محوطه های عمومی و بلا استفاده واحدهای درمانی، استفاده ازمحوطه های جانبی واحدهای آموزش عالی و استفاده ازظرفیت بکارگیری سرایدار و نگهبانی پایگاه ها اشاره کرد.