روحانی: اگر فسادی هست مبارزه کنیم نه اینکه آن را بزرگ کنیم نه اینکه عادی سازی کنیم بعضی دارند فساد را عادی سازی کرد. اگر کسی گناهی کرده باید با خدای خودش توبه کند اگر حق الناس است باید برود ادا کند نه اینکه در خیابان ها جار بکشیم آنهم به دروغ
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی به منظور بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهای آغاز شد.
قاضیزاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس رسیدگی به صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان را به عنوان اولین دستور کار جلسه علنی امروز قرائت کرد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، محمود واعظی وزیر ارتباطات، حمید چیتچیان وزیر نیرو، نعمتزاده وزیر صنعت نیز در این جلسه حضور دارند.
گزارش لحظه به لحظه از رای اعتماد به 3 وزیر پیشنهادی را در ادامه بخوانید:
16:33- توزیع کارت رای گیری بین نمایندگان
16:30- درخواست لاریجانی برای نشستن نمایندگان بر روی صندلیهای خود برای دریافت کارت رای.
سلطانیفر: از رییس جمهور برای اعتماد دوباره به من تشکر می کنم. من به سختی راه و سازماندهی جوانان آشنا هستم.
توانستیم سازمان میراث فرهنگی به سروسامان را به عنوان دستگاه نمونه کشور معرفی کنیم. بر اساس عهدی که با شما می بندم و مساعدت شما آماده ام صداقت و صلابت و اعتدال و انصاف و جلب قوای مختلف کشور و سازمان های مردم نهاد و علمای حوزه علمیه، مدیرت راهبردی در سه سطح کلان، میانی و خرد را به کار بگیرم. با ترکیب عقلانیت و استفاده از تجربه سیاست هایی معطوف به انعطاب حداکثری با نهایت ظرافت و دقت ، جوانان را فرصت طلایی و ذخیره تمام نشدنی از عشق و شور بدانم. جنگ شایاگان جوان را از دست ندهم و امید به آینده را به او تقدیم کنیم.
باید ساماندهی وضعیت جوانان در صدر ماموریت دولت قرار بگیرد. تعامل و تفاهم نهادها در حوزه جوانان توسعه یابد. استفاده از تجربیات جهانی نیز راه گشاست. جوانان در مرکز تحول قرار گرفته اند. تا سال 2030 بیکاری در کشورهای بزرگ جهان به واسطه دنیای ارتباط از بین خواهد رفت.
برنامه های من برای جوانان به شرح زیر است. فعال کردن شورای عالی جوانان. ساماندهی و توانمندسازی نیروهای فعال در حوزه جوانان. پایش دائمی شاخص های مختلف امور جوانان و ایجاد بانک اطلاعاتی. شناسایی خلا های نظری. ظرفیت سازی و مدیریت اوقات فراغت جوانان.
ورزش پدیده چند وجهی است. ورزش نقش ممتازی در معرفی توانمندی کشورها دارد. شاخص شادی و نشاط از نشانه های توسعه و پایدار و کارآمدی نظام های سیاسی است. بهترین صحنه ها در میادین ورزشی ثبت می شود. دیپلماسی ورزشی بخش مهمی از سیاست خارجی کشورهای برای پیش برد اهداف دولت هاست. باید برای نشان دادن نام ایران باید مجهز به علم و تجربه بود.
ما به دنبال تهیه سند ملی توسعه ورزش کشور هستیم به عنوان دو سند بالا دستی. افزایش سهم اقتصاد ورزش در اقتصاد کلان کشور. جلب همکاری سازمان های مردم نهاد. همکاری با وزارت خانه آموزش و پرورش و علوم برای تقویت ورزش مدارس و دانشگاه ها و کشف استعدادها. استمرار ورزش همگانی.
در راستانی اقتصاد مقاومتی تمرکز بر گسترش ورزش همگانی نقش بسزایی در کاهش هزینه های درمان خواهد داشت.
مشارکت بانوان ورزشکار در وزارت خانه از سیاست های جدی ما خواهد بود. توسعه ورزش های بومی و محلی. حفظ و علمی کردن ورزش های سنتی و پهلوانی. پرداختن به ورزش روستایی و عشایری.
همیشه سرباز نظام بوده ام و به خدمتگذاری مشغول بوده ام و هر زمانی مسئولین تصمیم گرفته اند انجام وظیفه کرده ام. امیدوارم بتوانیم در مسئولیت های گذشته در آینده نیز موفق باشیم.
16:04: وزیر پیشنهادی ورزش برای دفاع از برنامه های خود پشت تریبون قرار گرفت.
سلحشوری: امروز اولین آزمون جدی مجلس دهم را به مردم نشان میدهیم. ماههای پایان دولت یازدهم و ماههای آغاز مجلس دهم قرار است بنای نویی را بگذاریم. این مجلس متفاوت است و هویت متفاوتی دارد. این مجلس بر نقاط قوت وزرا تاکید خواهد کرد. سلطانی فر شایسته وزرات ورزش است و به رییس جمهور به خاطر این انتخاب صحیح تبریک می گویم. مطمئن هستم او با رای بالایی این آزمون را پشت سر خواهد گذاشت.
کسی به من گفت نذر کرده ام به خاطر خدمات سلطانی فر در استان گیلان، هر زیارتی که می روم دو رکعت نماز زیارت برای او بخوانم.
میگوید مدرک او ورزش نیست. مگر وزیر قبلی مدرک نداشت پس چرا منتقد او بودید؟
زنان ما به علت نبود ورزش دارای مشکلات اساسی جسمی هستند و من مطمئن هستم سلطانی فر در زمینه ورزش زنان تحول ایجاد خواهد کرد. ورزشکاران دنیا را به سمت صلح سوق می دهند بر خلاف سیاستمداران.
من آخرین سخنران امروز هستم از همه خواهش می کنم فقط به خاطر یک کلید واژه رای ندهند و کشور مدیران لایق را محروم نکنیم.
15:56- پروانه سلحشوری به عنوان وزیر موافق پشت تریبون قرار گرفت.
امینی فرد: سوابق سلطانی فر و برنامه های ایشان باعث شد امروز از این جایگاه از وی دفاع کنم. یک دلار سرمایه گذاری در ورزش همگانی حداقل 4 هزار دلار در درمان وهزینه های آن صرفه جویی خواهیم کرد. سلطانی فر برنامه های خوبی و توجه خاصی به ورزش همگانی دارند. در برنامه های ایشان نگاه ویژه ای به ورزش در مناطق محروم و روستایی وجود دارد.
ایشان در برنامه های خود توجه ویژه ای به جوانان و بانوان دارد و به این نکته تاکید می کند. کارنامه مدیریت ایشان هم حضور در سطوح مختلف است و یکی از نقاط قوت ایشان این است که در صنعت توریسم ورزشی می تواند کمک و موفق باشند. نمایندگان رای حداکثری به سه وزیر پیشنهادی بدهند.
15:48- امینی فرد به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی ورزش پشت تریبون قرار گرفت.
نادری: آقای روحانی اولویت اصلی کشور مسائل اقتصادی است. تغییر سه وزیر غیر اقتصادی چه تعریفی دارد. امروز مشکل کشور ما اقتصاد نابسامان است با فشار آوردن به وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس حاضر نشود و پاسخ گوی ماجرای اختلاس صندوق فرهنگیان نشود. آیا با این تغییرات مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد.
ورزش پدیده ای اخلاقی و فرهنگی است. چه دلیلی برای انتقال سلطانی فر از میراث فرهنگی به وزارت ورزش وجود دارد. مگر نمی گویید او موافق بوده است پس چرا او را وارد حوزه دیگر می کنید و آقای سلطانی شما چرا قبول کردید؟
فساد در ورزش به ویژه در فوتبال بیداد می کند. فساد به حد خطرناکی رسیده است و نیازمند اقدام انقلابی است. در برنامه های شما چه راهکارهایی اشاره شده است. من که در برنامه های شما چیزی ندیدم.
دولت یازدهم در خصوصی کردن ورزش موفق عمل نکرده است. چه تضمینی وجود دارد که شما در این زمینه موفق عمل کنید.
15:36: نادری به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی پشت تریبون قرار گرفت.
مقدسی: سلطانی فر را سالیان سال می شناسم. پدر ایشان به نام بودند. ایشان اعتقاد به تعامل با نمایندگان مجلس بودند. او 12 سال استاندار بوده است و به کوچک ترین مسائل اشراف دارد. جمعی از ورزشکاران از او حمایت می کنند به معنای تایید اوست و نشان از اشراف کامل ایشان به حوزه ورزش.
سلطانی فر 23 سال قبل خانه جوان را راه انداخت و از جوانان مشاورت گرفت. اگر او در مجلس نهم رای آورده بود حال ورزش امروز خوب بود. 20 سال است در استان ها تلاش کرده است و مسائل استانی را درک می کند و برای تحول در ورزی بیایید به او رای بدهیم.
15:30- مقدسی به عنوان موافق بعدی پشت تریبون قرار گرفت.
موسوی: من بصیرت را در این دیدم که تمامی نیروهای خدوم، وفادار به انقلاب و کسانی که در انقلاب زجر کشیدند را کمک کنیم خدمت کنند و قسمتی از جامعه مدیریت را از خدمت به انقلاب حذف نکنیم
خیلی از صحبت هایی که در مور دانش آشتیانی گفته شد درست نبود من شاگرد ایشان بوده ام. (لاریجانی باید در مورد وزیر پیشنهادی ورزش صحبت کنید نه وزیر آموزش و پرورش) سلطانی فر مدیر کارآمد است. دوسال در تربیت بدنی بوده است و کاملا آگاه هستند.
لاریجانی با اشاره به سخنان موسوی در مورد دادن صدقه در روز اول ماه صفر: آقایان وزرا صدقه بدهید که وضع بودجه ما خوب نیست. حضور سلطانی فر در راس وزارت ورزش به سبب همکاری و تعامل با اعضای دولت انشالله به کمتر شدن مشکلات این حوزه منجر شود. (حضور هاشمی زائی در صحن مجلس بعد از تصادف با اتومبیل)
15:22- موسوی به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.
ابطحی: دانش آشتیانی در مورد فتنه تبری نجستند. این قابل تقدیر است که حداقل در نظر خودش ایستاده است. آقای رییس جمهور گفتید از سیاست فریب استفاده نشود از اقتصاد گفتید اما چرا در وزرای اجتماعی تغییر ایجاد کردید. سه وزیر از یک جناح انتخاب می شوند آنهم وزرایی که یک بار از مجلس رای منفی گرفته اند. آیا این اعتدال است؟
در برزیل پله را برای وزیر ورزش معرفی می کنند و ما کسی که سابقه ندارد. برنامه ایشان بسیار تکان دهنده است.
15:15- ابطحی به عنوان مخالف وزیر ورزش پشت تریبون قرار گرفت.
شاکری: رهبری در 24 مورد در مورد گناه فتنه گران سخن گفتهاند. در آیه قرآن آماده است الفته اشد من القتل و همه باید خواسشان به فتنه باشد.
کسی که توان کار ندراد و اگر مسئولیت قبول کند به خودش ظلم کرده است. در گیلان بحرانی ایجاد شد که آقای سلطانی فر نتوانست آن را جمع کند و سخنگوی دولت وقت مجبور به عذرخواهی شد و گفت این ناکارآمدی ایجاد شده از بارش ها وسیل به خاطر ناکارآمدی برخی افراد بود.
سلطانی فر در ماجرای فتنه جز اولین استاندارهایی بود که اعلام کرد استعفا می دهد. سوابق تحصیلی او علوم سیاسی است. آیا رییس جمهور می خواهد ورزش را هم سیاسی کند. ما دکترای ورزش داریم هم از نطر تجربه و هم از نظر علمی. سه تا از کسانی که در مجلس نهم معرفی شدند رای نیاوردند یعنی در این کشور غیر از این افراد کسی را نداریم. چه اصراری داریم که حتمااین افراد معرفی شوند.
یک سال تنها در سازمان تربیت بدنی سابقه کار دارند.
15:03- شاکری به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی ورزش پشت تریبون قرار گرفت.
15:00- تذکر مصطفی کواکبیان به هیات رییسه در مورد خروج برخی ناطقان از بحث اصلی جلسه.
14:57- تذکر قاضی پور به لاریجانی. چرا روحانی دیر آمد و به او اجازه سخنرانی دادید؟ سخنان او خارج موضوع جلسه بود.
صالحی امیری: از اعتماد رییس جمهور تشکر میکنم. از موافقین و مخالفین هم تشکر می کنم. جامعه فرهنگی جامعه ای است که انسان ها در آن سازوگار هستند. فرهنگ و حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست. اقتصاد و سیاست حاشیه و ذیل فرهنگ هستند. در سه سال گذشته ما توانستیم گفت و گوی فرهنگی را نهادینه کنیم و برای اولین بار این پیام را به نخبگان دادیم که می توانیم با گفت و گو با هم سخن بگوییم. گفت و گو در مباحثه است.
به شما نمایندگان وعده می دهم تا روزی که در این سرزمین هستم در حوزه فرهنگ کار خواهم کرد. هیچ مقصد و مقصودی جز فرهنگ برای خود انتخاب نکرده ام. 23 حوزه آسیب فرهنگ را شناسایی کرده ام. بدون اغراق می توانستم اگر وقت داشتم تا ساعت ها در مورد فرهنگ از این تریبون حرف بزنم.
روح فرهنگ در جامعه ایران باید دینی باشد. هیچکس نمی تواند از قوانین دینی عدول کند. ما نباید نظام سلیقه مدار را در کشور حاکم کنیم. یک ضلع این فرهنگ نهادهای عمومی است و دیگر ظلع علما و حوزه ها هستند. وزیری که نتواند با این مجموعه هماهنگ نباشد نمی تواند کار کند.
اولین کاری که خواهم کرد در حوزه ارشاد ایجاد ثبات و آرامش در حوزه فرهنگی است. همه در دایره انقلاب هستند. چه اصلاح طلب و چه اصول گرا. در دایره ای قرار داریم که باید در کنار هم زیست داشته باشیم. وزارت فرهنگ نباید وارد حوزه سیاست شود. باید با هم تعامل داشته باشیم. سیاستمداران باید از حوزه فرهنگ خارج شوند
ما باید تنوع فرهنگی را به رسمیت بشناسیم. باید خرده فرهنگ ها را تقویت کنیم. کسی که دکترای مدیریت دارد می تواند یک دستگاه را ارداره کند اگر رشته مدیریت نمی تواند یک دستگاه فرهنگی را اداره کند پس چه کسی می تواند؟ من از بنیانگذاران مدیریت فرهنگی در دانشگاه هستم.
رهبری فرمودند ولنگاری فرهنگی، نفوذ فرهنگی من معتقد به لیبرالیسم فرهنگی نیستم. ما نمی توانیم انکار و اجبار سازی کنیم در فضای مجازی. باید امکان ها را به سمت مفاهیم انقلاب حرکت بدهیم. انکار و اجبار مربوط به مسائل فرهنگی نیست. ما باید در حوزه اخلاق فردی کار کنیم. ما باید روی سرمایه فرهنگی کار کنیم. از همه مهم تر باید در حوزه اقتصاد مقاومتی کارکنیم. قرار نبود به عنوان وزیر فرهنگ معرفی شوم.
گفتمان سازی باید از سطح دولت به سطح جامعه انتقال پیدا کند. اولین مقاله را در حوزه اقتصاد مقاومتی با محوریت فرهنگ نوشتم. ظرفیت صعنت و هنر ایران می تواند جایگزین صنعت نفت شود. در بودجه 96 خواهش خواهیم کرد که سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ باید آغاز شود. صنعت فیلم ما مقام 4 را دارد و می تواند اول شود. ما می توانیم از صنعت فرهنگ حجم نیروها را به کار بگیریم. گردش مالی هنرهای تجسیمی در جهان 56 میلیارد دلار است و سهم ما رو به افول است.
من در یک دهه قبل کتاب دیپلماسی فرهنگی را نوشتم و بسیاری از رایزنهای فرهنگی ایران شاگردان من هستند. این کار را برای گسترش فرهنگ اسلامی انجام دادم.
وضع کتاب در کشور خوب نیست. باید همه کمک کنیم به گسترش کتاب خوانی در کشور. به این باور هستم که مجلس در راس امور است. ما همگان ملزم هستیم که بدانیم مجلس در همه امور در راس است و همکاری با مجلس یک استراتژی دائمی در صورت رای اعتماد شما خواهد بود.
عیار حرکت من اخلاق است، هرگز به شما دروغ نخواهم گفت، هرگز به اموال مردم دستبرد نخواهم زد، هرگز رای جمعی را بر رای فردی ترجیح نخواهم داد تا جان دارم چه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشم و چه نباشم در حمایت از حقوق اصحاب فرهنگ دفاع خواهم کرد.
14:30- وزیر پیشنهادی فرهنگ پشت تریبون قرار گرفت.
آشوری: هیچکس در مورد عملکرد صالحی در سالهای گذشته صحبت نکردند. به همین دلیل ضرورت دارد به این نکات توجه کنیم. همه معتقدیم حال فرهنگ خراب است اما چرایی آن مهم است. همه در این حوزه دغدغه داریم ولی ما در حوزه فرهنگ دچار فرافکنی هستیم. فرهنگ عرصه گسترده ای است. اگر بخواهیم این آسیب شناسی را داشته باشیم مثنوی هفتاد من کاغذ خواهد شد.
آقای ذوالنور اشاره داشتند به نامه ای که مطرح شده است. در دوره قبل صالحی نامزد وزارت ورزش بودند. آقای نادران راجع به شبهاتی که مطرح شده بود حرف زدیم. من هم مانند دوستان این اسناد را دارم. در این حوزه یک سوال مطرح است. ایشان در آخر شبه ای مطرح کردند که سندی برای آن نداشتند. ما برای دنیای آقای صالحی آخرت خود را نخواهیم داد. همه ما فرمایشات رهبری در حوزه فتنه در دستور کار قرار داده ایم. در کنار این سند، سندی هست که باید در کنار آن با هم توجه شود. از وزارت اطلاعات استعلام کردم.
14:22- آشوری به عنوان موافق بعدی پشت تریبون قرار گرفت.
تابش: آقای لاریجانی، در تریبون مجلس که خانه امید مردم است. تهمت هایی، حرف هایی زده شد که من خواهش می کنم. هر پاکتی را نقوی حسینی دادند و نامه ای را که آقای ذوالنور خواندند را منتشر کنید. اگر این مدارک طبقه بندی است چرا دست اینهاست و چرا دست ما نیست.
مرور برنامه آقای صالحی امیری نشان از شناخت ایشان بر خوزه فرهنگ دارد. یکی از ضعف هایی که برای ایشان می گویند کار در حوزه امنیتی است. من این را نقطه مثبت می دانم. او می تواند مدافع اهالی فرهنگ باشد. نیرویی که تنگناها را به خوبی میشناسد می تواند آرامش را وارد این حوزه کند.
او اهل شعر است و علاقه مند به موسیقی است. انشالله ایشان با رای اعتماد مجلس روبرو خواهند شد و انشالله با وجود ایشان در عرصه فرهنگ و هنر کشور شاهد تحول خواهیم بود.
14:13- تابش به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.
ذوالنور: اگر به عنوان مخالف صحبت نمی کردم از نظر دنیایی و روحی به نفعم بود. عزیزان صحبت کردند ممکن است برخی بگویند معرفی شده اند فیلترهای قانونی را طی کردهاند و میزان قانون است.
برخی محکوم شدند که حتی یک برگ علیه آنها در هیچ دادگاهی حکم صادر نشده است. عزیزانی گفتند وزیر رای نیاورد سرپرست معرفی می شود. کجا گفته رییس جمهور لجبازی کند و وزیر معرفی نکند. دولت فردا وزیر معرفی کند و اشکالی هم ندارد.
بعضی از عزیزان گفتند گذشته بزرگان اینگونه است انشالله خدا به آنها اجر بدهد اما میزان حال فعلی افراد است. نظام های دینی با عامل درونی مواجه بودند نه بیرونی. در فراکسیون روحانیون مطالبی را مطرح کردم تا دیروز هم تصمیمی برای مخالفت نداشتم. در جلسه نسبت به آقای صالحی گفتم من مخالف صحبت نخواهم کرد. نامه ای را مطرح کردم در دوران فتنه نامه ای به وزیر اطلاعات وقت نوشتند که این نامه به دنبال نامه 31 نامه معین به این افراد بوده است. نامه بعد از خطبه های رهبری است. ابتدا صالحی منکر نامه شد و بعد ما اصرار کردیم گفت تاییدی بر فتنه در این نامه نبوده است و من گفتم حرف شما حجت است. نامه را بررسی کردم و دیدم برخلاف صحبت های ایشان است.
بنده احساس کردم وظیفه خودم را انجام دهم. این نامه ای که نوشته شده است فرموده است دفاعی از فتنه گرها نداشته ایم. نامه 9 صفحه است و به امضای 9 نفر رسیده است. سکوت برخی خواص ما گاهی بدتر از حرف زدنشان است.
سکوت خواص در فتنه پاشیدن بزر تردید بر دل مردم است. برادری گفت فتنه کی باید تمام شود تا مسیری که فتنه گرها هستند فتنه ادامه دارد. این نگرانی وجود دارد. چرا از حقایق فرار می کنیم. ما نباید این مسئله را کوچک بشماریم. مگر می شود در چنین وضعیتی بی تفاوت باشیم. در دوران فتنه کدام رسانه دشمن را سراغ داریم که در کوبیدن خط انقلاب ورود پیدا نکرده است.
چرا بعد از خطبه رهبری در نماز جمعه چنین نامه ای نگاشته شود. بخش هایی از این نامه اشاره می کنم. در صحه دوم خودی و غیر خودی را مطرح می کنیم باید شاهد ریزش باشیم این سخنان مقام معظم رهبری را هدف گرفته است. در صفحه 4 این نامه اشاره می کند که بی هیچ دلیلی و منطق محکمی مردمانی را که حس می کنند به آنها بی حرمتی شده است بی هیچ دلیلی به آنها حمله می کنند و کتک می زنند. اسم این نامه را چه می شود گفت؟
این افراد ولایت فقیه را در شان امام مطرح می کنند. آنها می گویند امام 42، امام 57 و .. می گویند ما با آن امام صحبت می کنیم. در راس مقابله با فتنه رهبری قرار دارد یک جا از ایشان یاد نکرده اند. نظام را متهم به بی تدبیری کرده است.
13:56: مجتبی ذوالنور به عنوان مخالف وزیر پشت تریبون قرار گرفت.
احمدی لاشکی: رییس جمهور دغدغه فرهنگ دارد. این رای برای چند ماه بیشتر نیست. اگر همین عزیزان با دولت بعد هماهنگ باشند آزمایشی نزد مجلس پس خواهند داد و ما هم مواظب رفتار آنها هستیم. اگر ایشان در دستگاه اطلاعاتی خدمت کرده است برای فرزندان و سرزمین تلاش داشته است. آیا برای سیا کار کرده است؟ اینکه صالحی امیری جوانیاش را برای نظام گذاشته است این نقطه ضعف اوست؟
اگر قرار است اداره وزارت فرهنگ و ارشاد را به کسی بدهیم باید به صاحب اصلی او بدهیم. 37 مقاله از او دیدم. 26 مقاله عنوانش این است، سیاست فرهنگی، برنامه فرهنگی، کالای فرهنگی، صنایع فرهنگی و.... تا تحولات فرهنگی.
مهم ترین مشکلات وزارت ارشاد معیشت است. حقوق کارکنان ارشاد قابل مقایسه با دیگر وزارتخانه ها نیست. انجمن های هنری که در دولت قبل تعطیل شده بود باید بازسازی شود. عزیزان یک بار صالحی امیری اینجا آمد و در مجلس نهم بودیم. در حق او کم کاری شد و 18 رای کم آورد. باید بگویم عذرخواهی ها بعد از رای اعتماد نشان می دهد بر ایشان ظلم شده است.
13:47: احمدی لاشکی به عنوان موافق وزیر به پشت تریبون آمد.
بیرانوندی: از زحمات علی جنتی تشکر می کنم. ایران بزرگ را با فرهنگ بزرگش میشناسند. با باورهای اسلامی و ایرانیاش.
صالحی امیری در حوزه فرهنگ متخصص است و چه چیزی بالاتر از سی سال خدمت صادقانه. ده تالیف، 40 مقاله. دوران بگم بگمها سر آمده است و اگر قرار به گفتن است بگویید. چه فرهنگی است که باید بگویم بگم؟ بگم بگم ها مردهاند.
او آسیبهای اجتماعی و فرهنگی را میشناسد. او از مهاجرت هنرمندان می ترسد که هنرمندی به دلیل تنگناها کشور را ترک کند.
ما قرار است امروز قضاوت کنیم در مورد وزیر پیشنهادی ارشاد. اگر این قضاوت ما خدایی نخواسته درست نباشد به مشکلاتی که در گذشته پیش آمد دچار خواهیم شد.
13:38- بیرانوندی به عنوان موافق صالحی امیری پشت تریبون قرار گرفت.
قاضیزاده: آنچه می گویم دغدغه های فردی من نیست بلکه نظر نمایندگان است در مورد رشد علفهای هرز در حوزه فرهنگ. برخلاف بسیاری از عزیزان دارای سوابق فرهنگی دارم و حال فرهنگ ما بد است و سالهاست که غریب افتاده است. فرهنگ حوزه سیاست بازی شده است. این سیاست بازی نفس حوزه فرهنگی را به شماره انداخته است.
من نمی توانم میان عضویت در دادگاه ارتش و فرهنگ رابطه پیدا کنم. رئیسی جمهوری که از سرهنگ بودن تبری میجست یک سرهنگ را به عنوان وزیر ارشاد معرفی کرده است. شما کتاب هایی را منتشر کردهاید که بیشتر شبیه کتاب سازی است. با کدام رانت کتاب خود را به چاپ ششم رساندهاید؟
کتاب رایزن فرهنگی را نوشتهاید به راستی این را از کجا آورده اید؟ شما چند مورد سابقه برای خود نشان داده اید؟ سربازی گمنام امام زمان بودن را چرا پنهان کردید؟ برادر سید رضا فلاح ( نام مستعار شمار بود)، چرا خدمت به این مهمی را در سابقه خود نیاوردید؟ با هنرمندان چگونه بر خورد میکنید به عنوان فلاح یا صالحی امیری؟
اگر رییس جمهور به شما نوشت فیلم رستاخیر را سانسور کنید شما چه می کنید؟ شما در جمع اصلاح طلبان خودتان را مبدع مکتب نیاوران نامیدید. در جمع نیاوران جایی برای پابرهنه ها است؟
شما در کمیسیون فرهنگی،کنسرت را با مشروبات الکلی مقایسه کردید.گفتیدباید جلوی هر دو را گرفت.باید از اهالی موسیقی عذرخواهی کنید
13:30- قاضیزاده هاشمی به عنوان مخالف پشت تریبون قرار گرفت.
نوروزی: آقای روحانی، انتظار ایثارگران مجلس این بود یکی از سه وزیر را از میان ایثارگران انتخاب می کردید. مرده بادها و زنده بادها باید در برابر خدا قبول باشد. رهبری گفتند فتنه خط قرمز است و آقایان وزرا موضع خود را نشان دهند. ما در مجلس هشتم در خانه نشینی اون آقا اولین نطق را من کردم الان هم در این مجلس دهم باید در مورد فتنه شفاف شود چون رهبری گفتند فتنه خط قرمز ماست.
وزارت فرهنگ از مظلوم ترین وزارتخانه هاست. آقای صالحی، چه برنامه ای برای سیاسی نشدن وزارت فرهنگ دارید؟ برخی فرهنگسراها را تبدیل به ستاد انتخاباتی کردهاند و این کار زشتی است. در مورد خصوصی سازی در حوزه فرهنگ سخن بگویید. در زمینه های تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگی چه برنامهای دارید؟
13:21- نوروزی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ پشت تریبون قرار گرفت.
13:20- پایان سخنان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش. آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی
دانش آشتیانی: مسئله معیشت معلمان را دنبال میکنم و مشکلات آنها را حل می منم. در مورد بازنشستهها سعی می کنی قسمتی از بدهی آنها را پرداخت می کنیم. سابقه کاری من نشان داده است به این امور خواهم پرداخت.
تعهدات بین المللی جز تعهدات دولت است و بحث محیط زیست باید در کتب درسی مطرح شود.
من نماینده دوره ششم مجلس نبودم نمی دانم نقوی چگونه این حرف ها را زد. من در انگلستان بودم برای درس دکتری، سفیر ما در انگلستان چون سابقه من را می دانستند گفتند به ما کمک کنید.
در مناطق محروم و در جهاد سازندگی وارد شدم. در ماجرای وزارت علوم گفتند دو و سه تا وزیر افتادند و گفتند شما بیایید. من روحانی زاده هستم. تمام سوابق من را از ملیونها دانش آموز و دانشجو بپرسید که راهی به غیر از انقلاب و نظام نرفته ام. از تهمت ها ناراحت نیستم و برای انقلاب نگرانم. من یک روز بازداشت نشدم. آقای نقوی بیاید بگویید من کجا بازداشت شدم و اگر نشده بودم بیایید از همین تریبون بگویید به مردم. من ایثار می کنم و به آموزش و پرورش میآیم.
من ناامید نمی شوم. قبلا هم از این تهمتها زدهاند. حاضر نیستم لطمهای به انقلاب وارد شود. من از همه نمایندگان تشکر میکنم با سعه صدر مسائل من را شنیدید.
13:12- ادامه سخنان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه نوبت بعدازظهر
13:06- آغاز جلسه نوبت ظهر. قرائت تذکر نمایندگان مجلس به مقامات دولتی.
دانش آشتیانی: از همه نمایندگان تشکر می کنم. در طول این چند روز در جلسات مختلف حضور پیدا کردم بحث های تخصصی مطرح شد. از وزرای قبلی آموزش و پرورش تشکر دارم.
11:40- به دلیل هم زمانی سخنان وزیر پیشنهادی با اذان جلسه صبح مجلس تعطیل شد و ادامه جلسه رای اعتماد ساعت 1 ظهر انجام خواهد شد.
برنامه من در 4 محور طراحی شده است. مهم ترین دغدغه من این است که آموزش و پرورش را باید بخش سرمایه دانست نه بخش مصرفی. محور کلی برنامه من در چارچوب سند تحول نظام آموزش و پرورش است. برنامه من بر اساس خواست مقام معظم رهبری است. برنامه پیشنهادی من واقع گرایی و تحول خواهی است.
بله 9 ماه فرصت کافی برای تحقق برنامهها نیست اما برنامه کوتاه مدتی را هم آورده ام. باید توجه داشته باشیم که آموزش و پرورش ما دچار بیماری ساختاری است.
آموزش و پرورش 13 میلیون دانش آموز دارد و 1 میلیون مربی و معلم دارد. مدرسه کم داریم و برخی مدارس به صورت شیفتی است. مدرسه ما هنوز در برخی جاها کپری است. عدم توازن یکی از مشکلات اساسی ماست. در جامعه به عنوان سرمایه های اجتماعی معلمان بالاترین گروه از نظر منزلت اجتماعی هستند. به رغم این احترام از نظر معیشت در وضعیت نابسامان به سر می برند.
خلاقیت قربانی آموزش شده است. آموزش به مسابقه ای برای کسب صندلی های دانشگاه تبدیل شده است.
رتبه آموزش و پرورش 141 از 187 است. نظام آموزش و پرورش ما دچار فرسودگی است. دقیقا کاری که می خواهم انجام دهم در جهت تحقق دیدگاه مقام معظم رهبری است. می خواهم آموزش و پرورش را از سکون خارج کنم.
نظام آموزش و پرورش دچار جمود و فرسودگی است و نظامی قدیمی فرسوده و کهنه است که آن را همین جور نگه داشتهایم و مثل یک موزهی مقدس دست نخورده است . هر کس آمده گوشه و کنار آن را کم و زیاد کرده است و به طور کلی در نظام آموزش و پرورش ناکارآمد و غیر مولد، برنامه ریزی و مدیریت از پویایی و تحرک دور شده است که نمونه مشهود آن دور شدن زنان از جایگاه مطلوب در مدیریت است.
کهنه بودن مدارس از مشکلات ماست. مطالعه زیادی در مورد اقتصاد آموزش و پرورش انجام دادم. معتقدم با همین شرایط و مدیریت هزینه ها می شود مشکلات را حل کرد.
در سالهای ۸۴ و ۸۵ ،۹۱ درصد بودجه آموزش و پرورش به پرسنل و ۹درصد به کیفی سازی آموزش و پرورش اختصاص یافت و در وضع کنونی که ۳۰ هزار میلیاردتومان بودجه آموزش و پرورش است، ۹۸ و نیم درصد به پرسنل و یک و نیم درصد به کیفیت بخشی اختصاص مییابد واین بدان معنا است که وزیر و مدیران آموزش و پرورش برای ۱۳ میلیون دانش آموز و ۱۰۷ هزار مدرسه، فقط ۴۰۰ میلیارد تومان در دست دارند که باید برای کیفی سازی تجهیزات و موارد دیگر هزینه کنند البته بر اساس آخرین اطلاعات، همه این مبلغ را هم نمیتوان خرج کرد و بعضا میگویند ۲۰۰ میلیون تومان به این منظور اختصاص مییابد که با این رویه هیچ گاه نمیتوان مشکل آموزش و پرورش را حل کرد.
سند تحول روح حاکم بر این مسئله است که در نظام آموزش باید به مسئله پرورش به معنای مهارت های زندگی که باید در محیط مدرسه کسب کند و تلفیقی بشود با مهارت ها و مسائل درسی. باید کاری کنیم پرورش بر آموزش برتری پیدا کند. باید در محیط مدرسه کاری کنیم از حافظه محوری به خلاقیت محوری سوق پیدا کنیم. از فضای رقابتی غیراخلاقی به فضای اخلاقی برسیم.
11:21- وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای دفاع از برنامه خود پشت تریبون قرار گرفت.
جعفرزاده: خواهش کردم از دانش آشتیانی دفاع کنم. امروز اول صفر است و از دفاع از مظلوم دفاع کردیم. داستان فتنه کی میخواهد در این کشور تمام شود. کاسب فتنه اگر بود اینجا به عنوان وزیر معرفی نشده بود. دانش آشتیانی اصلا نماینده نبود و هیچوقت بازداشت نشده است. کسی که استارت فتنه را زد ۸ سال هر بلایی خواست سر مملکت آورد و الان در خیابانها برای خودش راه میرود.
نجفی مگر از وزارت علوم نیامده بود. فرهنگیان مشکل دارند. فرهنگیان نمی خواهند کسی با آنها گریه کند آنها فردی را می خواهند که مشکلات آنها را حل کند. به دانش آشتیانی ظلم شده است. عقلای این کشور در مجلس جمع شده اند با تهمت و افترا به هیچکس رای نمی دهند و همه نگران آخرت خود هستند. چه کسی از ما بیشتر نگران انقلاب است؟ این مجلس ولایتمدار است. با تهمت و افترا و برچسبهای دروغین آخرت خود را نمی فروشد. دولتی که در درآمد با کسری بودجه روبرو است.
اولین امتحان مجلس دهم است. رای بدهیم و کمک کنیم. مجلسی که هم حامی دولت و ملت است. احساس کردم قدری از آموزهای دینی فاصله گرفتیم. دولت و ملت دچار مشکل است.
11:05- جعفرزاده به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.
مهدی شیخ: من خودم را آماده کرده بودم برای بیان موافقت خودم از برنامههای وزیر پیشنهادی اما سوالی دارم تا کی می خواهیم این روند را ادامه دهیم؟ فردی آمد وارد عالم سیاست ما شد سالها نیروهای را به جان هم انداخت. با پشت پا زدن به اخلاق و تخصص و نظارت مجلس بر دولت. آقایان این تذهبون؟ این فرد مجدد خواست وارد صحنه سیاسی کشور شود رهبری تذکر دادند که نباید جامعه دو قطبی شود. چرا می خواهیم فضا را دو قطبی کنیم؟ افرادی که آمدند موافق و مخالف چه کسانی هستند؟ سروش که موافق صحبت کرد جانباز است. محمدی که موافق حرف همینطور. ما کافریم؟ ما ضدولایت هستیم؟ این چه ادبیاتی است؟ این ادامه راه شهداست؟ این نفاق نیست؟ این چیست؟ این چه روشی است؟ با انگ زدن به نیروهای انقلاب؟ این روش پسندیده ای است؟ آیا با سیاستمداری سازگار است؟
به کجا می خواهیم برویم؟ قرار بود به اخلاق برگردیم. انقلاب ما انقلاب اخلاق بود. این ارزش است؟ این اخلاق است؟ این کجای راه ماست؟ این کجاس تعهد ماست؟
ببخشید که حالت احساسی به من دست و این عقده ای بود که در گلوی من جمع شده بود.
11:04- مهدی شیخ به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.
نقوی: دانش آشتیانی عضو تعیین محتوای کتاب درسی شد، درس شهید فهمیده از کتاب ها حذف شد. نخست وزیر دوران جنگ عامل فتنه شد و الان می گویید فلانی در جنگ بوده است و او را وابسته به علما می کنید. ( اعتراض نمایندگان به سخنان نقوی)
امیدوارم به خاطر سخنانم به جهنم حواله نشوم و به انقلابیهای نفهم متهم نشوم. انقلابیها را به نفهم متهم نکنید.
آموزش و پرورش حزب سیاسی نیست. آموزش و پرورش متعلق به همه ایران است. این وزیر شما یک بازیگر سیاسی است. من باید در گور خود پاسخ به رایم باشم. نگران رفتار دولت نباشید آنها نمی توانند کاری کنند. وزیر پیشنهادی بازیگر نقش اول فتنه است. در مجلس قبل او 70 رای آورد. اسناد فتنه او مشخص است. او به جرم فتنه بازداشت شده است. این توهین است یک نفر را به عنوان وزیر علوم معرفی کرده و رای نیاورده است را به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی می کند.
معلمها فراموش شده اند. شما می دانید حق آموزش و پرورش نیست با آنها اینگونه بازی کنیم. رییس جمهور امروز تعریف جدید از اختلاس ارائه کردند و گفتند 8 هزار میلیارد تومان صندوق فرهنگیان را وام معرفی کردند. دانش آشتیانی موسس حزب مشارکت است. عضو فراکسیون آموزش مشارکت مجلس ششم بود. حمایت از تحصن های غیرقانونی. من اسناد گزارش خواهر شهید در زمانی که ایشان در مدرسه ایرانیان انگلیس تحصیل کرده است را مشاهده کنید. ایشان به عنوان بورس از دولت هاشمی به انگلستان رفت. در این مدرسه خواهر یک شهید گزارشی برای من فرستاده و همکاران ببیند ایشان کیست. استاد مالی و اقتصادی او را تقدیم رییس مجلس می کنم.
کسی که در دلش راضی باشد دولت شکست بخورد صهیونیست است. ایران برای شرکت در لوزان شرط گذاشت و در برابر ایران زانو زدند. آقای روحانی ما می خواهیم دولت پیروز شود. دل ما می سوزد. ما می خواهیم وزیری در وزارت خانه باشد که تدین از او و خانواده اش ببارد.
مجلس نهم در برابر فتنه ایستاد. مگر رهبری نگفت فتنه خط قرمز نظام است مگر دولت جز نظام نیست. در روز آزمون بزرگی هستیم به فتنه گران که هرگز بخشیده نخواهند شد رای ندهید.
10:51- نقوی حسینی به عنوان مخالف پشت تریبون قرار گرفت.
محمدی: دانش آشتیانی در سپاه حضور داشته است و دست پرورده شهید رجایی است. کسانی که با او کار کرده اند به پاک دستی او اذعان می کنند و از آن به نیکی یاد می کنند. تربیت دکتر آشتیانی در مدارس مفید باعث شد بسیاری از محصلین این مدارس به جبهه بروند و بیش از 80 نفر شهید شدند.
ایشان در سه دوره در وزارت علوم معاون بودند و در هر سه دوره موفق بودند.
10:43: داوود محمدی به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.
سروش: به این دریافت رسیدم که دانش آشتیانی می تواند وزات آموزش و پرورش را هدایت کند. نظام آموزش و پرورش بر آموزش تکیه دارد نه فعالیت. افزایش محفوظات هدف نیست. به دانش آشتیانی رای می دهم چون 13 بند پیشنهادی او را مطالعه کردم چون عملیاتی می شود. به او رای می دهم چون خواهان تغییر در آموزش و پرورش است. به او رای میدهم زیرا در تمرکز در وزارت خانه را قبول ندارد.
10:34: سروش به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.
10:32- ادیانی نماینده مجلس اعلام کرد که تا وزیر عزل نشده و یا استعفای آنها تقدیم رییس جمهور شود می شود رییس جمهور وزیر معرفی کند. فانی استعفا نداده است. الان برای برخی از نمایندگان محترم سوال است که الان او استعفا داده است یا عزل شده است؟
10:26- لاهوتی به پخش کاغذ در بین نمایندگان اعتراض کرد و لاریجانی درخواست جمع آوری آنها را صادر کرد.
10:25: تذکر دو نماینده مجلس به محتوای سخنان رییس جمهور. لاریجانی این تذکر را نپذیرفت.
10:23: پایان سخنان عباسی.
عباسی: 8 هزار ملیارد از حقوق معلمان کجا رفته است؟ عدم وصل از سوی چه کسانی است؟ انتظار داشتیم در مورد حقوق های نجومی هم داده شود. وزیر آموزش و پرورش استیضاح شد و انتظار از دولت این بود که از او حمایت می کردند. در مجلس هفتم رهبری صلاح ندانستند آقای حاجی استیضاح شود و ما هم کوتاه آمدیم.
چرا باید فردی خارج از وزارت آموزش و پرورش و از وزارت علوم به عنوان وزیر معرفی شود. کجای برنامههای پیشنهادی را می شود در 9 ماه انجام داد. چند سال است دانشگاه فرهنگیان بلاتکلیف است و باید وضعیت ان مشخص شود. مشکلات ما مدارس غیر دولتی نیست و مشکل ما مدارس دولتی است. مکشلات مدارس را نمی توان به گردن دولت قبل انداخت.
10:16: عباسی به عنوان مخالف دیگر پشت تریبون قرار گرفت.
10:15: پایان سخنان فلاحت پیشه.
فلاحت پیشه: هر وقت مجلس شلوغ شد، وقت من را نگه دارند. در پیشنهادی وزیر پیشنهادی جای آموزش و پرورش دولتی وجود ندارد. در موارد مختلف مانند تحریم انتخابات و فتنه نقش داشید و باید بپذیرید. سیاسی شدن آموزش و پرورش به ضرر کشور است.
اگر میخواستید مشکل حل شود باید فردی از وزارت اموزش و پرورش میآمد. روز به روز شکاف بین حقوق معلمان با متوسط کشوری بیشتر می شود.
اصول اسلامی و عقاید اسلامی ما در برنامههای شما کجاست؟ مشکل اصلی ما این است که سند تحول آموزش و پرورش اجرا نمی شود. خواهش من این است به کسی رای بدهیم که فضای فکری اش با بدبختی های وزارت اموزش و پرورش مخالف نباشد.
10:06: فلاحت پیشه مخالف وزیر پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش پشت تریبون قرار گرفت.
10:05- پایان سخنرانی رییس جمهور در دفاع از سه وزیر پیسنهادی
8:59- روحانی: این اولین دیدار در خانه ملت در حضور شما نمایندگان ملت است. به خاطر 5 ماه تلاش به شما خسته نباشید میگویم. به خاطر همکاری و هماهنگی بسیار خوبی در مجلس دهم با دولت وجود دارد تشکر میکنم. دولت یازدهم در آغاز کارش و شروع فعالیت خود با مشکلات بزرگی روبرو بود و شاید بتوان نام آن را بحرانها نامید. هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز دولت کشور با تورم بیش از 23 درصد روبرو باشد. کشور در آغاز دولت با تورم 40 درصد روبرو بود. هیچ دولتی در کشور نبوده که کشور با رشد منفی روبرو شده باشد.
هیچ دولتی با تحریمهای شدید سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت کار خود را آغاز نکرد. دولت یازدهم با این مشکلات مواجه بود. اگر من بگویم در آغاز کار دولت در بخش سیاست خارجی و به ویژه اقتصاد کلان با معضلاتی شبه بحران روبرو بودیم سخنی به مبالغه نگفتم. دولت ناچار بود به بحث سیاست خارجی و بحث اقتصادی بیش از بخشهای دیگر توجه کند.
دولت معتقد بود و هست که زیر بنایی ترین مسئله فرهنگ است.
مردم در سال 92 اعتدال را برگزید و این فریاد را یکبار دیگر در اسفند 94 تکرار کرد. مسیر و راه را به همه ما نشان داد که چگونه باید مسائل و معضلات ملی و آنچه خواست و نیاز مردم است با چه شیوه ای آنها را به حل و فصل برسانیم.
ما به رشد اقتصادی 4/4 رسیدهایم و تا پایان سال هدفگذاری دولت رشد 5 درصد در سال 95 است. در مسئله اشتغال گرچه بسیار عقب هستیم و ورود نسل جوان به بازار کار و نیروی فعال کار در بهار امسال کم سابقه بوده است بیش از 1 میلیون 20 هزار نفر وارد بازار کار شدند و گرچه دولت در شرایط فعلی اقتصادی توان ایجاد یک میلیون شغل در سال را ندارد اما اشتغال خالص دولت بیش از 700 هزار نفر بوده است. رقم قابل ملاحظهای نسبت به سال گذشته است تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله است.
همه تلاش دولت ایجاد اشتغال بیتشر است. بانک ها و ستاد اقتصاد مقاومتی همین راه را دنبال کرده و خواهند کرد. هنوز به شکوفایی افتصادی نرسیدهایم و با رشد 8 درصدی فاصله داریم. آمار میگوید مسیر صحیحی را انتخاب کرده ایم. در اقتصاد هدف ما آرامش و اعتماد و امید به آینده بود. آمارهای بانک مرکزی نسبت به امید آینده می گوید در یک سال اخیر امید مردم به آینده اقتصاد کشور بیشتر شده است و این بدان معناست که مسیر درست انتخاب شده است. رشد اقتصاد 3 ماه نشان می دهد رشد اقتصادی ما درست است. روابط خارجی ما در دنیا به ما می گوید مسیر انتخابی تعامل سازنده با جهان جز سیاست های نظام است مسیر صحیح و درستی است که انتخاب شده است.
ما افتخار میکنیم به اقدام ملی ملت ایران به رهنمودهای مقام معظم رهبری و به دستیابی ایران به حقوق خود در برابر قدرت های جهانی که بالاترین دستاورد آن گسترش انتخاب آزاد برای ملت ایران است. ما در این که چقدر نفت بفروشیم انتخاب آزاد داریم. آنهایی که دور ما دیوار کشیده بوندد که ایران تنها 1 میلیون بشکه نفت بفروشد. امروز ایران خود میتواند مشخص کند چقدر نفت بفروشد. صادرات ما از 2 میلیون بشکه نفت فراتر رفته است.
فروش نفت در اختیار ملت ایران است. نمی توانند به ما بگویند فقط به این چند کشور نفت بفروشیم. آنها که سوال می کنند برجام چه کرده، برجام راه انتخابی ایران را برای تعامل با جهان برای صادرات برای واردات، برای انتخاب نوع مشتری و نوع کالا. ملت ایران دارای انتخاب آزاد شده است. ما خودمان با اقتدار و استقلال کالا را انتخاب می کنیم از هر کشوری. امروز بهترین دارو و کیفیت و بهترین تجهیزات پزشکی با انتخاب خود ما انتخاب می شود. رقابت برای تحریم ما وجود ندارد و جهان به این نتیجه رسیده است که باید با کلام احترام سخن بگوید.
دیگر مجبور نیستیم کشتی های که کالاهای ما را حمل می کند به بنادر دیگر بروند و با آنها را با بنادر خود منتقل کنیم با هزینه اضافه. ما امروز در شرایطی هستیم که آنها از ایران هراسی سخن میگفتند زبانش به لکنت افتاده است و شنوده های آنها کمتر می شود.
آرامش در اقتصاد و گشایش در سیاست خارجی. هر روز می گذرد ما گشایش تازه ای را مشاهده می کنیم. حتی در برابر بدعهدی برخی کشورها هم آنها را مجبور می کنیم به تعهدهای خود عمل کنند. هر روز که می گذرد حتی در مسائلی که همه مشکلات آن حل نشده مانند روابط بانک ها گشایش نوعی در روابط ما با بانک های جهان بوجود می آید. در مسئله هسته ای ما گشایش نوعی روبرو می شویم. اگر می کفتند محصول نطنز غیرقانونی است امروز محصول نظنز را با افتخار صادر می کنیم.
امروز تلاش ملت، دولت و مجلس توانستند این افتخار ملی را رقم بزنند. دولت موظف بود در قدم اول گرههای اصلی اقتصاد را باز کند. صادرات غیرنفتی ما بر واردات پیشی گرفته است. بار اصلی بودجه به جای اینکه بر دوش نفت باشد بر دوش غیرنفتی است نشان میدهد مسیر درستی را انتخاب کرده است. ما امروز در روابط خارجی در جهان در شرایط مناسب تر هستیم. از تحرک سیاست خارجی ما اسرائیل عصبانی است. این که می بینید در منطقه ما بر عصبانیت کشورهای کم هوشی چون عربستان افزوده می شود نشان میدهد مسیر ما درست است.
اساس کار این دولت بر مبنای ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته ما دولتی نبودیم که هر از چندگاه چند وزیر را برای ترمیم کابینه عزل کنیم یا استعفای آنها را بپذیریم و افراد جدیدی را به مجلس معرفی کنیم.
یک زمانی تغییر کابیینه شده بود قاعده و تثبت کابینه استنثا بود. امروز تثبیت قاعده است. اگر ببینم ترمیم کابینه سرعت دولت را افزایش دهد نه اینکه جهت دولت را تغییر دهد حتما صورت می کیرد.
دولت از تخریب و فشار هراسی ندارد، آنچه مهم است رضایت خدا پیشرفت ملت و اقتدار ملی است. ایرانی اقتدار ایران را می خواهد. دیشب مقام معظم رهبری در جلسه مهم مقابله با آسیب های اجتماعی فرمودند : برای مقابله با آسیب ها حتی آنهایی که به اسلام و دین اعتقادی ندارند اگر ایران را قبول دارند باید با همه توان وارد میدان شوند.
ایشان فرمودند حتی اگر کسی در عشقش به ایران تردیدی باشد و در وجدان سالم او تردید نباشد باید با همه توان برای مقابله با آسیب های اجتماعی آماده شود و تحرک داشته باشد. مگر می شود ما در جامعه ای زندگی کنیم که اعتیاد ان خدای ناکرده رو به افزایش باشد و ما راحت بخوابیم
در شیوه ها نیاز به شیوه نو داریم. در تحرک ما نیاز به سرعت بیشتری داریم. در جهت گیری نیاز به تداوم داریم. حتی اگر از عمر دولت یک ماه باقی مانده باشد. برخی می گویند 10 ماه چرا ترمیم کابینه؟ اگر نشاط بیشتری نیاز باشد اگر مدیر تازه نفسی نیاز باشد برای خدمت به مردم رییس جمهور به خود تردیدی راه نمی دهد. اصل ما تثبیت یا تغییر و یا ترمیم نیست اصل ما ادامه خدمت بانشاط نسبت به مردم است.
اگر جایی لازم ببینیم که ترمیم کابینه سرعت حرکت را اضافه می کند و نه آنکه جهت را تغییر دهد ، ما پای پیمان خود تا روز آخر می ایستیم
یک روز نمی توانیم خدمات خود به مردم را تعطیل کنیم. سه وزیر پیشنهادی هر سه وزیر امور اجتماعی هستند. برخی از آنها نقش بنیادی دارند. اتفاقا در جلسه دیشب رهبری در زمینه آسیب های اجتماعی راجع به سه وزارتخانه، صحبت شد و جز دستگاه هایی بودند که رهبری از آنها برای مقابله با آسیب های اجتماعی از آنها نام بردند.
دستگاهی که میتواند به جامعه ما نشاط بدهد و از لحاظ جسمی و روحی سالم کند وزارت ورزش است. آمار وزیر بهداشت از افسردگی نگران کننده بود. نسل جوان ما باید به آینده امیدوار باشد. برخی از رسانهها پمپاژ ناامیدی در نسل جوان انجام میدهند. بسیاری از کشورهای نفت خیر دچار بحران اقتصادی شده اند و همه آنها از ذخایر گذشته خود استفاده می کنند و این تنها ایران است که در شرایط سخت اقتصادی هم تورمش کاهش یافته و هم رشد اقتصادی داشته و هم اشغال داشته و 30 میلیارد دلار به ذخیر اضافه کرده است. عدهای انقلابی نما مسائل کشور را درک نمی کنند اما همه دنیا به این نکته اعتراف می کنند که ایران امن ترین و بهترین کشور برای سرمایه گذاری خارجی است.
اگر همه از امید حرف بزنیم آن زمان جوان با امید به کشور و آینده به سمت مواد مخدر یا خدای ناکرده الکل و یا به سمت فساد میرود؟ امکان پذیر نیست. ورزش و جوانان می تواند به جامعه امید دهد. خواست من از سلطانی فر برای دعوتش به این وزارت این بود که ورزش همگانی فوق العاده مهم است. ورزش قهرمانی مهم است و از این دو مهم تر مسئله جوانان است. ورزش مهم است و هم ورزش حرفهای و هم برای سلامت جوانان و هم برای جان. مسئله جوانان اهمیت دارد. بعدا باید با شما نمایندگان مشورت کنیم شاید راه حلی بهتری پیدا کنیم که جوانان نسبت به آینده کشور امیدوار باشند.
این جوانان در سایه تشکل های مختلف روحیه فعالیت های اجتماعی پیدا کنند. با حضورشان در احزاب نشاط سیاسی پیدا کنند نباید وقت خالی برای جوان بگذاریم. باید بخشی از فکرش به حزب و سیاست و بخشی به مسائل اجتماعی بخشی به هویت ایرانی و اسلامی و بخشی به علم و تحصیل باشد
فضای مجازی یک واقعیت است. فضا می تواند به نفع جامعه باشد. فضا ابزار است. محتوا مهم است. همه باید تلاش کنیم محتوای فضای مجازی را درست کنیم. چرا ما جاذبه ایجاد نکنیم. بعد کسی که برای ما جاذبه ایجاد می کند و بعد ما با ابزار می جنگیم. ابزار که مشکلی ندارد مقصر اصلی محتواست. ما باید محتوا را غنی کنیم. ما باید شبکه های اجتماعی ایجاد کنیم که عاشقان ایران به آن شبکه بروند.
اگر می خواهیم اقتصاد ما پیشرفت کند و اگر میخواهیم در علم پیشرفت کنیم همه اینها ریشهاش به فرهنگ بر می گردد. فرهنگ است که با فساد مبارزه می کند. دادگاه، پلیس، نیروهای اطلاعاتی نمی توانند به تنهایی با فساد مبارزه کند. مبارزه با فساد از فرهنگ آغاز می شود.
بعضی ها مثل اینکه بالا و پایین کردن فساد برایشان لذت بخش است. برخی رسانه ها بدهی را اختلاس می گویند. برخی فساد را عادی سازی میکنند. نباید گناه کسی را به دورغ جار زد. این کشور اسلامی است نگذاریم دیگران که به کشور ما خیانت کرده اند به استناد حرف های نادرست برخی افراد در داخل کشور، نظام را هو کنند. برای این نظام خون داده شده. این همه زندان و تلاش شده است.
من از آقای جنتی به دلیل تلاش و کوشش در وزرات ارشاد تشکر می کنم. اما هم خود ایشان استعفا دادند و هم نیاز به یک مدیر با روحیه جدید که بتواند این مسیر را سرعت بیشتر حرکت کند.
دکتر صالحی امیری یک جامعه شناس فرهنگی است. من حداقل سیزده چهارده سال با او کار کردم. درشورای عالی امنیت ملی در مرکز تحقیقات همکار بودیم، همواره پرتلاش و پرکار بودند. صاحب ده ها مقاله و چندین کتاب هستند، تدریس دارند و برنامه ریز در امور فرهنگی هستند و با توجه به سوابقی که دارد که در درون نظام بوده مدتی در مغز استخوان نظام فعال بوده است. دغدغه های نظام را بخوبی می داند و می شناسد به مسئله تنوع فرهنگی داخل کشور کاملا تسلط دارد. در کتابخانه ملی آنجا را که غیر پویا بود را تبدیل به مرکزی پویا کرد ما می خواهیم وزارت ارشاد مرکزی باشد که بتواند همه فرهیختگان و صاحبنظران را جذب کند و از آنها استفاده کند، این وزارتخانه باید هدایت نظارت و پشتیبانی کند
وزیر ارشاد باید جاذبه زیادی داشته باشد. ایشان کتابخانه ملی را تبدیل به یک مرکز پویا کرد. وزارت ارشاد را می خواهیم همه فرهیختگان را جذب کند و از آنها استفاده کند. وزارت ارشاد باید هدایت کند. صاحبان فرهنگ فرهیختگان جامعه هستند. امیدواریم در ماههای آینده شاهد شکوفایی بیشتر و رضایت بیشتر هنرمندان و کاهش فاصله و شکاف در امور اجتماعی باشیم. بهم نزدیک شویم یکی به راست نرود یکی به چپ. اسلام دین سختیها نیست.
انشالله وزارت ارشادی داشته باشیم که همه مردم را درمسیر نشاط و هویت دینی قرار دهد.
آقای سلطانی فر علاقه مند به ورزش است. خود علاقه کار، دشواری ها را آسان میکند. در بخش گردشگری و میراث فرهنگی کار بسیار خوبی کردهاند.
دانش آشتیانی دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاههای دنیا است. اولین آشنایی من با دکتر آشتیانی در ستاد جنگ بود. ما وزیری را میخواهیم که از همه جناح ها استفاده کند. او به شیوه های آموزشی بسیاری از کشوهای دنیا آشناست. آموزش و پرورش با مدیریت دانش آشتیانی شاهد یک تحول مثبت هم برای معلمین و هم برای بخش آموزش و هم برای نسل جوان ما و هم برای خانواده های مشغول تحصیل هستند.
8:57- آغاز سخنرانی رییس جمهور
8:56- رییس جمهور پشت تریبون قرار گرفت.
8:48: به علت تاخیر رییس جمهور،گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره طرح الحاق دو تبصره به ماده 617 قانون مجازات اسلامی در دستور کار مجلس قرار گرفته است. بعد از بررسی این گزارش، مجلس وارد دستور رای اعتماد میشود.
8:28- دقایقی پیش روحانی وارد مجلس شد. علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس و برخی دیگر از وکلای ملت از جمله محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید به استقبال روحانی رفتند.