شوشان: آئین گرامیداشت تکمیل شبکه مراقبت های نوین سلامت کلان شهرها در راستای طرح تحول نظام سلامت در بخش بهداشت با حضور جواد دکتر ایدنی رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، کاظم نسب الباجی نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی، دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر نظری معاون درمان، دکتر سلمان زاده معاون بهداشت، دکتر برزگر معاون غذا و دارو و جمعی از مدیران استانی و محلی در مرکز جامع سلامت شماره 3 غرب اهواز واقع در منطقه کیان برگزار شد.
دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دراین مراسم گفت: خوشحالیم امروز رونمایی از تکمیل نظام شبکه که هم در ساختار و هم در مأموریتها دچار تغییراتی نسبت به دهه 60 شده است را گرامی بداریم.
وی افزود: از دهه 60 که نظام شبکه که یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی می باشد و الگوی بی بدیل در سراسر جهان است و حتی در دانشگاههای سراسر دنیا به عنوان یک الگوی موفق در ارائه خدمات بهداشتی تدریس می شود طراحی گردید، ولی با گذشت زمان یکسری از تغییرات در سبک زندگی مردم در کشور سبب تغییر سیمای بیماریها شد که امروز با عوارض و تبعات آن مواجه هستیم.
ایدنی بیان داشت: اولین اتفاق یک گذار اپیدمیولوژی در بیماری ها بود. با پیشرفتی که در بهداشت در کشور صورت پذیرفت، باعث شد جایگاه 10 علل اول مرگ و میر در کشور ما تغییر کند، در حالی که نظام شبکه بر اساس کنترل بیماریهای واگیردار بود و دومین اتفاق نیز جابجایی جمعیت بود.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور گفت: به طور خلاصه اگر بخواهیم طرح تحول نظام سلامت را معرفی کنیم باید ابراز کنیم یکی از ویژگی های خدمات سلامت پوشش همگانی آن است، همواره از برقرار نبودن عدالت در سلامت و میزان برخورداری مختلف مردم نقاط مختلف کشور از خدمات سلامت در حوزه بهداشت و درمان در رنج بودیم که متأسفانه هر چقدر از مراکز شهرها دور می شدیم پوشش ارائه خدمات در سلامت کمتر می شد، بنابراین یکی از اهداف طرح تحول نظام سلامت برقراری عدالت در سلامتی تعریف گردید.
ایدنی تصریح کرد: یکی از آرزوهای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تکمیل نظام شبکه بوده است که دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توانست در آذرماه 94 این مهم را به تحقق رساند و خدمات فعال سلامت را در تمام فازهای مشخص شده درحوزه جغرافیایی تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان اولین و پیشروترین دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه در کشورارائه نماید که امروز در کنارتکمیل نظام شبکه در سه کلان شهر تهران، کرج و مشهد مقدس، شاهد گرامیداشت این خدمت هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ابراز داشت: در حوزه بهداشت با چالش های بسیاری روبرو و از نظر ساختار فیزیکی ارائه خدمات و تجهیزات دچار مشکل بودیم، در طول گذشت 3 سال از فعالیت دولت تدبیر و امید، قریب به میزان10 میلیارد تومان خانه بهداشت ساخته و 6 میلیارد تومان تجهیزات خریداری شد که این امر با توجه به مشکلات اقتصادی کشور کار بسیار بزرگی است.
وی گفت: با کمک ها و حمایت های استاندار، 50 درصد هزینه های تکمیل شبکه های بهداشتی درمانی از ظرفیت های داخلی تأمین و 50 میلیارد تومان نیز توسط وزارت متبوع تأمین شده است و امیدواریم علاوه بر حمایت های صورت گرفته، با اتخاذ تدابیر اندیشیده شده، ساختار فیزیکی بهداشت برای 15 تا 20 سال آتی مطلوب گردد، هرچند واقعیت این است که برای تأمین خدمات سلامت نیاز به حمایت بین بخشی داریم.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور با اشاره به تأمین هدف عدالت در سلامت، پوشش پزشکان عمومی و ماما را در ابتدای دولت 50 درصد عنوان نمود و افزود: امروزه در روستاهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، پوشش ماما به 100 درصد و پزشک عمومی به بیش از 95 درصد رسیده است و همچنین تکنولوژی مناسب برای ارائه خدمات سلامت به گونه ای فراهم شده است که دورترین مراکز نیز در استان به شبکه اینترنت مجهز شده و خدمات فعال سلامت را ارئه می دهند تا امکان دسترسی به خدمات و گزارش گیری مراجعات حتی در دورترین مرکز بهداشتی درمانی در استان خوزستان بصورت آنلاین از تمام نقاط سراسر کشور محقق شود.
وی با بیان اینکه تأمین مشارکت مردم کار مهم دیگری بود که به تحقق پیوست، گفت: کار با مردم در حقیقت ارزش بیشتری دارد و زمانی که ما مردم را در ارائه خدمات مشارکت بدهیم تغیرات شگرفی ایجاد خواهد شد و باید مشارکت با مردم صورت بگیرد تا خود مراقبتی و برنامه های سلامت توسط خود آنان اجرا شود.
ایدنی بیان داشت: امروز در پایگاه های سلامت به ازای هر 2500 نفر یک ماما وجود دارد و همچنین به تناسب، از پرسنل کاردان و کارشناس بهداشت عمومی استفاده می شود، و در مراکز جامع سلامت که جمعیتی بالغ بر 25 تا 50 هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد علاوه بر ارائه خدمات در پایگاه پزشک عمومی، کارشناس تغذیه، روانشناس و بهداشت محیط نیز وجود دارد که خدمات مربوطه را ارئه می دهند.
وی در پایان اذعان داشت: بدین منظور 190 واحد بهداشتی درمانی شامل 70 مرکز جامع سلامت و 120 پایگاه سلامت در استان راه اندازی شد و تمام مناطق حاشیه شهر شامل جمعیت های 20 تا 50 هزار 50 تا 500 هزار نفر و کلان شهر اهواز را تحت پوشش خود قرار داده است.
گفتنی است همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ارتباط زنده تصویری از طریق ویدئوکنفرانس با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مشهد مقدس، با اظهار خرسندی از آغاز تکمیل نظام شبکه همزمان با 3 شهر تهران، کرج و مشهد گفت: خوشبختانه خوزستان به ویژه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از سال گذشته برنامه تکمیل بهداشت را در استان آغاز کرد و اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور بود که هم پایگاه های سلامت و هم مراکز سلامت را به طور کامل در آذرماه سال 94 تکمیل کرد.