امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
به مناسبت فرارسیدن 16 آذرماه گرامیداشت روز دانشجو، اعضاء هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور در کلاس درس دانشجویان دانشگاه، روز دانشجو را به آنان تبریک گفتند.
دکتر ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این بازدید با تبریک روز دانشجو و آرزوی موفقیت و توفیق برای تمام دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گفت: سال 1332 بعد از کودتای 28 مرداد که با طرح و حمایت مالی و اجرائی سازمان های اطلاعاتی بریتانیا و آمریکا و با همراهی ارتش شاهنشاهی ایران، بر ضد دولت محمد مصدق در مرداد ۱۳۳۲ به انجام رسید، واقعه 16 آذرماه رخ داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: جنبش دانشجویی از ابتدا که نهاد دانشگاه و نهاد آموزش عالی به شیوه مدرن امروز راه اندازی شد، به عنوان وجدانی بیدار همیشه نسبت به تحولات اجتماعی جامعه حساسیت داشته و به عنوان ناظر بر مسائل سیاسی- اجتماعی مسائل را رصد نموده و در این خصوص موضع گیری کرده است.
ایدنی اظهار کرد: بعد از کودتای 28 مرداد نیز بیشتر فعالیت های اجتماعی سرکوب شد ولی نهاد اجتماعی دانشگاه همیشه فعال بوده است و با ورود ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا به ایران تظاهرات و اعتراضات از طریق نهادهای دانشجویی بیشتر شد که در روز 16 آذرماه سال 1332، دولت وقت برای پیشگیری از هرگونه اقدام بعدی تصمیم به سرکوب اعتراضات گرفت. سربازان و نیروهای ویژه ارتشی پس از هجوم به دانشگاه، به کلاسهای درس حمله کرده و صدها دانشجو را بازداشت و زخمی نمودند، شلیک گلوله توسط نیروهای امنیتی موجب شهادت سه دانشجو به نام های احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعترضوی و مصطفی بزرگنیا شد.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور تصریح کرد: از آن زمان تا کنون، روز 16 آذرماه به عنوان نماد جنبش دانشجویی در ایران شناخته و گرامی داشته می شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه بیان کرد: اگر به تاریخ مراجعه کنید بیشترین فعالیتها در پیروزی انقلاب، دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس توسط دانشجویان انجام شده است، چراکه جنبش دانشجویی همیشه به اتفاقاتی که در جامعه رخ می دهد حساس بوده است و به عنوان پیشرو در تحولات اجتماعی نقش خود را ایفا می کند.
ایدنی با اشاره به فعالیتهای جنبش های دانشجویی پس از جنگ تحمیلی، گفت: قطعاً هر حرکت اجتماعی نیز توأم با خطا و اشتباهاتی بوده و دچار فرازو نشیب هایی می شود، اما روح حاکم در جنبش های دانشجویی عدالت جویی و آرمان خواهی بوده است، بنابراین شما دانشجویان نیز باید توجه داشته باشید که تنها با علم اندوزی و بارور کردن قدرت علمی نمی توانید به ایفای نقش به عنوان عنصر اجتماعی در جامعه بپردازید بلکه باید نسبت به مسائل فرهنگی، اجتماعی و سایر مسائل پیرامون حساس باشید، چراکه بدون اطلاع از تاریخچه و گذشته نمی توان مسیر آینده را یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان عنوان کرد: علاوه بر تلاش برای افزایش قدرت علمی خود که به تبع آن سبب مطرح شدن جامعه در صحنه جهانی می شود؛ باید بدانید توانایی و قدرت مولفه های زیادی دارد که یکی از آنها دانش علمی است؛ و افزایش قدرت اجتماعی، سرمایه اجتماعی و مرجعیت بالا تنها با حساس بودن به تمام وقایع پیرامون ممکن است.