یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان معده در سنین بیش از 45 سال بیشترین شیوع را دارد، از مهمترین علایم هشدار این بیماری خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ علیرضا دلاوری با اشاره به اینکه بر خلاف تصور عموم افراد سرطان معده علیرغم شیوع بالا بیشتر در سنین بین 45 تا 70 سالگی بروز میکند، مهمترین علایم هشدار دهنده این بیماری را به شرح زیر عنوان کرد:
درد سر دل؛ این دردها می تواند در هر زمان و حتی در حین بلع غذا نیز اتفاق افتد.
کاهش بیدلیل اشتها و یا بیمیلی به غذا یا انواع خوراکیها
کاهش وزن؛ در این حالت وزن فرد به طور غیر طبیعی و کاملا مشهود کم میشود.
گیر کردن لقمه؛ حین غذا خوردن فرد با مشکلات آزار دهنده بلع و حتی حالت ماندن غذا در گلو یا سر دل مواجه میشود.
خونریزی معده؛ تقریبا یکی از مهمترین و شایع ترین علامتها که در اغلب موارد با احتمال گسترش سرطان در بافت معده بروز میکند یا با ایجاد زخم معده اولین جرقههای سرطان معده را روشن میکند.
وی با تاکید بر اینکه فاکتورهای ژنتیکی تاثیر چندانی در بروز سرطان معده ندارند، افزود: مصرف مداوم نوشابههای گازدار یا زیاده روی در مصرف ادویههای تند یا نظایر آن که در فست فودها بیشتر دیده میشود، میتواند بهترین زمینه را برای انفجار سلولی در بافت نرم معده و بروز سرطان فراهم آورد، موضوعی مهم که حاصل تمدن قرن حاضر است و جوانان نیز باید نسبت به این جریان بیشتر احتیاط کنند.
دلاوری درباره علت پرهیز از مصرف فست فودها و همه محرکهای مخرب دستگاه گوارش، اظهار داشت: الگوی اشتباه زندگی و تغییر سبک تغذیهای و به نوعی قرارگیری انواع غذا و خوراکیهای حاضری با کلی مواد نگهدارنده شیمایی دقیقا همانند قطرات آبی عمل میکنند که پس از سالها میتواند صخرهای را بشکافد و سرطان ایجاد کند.