مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: بخشی از دایک مرزی تالاب هورالعظیم به دلیل فرسایش تخریب شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: بخشی از دایک مرزی تالاب هورالعظیم به دلیل فرسایش تخریب شده است.
هاشم بالدی اظهار کرد: دایک مرزی تالاب هورالعظیم دوشنبه شب شکسته شده و حدود 20 تا 25 متر از این سازه تخریب شده است. وی عامل تخریب این دایک مرزی را فرسایش و نفوذ آب در لایه های زیرین دایک دانست و افزود: این دایک نقش جداکننده بخش ایرانی و عراقی تالاب هورالعظیم را داشته که با تخریب آن، بخشی از آبی که در پشت دایک نگهداری می شد به سمت بخش عراقی تالاب سرازیر شده است.
بالدی اضافه کرد: عملیات انحراف آب در بخش ایرانی تالاب به منظور نگهداشت آن، در حال انجام است و همزمان اقدام برای ترمیم دایک مرزی نیز آغاز شده است. به گفته وی این حادثه در حوضچه شماره 2 تالاب هورالعظیم که دارای ذخیره آبی خوبی بوده افتاده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: همه ظرفیت ها برای ترمیم دایک مرزی بکارگیری شده است و سازمان آب و برق خوزستان کار خود را در محل آغاز کرده است. بر اساس این گزارش، تالاب مرزی هورالعظیم در غرب کشور واقع است که یک سوم آن درایران و دو سوم آن در عراق قرار دارد.
تالاب هورالعظیم هم اکنون توسط جاده های جنگی سیدالشهدا، شهید همت، شط علی و امام رضا به پنج مخزن تقسیم می شود، که از سمت غرب به دایک مرزی و از شرق به جاده شهید باکری و دژ استانداری محدود می شود. دایک مرزی به طول 104 کیلومتر با عرض بیش از هفت متر و ارتفاع متوسط پنج متر است.
این طرح از سال 1379 آغاز و در سال 1390 با تاخیر 11 ساله خاتمه یافت. هدف از اجرای دایک مرزی کنترل سطح و عمق تالاب با احداث خاکریز حفاظتی برای استقرار نیروهای نظامی، احداث سازه های سرریز برای استفاده بهینه از منابع آبی و فراهم کردن زمینه های اشتغال عنوان شده است. کارشناسان و فعالان محیط زیست اما معتقد هستند این دایک مرزی بدون مطالعات کافی ساخته شده و علاوه بر قطعه کردن هورالعظیم، باعث مسدود شدن مسیر آبزیان و زیستمندان تالاب و از بین رفتن ذخایر و زیستگاه ها شده است.
منبع : ایرنا