شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۱۸۹۵
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۸
رحیم طبیشی دبیر شورای مشترک فعالین عرب و عضو شورای سیاستگذاری خوزستان: هدف تشکیل مجمع اصلاح طلبان مخالفت با اشخاص نیست/ کیانوش راد از سپهر سیاسی استان حذف ناشدنی است / خبرهای خوبی از وحدت اصلاح طلبان خوزستان در راه است/ لزوم رعایت عدالت در انتصابات و استفاده از نخبگان عرب/ شورای مشترک فعالین عرب حق ورود به انتخابات ندارد / استاندار و معاون استاندار گام های خوبی برای رفع تبعیض برداشته اند
چند ماه پیش با برگزاری مجمع عمومی ، شورای مشترک فعالان عرب فعالین عرب خوزستان دور دوم فعالیت خود را شروع کرد. هر چند در ابتدا...



شوشان: چند ماه پیش با برگزاری مجمع عمومی ، شورای مشترک فعالان عرب فعالین عرب خوزستان دور دوم فعالیت خود را شروع کرد. هر چند در ابتدای امر بر سر نحوه چگونگی انتخاب اعضای شورای مرکزی اختلاف نظرهایی ایجاد شد اما به گفته طبیشی دبیر شورا ، این اختلافات شکلی است و در اینکه شورای مشترک باید باشد ، همگی اتفاق نظر دارند. 

به گزارش شوشان ، رحیم طبیشی عمده هدف شورای مشترک فعالین عرب را ، بحث توزیع عادلانه منابع و قدرت می داند و معتقد است که در استان خوزستان چه در توزیع مناصب و چه در توزیع منابع ، آنگونه که باید ، نگاه عادلانه ای وجود نداشته و به نوعی می توان گفت شاهد تبعیض در این زمینه هستیم. 

رحیم طبیشی از نیروهای قدیمی چپ استان است که در مقطعی ، مسئول ستاد میرحسین موسوی و خاتمی را برعهده داشت و عضویت در شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان خوزستان و ریاست شورای مشورتی توسعه استان در خرمشهر نیز در سابقه فعالیت های سیاسی وی دیده می شود. اخیرا نیز با برخی از اصلاح طلبان مجمعی به نام اصلاح طلبان خوزستان تشکیل داده که بنا به گفته وی ، این مجمع تشکیلاتی موازی و در تقابل با افراد نیست. 

عضو هیات رییسه و موسس مجمع اصلاح طلبان خوزستان اختلاف نظر در جریان اصلاح طلبی را جزیی و اندک می داند که در آینده ای نزدیک خبرهای خوبی از وحدت اصلاح طلبان استان منتشر می شود و همه نیروهای اصلاح طلب بار دیگر دور هم جمع می شوند و وحدت رویه ای ایجاد خواهد شد. 

وی در همین رابطه به شوشان گفت : هیچ کسی نمی تواند نقش کیانوش راد در استان و در جریان تحقق اهداف اصلاح طلبان را نادیده بگیرد. کیانوش راد از سپهر سیاسی استان حذف ناشدنی است و هزینه های فراوانی در این زمینه داده است.

طبیشی دبیر شورای مشترک فعالین عرب و عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان استان ، در این مصاحبه به دو مبحث "شورای مشترک فعالین عرب" و همچنین "مجمع اصلاح طلبان " پرداخته که در ذیل به آن اشاره می شود: 

شروع دور دوم شورای مشترک فعالین عرب

شورای مشترک فعالین عرب خوزستان در دومین دوره فعالیت با دعوت تعداد زیادی از فعالین اجتماعی و سیاسی سراسر استان و برگزاری مجمع عمومی ، فعالیت خود را شروع کرد. طبق اساسنامه،  وظیفه مجمع عمومی ، تعیین شورای مرکزی با برگزاری انتخابات و همچنین ارائه گزارش شورای مرکزی دور قبل در صحن علنی است. 

ایرادی که به اولین دوره فعالیت شورای مشترک وجود داشت

اتفاق خوبی که در این دوره افتاد دعوت از فعالین عرب سایر شهرستان ها بود. در دوره قبل ، این ایراد به شورای مشترک وارد بود که بیشتر نیروهای مرکز استان را در بر می گرفت و کمتر به شهرستان ها توجه شده بود. اعتقاد داشتیم که شورای مشترک فعالین عرب ، باید سراسر استان و شهرستان ها را نیز در بر گیرد و نماینده داشته باشند و صرفا به مرکز استان محدود نشود. با هماهنگی های متعدد و مشورت های صورت گرفته ، این پیشنهاد مورد قبول واقع شد و مجمع عمومی با تعداد زیادی از فعالیت عرب سراسر استان شروع به کار کرد و در اولین گام شورای مرکزی فعالین عرب تعیین شد.

دعوت از فعالین عرب سایر شهرستان ها

در جریان تعیین شورای مرکزی ، برای اولین بار ناظرانی از اهواز و همچنین شهرستان ها تعیین شدند و بر روند انتخابات نظارت کردند و در نهایت نیز ده نفر انتخاب شدند. مبنای تعیین شورای مرکزی هم این بود که با توجه به اینکه نیروهای شهرستانی در اهواز کمتر شناخته اند و امکان رای آوریشان کم است سهمیه ای خارج از انتخابات ، تعیین شود. هر چند در ابتدای امر سهمیه ای هفت نفره برای سهرستان ها در نظر گرفته شد اما این سهمیه با توجه به انتقاداتی که صورت گرفت ، کاهش یافت. 

رویکرد اصلاح طلبی یا اصوگرایی در این شورا مطرح نیست

ایرادی که برخی دوستان به شورای مشترک فعالین عرب می گیرند این است که رویکرد این شورا رویکردی اصولگرایانه است ، حال آنکه اینگونه نیست. شورای مشترک فعالین عرب را دوستانی از دو جناح اصلاح طلب ، اصولگرا و همچنین نیروهای مستقل طراحی کردند. در شورای مشترک بحثی به نام رویکرد اصلاح طلبی یا اصوگرایی مطرح نیست و همانگونه که از نامش نیز هویداست ، شورای مشترکی است که از فعالین سیاسی و اجتماعی جناح های مختلف تشکیل شده است. برخی از اعضای شورای مرکزی فعالین عرب از جمله آقای صوفی ، سعید آل کثیر ، مهدی آلبوفتلاوی و ... از جمله اصلاح طلبان شناسنامه دار این شورا هستند.

ایراد برخی دوستان به شورای مشترک ایراد شکلی است

ایراد دیگری که برخی به شورای مشترک وارد می کنند ایراد شکلی است که به نوع دعوت ، چگونگی برگزاری انتخابات و ... برمی گردد. بنابراین این ایرادات ایرادات ماهوی نیست. این اختلافات شکلی است و در اینکه شورای مشترک باید باشد همگی اتفاق نظر دارند.

شورای مشترک فعالین عرب حق ورود به انتخابات ندارد

این شورا طبق اساسنامه ، در حوزه سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی و در چارچوب قانون فعالیت می کند. طبق اساسنامه شورای مشترک فعالین عرب حق ورود در انتخابات و حمایت از فرد و یا ائتلافی ندارد. البته فارغ از شورا ، افراد می توانند کار به انتخابات و حمایت از افراد و یا لیست ها مبادرت نمایند. 

 توزیع عادلانه منابع و قدرت

مهمترین هدف شورای مشترک فعالین عرب ، بحث توزیع عادلانه منابع و قدرت است. در استان خوزستان متاسفانه چه در توزیع مناصب و چه در توزیع منابع ، آنگونه که باید ، نگاه عادلانه ای وجود ندارد و به نوعی می توان گفت شاهد تبعیض در این زمینه هستیم.  بر اساس مرکز آمار ایران ، بیش از 50 درصد جمعیت استان از قوم عرب تشکیل شده است . حال نگاهی به شورای اداری استان انداخته شود. آیا سهم قوم عرب در این شور باید اینگونه باشد؟ آیا عدالت در انتصابات رعایت شده است؟ 

استفاده از نخبگان عرب در حوزه های مختلف

شاید سخنان ما در رابطه با توزیع عادلانه مناصب و منابع در استان ، بخوبی بیان نمی شود و یا خوب شنیده نمی شود. اساس سخن ما این است که در شرایط مساوی با رعایت تمام فاکتورها و بر اساس نگاه شایسه سالای سالاری ، از نخبگان عرب استفاده شود. قوم عرب در تمامی حوزه ها ، نیروهای متخصص و نخبه ای دارد که نادیده گرفته می شوند. عدالت در انتصابات باید رعایت شود.

البته شریعتی استاندار خوزستان و حسین زاده معاون سیاسی استانداری در این رابطه گام هایی برداشته اند و با انتصاب فرامند هاشمی زاده به عنوان سرپرست معاونت عمرانی ، بی شک برای پیشرفت استان قدم های خوبی برداشته خواهد شد. البته لازمه آن کمک و همافزایی برای پیشبرد امور است. 

نگاه استاندار و معاون سیاسی استانداری مثبت است

در چندین نشست با استاندار و معاون سیاسی ، قول هایی برای خروج از این وضعیت و نگاه عادلانه به مطالبات اقوام داده شده است و شاهد اتفاقات خوب البته اندک در این زمینه هستیم و ما را به آینده خوشبین کرده است. خوشبخانه مدیریت ارشد استان و همچنین معاون سیاسی استانداری نظر و نگاه مثبتی به این قضایا دارند و امیدواریم در آینده از نیروها و نخبگان عرب بیشتر استفاده شود. 

تبعیض موجود یک تبعیض سیستمی نیست

حرف ما در رابطه با عدالت در انتصابات حرف بی اساسی نیست . قوم گرایی فی النفسه مذموم نیست و تلاش برای ترویج فرهنگ ،  آداب ، سنن و زبان یک قوم  هیچ منافاتی با عام گرایی ندارد. بر این نیز واقفیم که اقوام متعددی در این استان زندگی می کنند و به مطالبات همه اقوام باید توجه شود.  چیزی که مذموم است خاص گرایی است که یک قومیت نسبت به قومیت دیگری برتری یابد و نسبت توزیع عادلانه منابع و مناصب ، در حق یک قوم اجحاف شود.  اعتقاد نداریم که تبعیض موجود ، یک تبعیض سیستمی است چرا که مقام معظم رهبری و رییس جمهور بارها مخالفت خود را با تبعیض اعلام نموده اند. این تبعیضی است که در خود استان وجود دارد و برخی از مدیران ارشد در انتصابات سلیقه ای رفتار می کنند. البته با انتصاب شریعتی به عنوان استاندار  گام های خوبی برای رفع تبعیض برداشته شده است.

 ضرورت رعایت عدالت در منابع و مناصب

شورای مشترک فعالین عرب خوزستان  در بحث ضرورت رعایت عدالت در منابع و مناصب ، ورودی جدی دارد. گلایه ای هم که هست این است که در انتخابات ریاست جمهوری شعارهایی مبنی بر پیگیری مطالبات اقوام داده شد و در منشور حقوق شهروندی نیز مشخص گردید که جامه عمل پوشانده شود اما متاسفانه برخی از این موارد کاربردی صرفا تبلیغاتی داشت و عملی نشد. 

بنای کار در مجمع اصلاح طلبان خوزستان 

در بحث مجمع اصلاح طلبان خوزستان هم باید گفت که این مجمع با هدف ایجاد فضایی برای به کارگیری هر چه بیشتر فعالین اصلاح طلب در سراسر خوزستان در جهت پیشبرد اصلاحات با محوریت دوم خرداد شکل گرفت. 

کیانوش راد از سپهر سیاسی استان حذف ناشدنی است

مجمع اصلاح طلبان خوزستان تشکلاتی موازی یا مقابل فرد خاصی نیست. البته در این بین اختلاف نظرهایی ایجاد شده و عده ای نیز از بیرون به آن دامن می زنند. تاین نکته را باید بگویم که هیچ کسی نمی تواند نقش کیانوش در استان و در جریان تحقق اهداف اصلاح طلبان را نادیده بگیرد.  کیانوش راد از سپهر سیاسی استان حذف ناشدنی است و هزینه های فراوانی در این زمینه داده است.

هدف تشکیل مجمع مخالفت با اشخاص نیست

 اگر در هر زمانی تشخیص دهم که مجمع اصلاح طلبان خوزستان مخالف کیانوش راد است یک لحظه نیز در آنجا نخواهم ماند. هدف تشکیل مجمع مخالفت با اشخاص نیست بلکه ایجاد یک ظرفیت جدید برای جریان اصلاحات در استان است. برخی اختلاف نظرها نیز که ایجاد شده بزودی برطرف خواهد شد و در روزهای آینده خبرهای خوبی  مبنی بر وحدت رویه اصلاح طلبان شنیده خواهد شد. سعی بر این است که همه نیروهای اصلاح طلب بار دیگر دور هم جمع شوند و این اختلافات اندک برطرف شود.



نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار