امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
از آغاز برنامه مراقبت ادغام یافته پیش از بارداری تاکنون، میزان مرگ و میر مادران باردار دارای بیماری زمینه ای بطور چشم گیری کاهش یافته است...
اختصاصی شوشان : معاون فنی مرکز بهداشت استان خوزستان گفت : از آغاز برنامه مراقبت ادغام یافته پیش از بارداری تاکنون، میزان مرگ و میر مادران باردار دارای بیماری زمینه ای بطور چشم گیری کاهش یافته است.
دکتر بختیاری نیا با اشاره به اجرای برنامه مراقبت ادغام یافته پیش از بارداری در استان ادامه داد : برنامه مراقبت ادغام یافته پیش از بارداری از سال 1388 تا کنون در استان در حال اجرا می باشد که از مهمترین دستاوردهای آن کاهش محسوس مرگ و میر مادران باردار دارای بیماری های زمینه ای در استان می باشد . در سال 1387 و پیش از اجرای این برنامه، میزان مرگ و میر مادران باردار بر اثر بیماری های زمینه ای 34.2 درصد کل میزان مرگ و میر مادران باردار بوده است که این آمار در پایان سال 1390 و پس از اجرای برنامه مراقبت ادغام یافته پیش از بارداری، به 5/12 درصد کاهش یافته است .
دکتر پژمان بختیاری نیا در جمع مسؤلین بهداشت خانواده و کارشناسان بهداشت خانواده استان اظهار داشت : ارتقاء سلامت مادران وکاهش مرگ ومیر مادران باردار از شاخص های مهم ارتقاء سلامت در جامعه می باشند که برای بالا بردن این شاخص، شناسایی بیماری های زمینه ای مانند آنمی، فشار خون، دیابت و بیماری های قلبی و ریوی، پیش از بارداری در مادران باردار ودرمان به موقع آنها یکی از مهمترین اقداماتی است که باید با همت بلند مسؤلین و کارشناسان بهداشت خانواده مراکز بهداشتی درمانی استان صورت پذیرد.
وی ادامه داد : برای ایجاد فرصت مناسب جهت درمان این بیماری ها در مادر بیمار باید از بارداری مادران دارای بیماری زمینه ایجلوگیری کرده ویا آن را به تعویق انداخت.
معاون فنی مرکز بهداشت استان خوزستان افزود : در گذشته مهمترین علت مرگ ومیر مادران باردار، عدم دسترسی آنها به امکانات بهداشتی ودرمانی به دلایل گوناگون بوده که خوشبختانه درحال حاضر دسترسی به این امکانات به میزان چشم گیری افزایش یافته است وباید کیفیت وسطح این خدمات به نحو چشم گیری افزایش یابد تا کاهش هر چه بیشتر مرگ مادر باردار را شاهد باشیم. که البته انجام این کار بزرگ، تلاش و همت بلند شما عزیزان را طلب می کند.