خبرگزاری رویترز نوشت: ایران به لطف برنامه کاهش تولید اوپک که این کشور از اجرای آن مستثنی شده است، بیش از 13 میلیون بشکه از نفت هایی را که مدت ها در تانکرها روی دریا انبار کرده بود، فروخت.
به گزارش ایرنا، در سه ماه گذشته، تهران تقریبا نصف نفتی را که در انبارهای شناور ذخیره کرده بود، فروخته است.
بر اساس اطلاعات دریافتی از پایگاه داده پردازی تامسون رویترز از جابه جایی محموله های نفتی، مقدار نفت ذخیره سازی شده ایران در انبارهای شناور از 29.6 میلیون بشکه در آغاز ماه اکتبر (10 مهر) هم اکنون به 16.4 میلیون بشکه کاهش یافته است. بنا به این گزارش، سطح نفت ذخیره سازی شده ایران در انبارهای شناور خود در ابتدای سال 2016 معادل 29.7 میلیون بشکه بوده است.
رویترز افزود: همچنین بنا به اعلام 2 منبعی که جابجایی نفت کش ها را رصد می کند، هم اکنون نفت فروخته نشده ایران در 12 تا 14 تانکر ذخیره سازی می شود که این تعداد به جز حدود 60 کشتی ناوگان حمل و نقل نفت این کشور است. تعداد تانکرهایی که ایران در تابستان گذشته به ذخیره سازی نفت اختصاص داده بود حدود 30 فروند بود.
رویترز افزود، همچنین بر اساس اطلاعات دریافتی از منابعی که جابجا شدن نفت کش ها را رصد می کنند، مقصد نفت های فروخته شده ایران در ماه های اخیر، کشورهای آسیایی از جمله چین، هند، کره جنوبی و کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و فرانسه بوده است.
رویترز اعلام کرد، ایران همچنین تلاش دارد با استفاده از فرصت به دست آمده، به بازارهای نفت اروپا از جمله کشورهای واقع در مرکز و شرق این قاره نفوذ کند.
به نوشته خبرگزاری یادشده، رویترز نتوانسته است در این زمینه با شرکت های ملی نفت و نفتکش ایران مصاحبه کند.
اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر (10 آذر) خود در وین برای نخستین بار از سال 2008 با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
ایران تا رسیدن سطح تولیدش به سطح پیش از تحریم، از اجرای این توافق مستثنی شد.
براساس این توافق، قرار است اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
این قرارداد از ابتدای سال 2017 میلادی (12 دی) به مدت 6 ماه اجرا می شود.
اوپک همچنین موفق شد در تاریخ 10 دسامبر (20 آذر)، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، سودان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد. این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
این نخستین توافق اوپک و غیراوپک از سال 2001 میلادی است.