برخی از رویدادها و سلسله مراتب کنونی حاصل تصمیمات پیشین بوده است که تغییر آنها نیاز به صرف زمانی طولانی دارد
شوشان: نشست صمیمی نمایندگان دانشجویان مقطع دستیاری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه برگزار شد.
به گزارش شوشان ، دکتر ایدنی در این جلسه که دکتر علی خدادادی قائم مقام رئیس دانشگاه، دکتر احمد حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر عبدالله رفیعی معاون توسعه آموزش و دکتر ساسان موگهی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه نیز حضور داشتند، با اشاره به وجود شکاف بین شاغلین مختلف حرف پزشکی و اینکه برخی از معضلات مطرح شده ناشی از نظمی نانوشته می باشد، تصریح کرد: برخی مشکلات مطرح شده در این نشست، از تضاد و تعارض ها منشأ دارد زیرا ما آن چیزی را که برای خود نمی پسندیم نباید برای دیگران نیز بپسندیم.
وی ضمن بیان اینکه نباید ادامه دهنده مسیری نادرست باشیم که شاید پیش از این برای ما اتفاق افتاده است، اظهار کرد: باید تا حد امکان شکاف ها پر شود و در کنار رعایت قوانین و مقررات، نگاه انسانی نیز داشته باشیم چراکه ما حق بهره کشی انسان از انسان را نداریم حتی اگر روزی خود مورد این ظلم قرار گرفته بودیم، چراکه نگاه شیب دار و نگاه از بالا از معضلاتی است که هم اکنون در روابط ما وجود دارد و باعث بسیاری از رنجش ها می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: همچنین زمانیکه مسئولیتی را قبول می کنیم باید به گونه ای رفتار کنیم که منعکس کننده رفتارهای نادرست پیشین که مورد نقد و رنجش بود، نباشد و علاوه بر اینکه باید روابط قانونی و سازمانی رعایت شود باید روابط عاطفی و انسانی نیز مدنظر قرار گرفته شود زیرا این روابط نادرست همانند زنجیره ای انتقال داده می شود و چالش های بسیاری را ایجاد می کند.
ایدنی با اشاره به اینکه اصلاحات اجتماعی در جامعه از دو طریق ایجاد می گردد، گفت: ارتقاء بدنه اجتماعی با ارتقاء فرهنگ عمومی از روش های ایجاد اصلاحات می باشد اما باید این واقعیت را نیز در نظر داشت که هرچند ایجاد تغییر از طریق اصلاح بدنه اجتماعی پایدار است اما این مهم مستلزم صرف زمان مدیدی است و هر فرد باید در این مسیر خود را ملزم بداند و این خواسته باید برخواسته از شعور باشد و نه شور!
رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور ادامه داد: از طرفی قدرت و سلسله مراتب اداری با ایجاد تحکم و دستور عامرانه نمی تواند سبب تغییر جامعه شود زیرا زمانی که بخواهیم نظمی را به جامعه تحمیل و باعث ایجاد تعالی شویم در صورتی که بستر و زیربنای آن وجود نداشته باشد موفق نخواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: بنابراین علاوه بر اینکه باید مطالبه ای را در جامعه عنوان نمود که ظرفیت و بستر آن نیز وجود داشته باشد باید برای ایجاد تغییر به صورت متعادل رفتار کرد و بسترسازی را نیز مدنظر قرار داد.
ایدنی با بیان اینکه مداخلات برای اصلاح رفتارها بایست بصورت تدریجی و آرام باشد تا موجب ایجاد تغییرات مطلوب مدنظر شود، گفت: همه افراد باید برای اصلاح فرآیندهای پیش رو اقدام کنند تا این واقعیت که بی نظمی نهادینه نیست را به منصه ظهور برسانند و در واقع اینگونه بی نظمی ها را به عنوان ناهنجاری و موارد استثنا معرفی کنند که تحقق این امر با مداخلات مناسب صورت می گیرد.
وی در خصوص مشکلات آموزشی مطرح شده توسط دستیاران تخصصی، اظهار داشت: نمی توان منکر مشکلات موجود بود اما باید به خاطر داشت که برخی از رویدادها و سلسله مراتب کنونی حاصل تصمیمات پیشین بوده است که تغییر آنها نیاز به صرف زمانی طولانی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان در خصوص مطالبات پزشکان، بیان داشت: متأسفانه مطالبات ما از بیمه سبب چالش های بسیار زیادی در نظام سلامت شده است که یکی از آنها عدم توان دانشگاهها در پرداخت ها می باشد، بیمارستان های آموزشی برای ارائه خدمات به مراجعه کنندگان مجبور به خرید برخی از خدمات می باشند، این در حالی است که سازمان های بیمه گر که می بایست پول هزینه شده در بیمارستان ها را به چرخه برگردانند به تعهدات خود عمل نکردند، علیرغم این مسئله تا کنون توانستیم این هزینه ها را از منابع دیگر تأمین کنیم اما متأسفانه با نزدیک شدن به پایان سال و افزایش بدهی ها این امر دیگر امکان پذیر نیست.