امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
راجح صابر عبود الموسوی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: وقوع پدیده گرد و غبار در کشور عراق علل زیادی دارد که وجود اراضی بسیار وسیع و خشک در منطقه تالابها مهمترین علت بروز این پدیده در این کشور است.
وی افزود: در گذشته بخش زیادی از این اراضی را رودخانه فرات پوشش میداد که سدسازی کشورهای سوریه و ترکیه بر سرچشمه این رودخانه، مانع رسیدن آب به تالابها و هورها شد و این امر، خشک شدن تالابها را به دنبال داشت.
سفیر عراق ادامه داد: این وضعیت موجب نابودی بسیاری از درختان در منطقه هورها و تالابهای عراق شده است. اکنون دولت عراق رایزنیهایی با دولت ترکیه انجام داده تا آب به فرات برسد و این اراضی پوشش داده شود.
الموسوی تصریح کرد: حدود سه ماه پیش در نشست یونسکو، توافقنامههایی میان کشورهای عراق و ایران صورت گرفت و موجب شد که هورها و تالابهای عراق در میراث جهانی به ثبت برسند و این موضوع یک حادثه مهم تاریخی بود.
وی عنوان کرد: به منظور مهار اراضی خشک، دولت عراق اقدام به اعطای تسهیلات به کشاورزان جهت کاشت گیاهان و درختان کرده است، همچنین عراق در حال پوشش بخشی از اراضی کانونهای گرد و غبار از طریق عملیات مالچپاشی است تا این اراضی مهار شوند.
سفیر عراق گفت: منشا پدیده گرد و غبار در ایران و عراق تنها در عراق قرار ندارد بلکه این پدیده در کشور عربستان نیز منشا دارد؛ بنابراین مقابله با پدیده گرد و غبار نیاز به همکاری منطقهای بین کشورهای عراق، ایران، عربستان، کویت و سایر کشورهای درگیر این پدیده دارد.
الموسوی در پاسخ به اینکه آیا اشغال بخشهایی از عراق توسط داعش برای این کشور جهت مهار کانونهای گرد و غبار محدودیت و مانع ایجاد کرده است، تاثیر آن را بسیار کم عنوان کرد و افزود: البته حضور داعش تاثیرگذار بوده اما این اثر خیلی کم است. از کل اراضی که داعش در عراق اشغال کرده، تنها 10 درصد آن آزاد نشده است.