نوید لیموچی: ورزش در تمامی سطوح جامعه کارکردهای فراوانی دارد که دو مورد از کارکردها در اولویت قرار دارند ؛ یکی ورزش به عنوان عامل و زمینه ساز شادابی و نشاط وسلامت بین افراد جامعه و دیگری ورزش به عنوان زمینه ساز تعامل اجتماعی سالم و سازنده آنها به شمار می رود. حضور و ملاقت های پی در پی بین افراد یک نزدیکی و جاذبه دو طرفه ایجاد می کند.
لذا به منظور پرنمودن اوقات فراغت ، تحرک و فعالیت بدنی ، ایجاد همکاری و همدلی و رقابت سالم و ایجاد زمینه الفت ومحبت بین افراد اولین دوره مسابقه جام پیشکسوتان بختیاری (ساکن اهواز) بین ده تیم برگزار گردید که بعد از دو ماه مسابقات فشرده دو تیم بازفت نشینان موری و شهدای قندعلی به فینال راه یافتند که در روز جمعه 22 بهمن ماه رقابت بین دو تیم برگزار شد و تیم بازفت نشینان موری توانست با نتیجه 3بر2 تیم شهدای قندعلی رامغلوب کند.
در آیین مقدس اسلام، بدن آدمی مورد تحقیر نیست. اسلام بدن انسان را چیزی بی ارزش نمی شمارد، زیرا بدن انسان ابزار تکامل روح است. اسلام برای صحت و سلامتی، ارزش و اهمیت ویژه ای قایل بوده و از این رو فقه و سنّت اسلامی از مطالب و دستور العمل هایی در این زمینه مملوّ است. از طرفی، رابطه تنگاتنگی بین ورزش و سلامتی وجود دارد، به گونه ای که به طور معمول کلمه ورزش به کلمه تربیت بدنی عطف شده و گفته می شود: ورزش و تربیت بدنی. یکی از مهم ترین عوامل اهمیت ورزش در این است که موجب "ایجاد، تقویت و یا حفظ سلامتی” می شود. در اسلام، احادیث و رهنمودهای فراوانی از بزرگان دین، جهت حفظ صحّت و تقویت بدن و پرداختن به آن، وارد شده است؛ از جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود:الصّحّة افضل النّعم. (صحت و سلامتی از هر نعمت دیگری بهتر و ارزشمندتر است.) "و انّ لبدنک علیک حقّاً؛ بی شک بدن تو بر تو حقوقی دارد [که باید آن ها را ادا کنی و به آن رسیدگی نمایی].”
ورزش دارای فایده های بسیاری است که به چند تا ازآنها اشاره می شود:
۱- ورزش یکی از مفیدترین و سالم ترین سرگرمی هایی است که می تواند اوقات فراغت بزرگسالان، جوانان و نوجوانان را پر کند.
۲- ورزش، کسالت و تنبلی را از انسان زدوده و به وی نشاط و شادابی بخشیده، او را برای انجام کارهای و وظایف فردی و اجتماعی آماده نموده و اخلاقش را بهبود می بخشد.
۳- ورزش، روحیه شجاعت، از خود گذشتگی، مبارزه با ظلم و ظالم و دفاع از مظلوم را در انسان تقویت نموده،و اراده وی را قوی می سازد .
4- هماهنگی بین اعصاب و مراکز عصبی و تقویت اعصاب، ایجاد شده و کارهای فکری، آسان تر می شود.”