شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۷۴۹۸
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵
معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: بر اساس نظر دولت هیأتی متشکل از وزیر کشور، وزیر دادگستری، معاون امور مجلس و حقوق رئیس جمهور تشکیل شد تا پیشنویس این لایحه را با سیاست های کلی انتخابات تطبیق دهند.
لایحه جامع نظام انتخابات، که هم اکنون در کمیسیون سیاسی ـ دفاعی دولت در حال بررسی است، از مهمترین موضوعاتی بود که بحث آن در سال 1395 در محافل سیاسی، مطرح می شد که آیا به انتخابات اردیبهشت ماه 96 خواهد رسید یا خیر؟ مسأله ای که به نظر می رسد پاسخ آن منفی باشد.

به گزارش «تابناک»، هرچند اظهارات ضد و نقیض بسیاری توسط مسئولان دولتی در خصوص رسیدن یا نرسیدن لایحه جامع نظام انتخابات به انتخابات پیش روی مطرح شد، گویا باید همچون انتخابات گذشته، این مسأله را منتفی شده قلمداد کنیم و منتظر رسیدن این لایحه به انتخاباتی دیگر باشیم.

مهمترین نقطه قوت لایحه جامع نظام انتخابات


برای بررسی بیشتر در خصوص لایحه جامع نظام انتخاباتی به سراغ معاون پارلمانی رئیس جمهور  رفتیم تا بیشتر در مورد چند و چون این لایحه اطلاع کسب کنیم و نقاط قوت و ضعف آن و همچنین از آخرین اقدامات دولت در این باره جویا شویم. «حسینعلی امیری» شفافیت منابع مالی نامزدهای انتخابات را مهم ترین نقاط قوت لایحه جامع انتخابات دانست.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» پیرامون آخرین جزئیات لایحه جامع نظام انتخاباتی کشور، اظهار کرد: متفاوت بودن شرایط و ضوابط انتخابات کشور برای ریاست جمهوری، مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا، نشانگر این است که قانون نظام جامع انتخاباتی وجود ندارد.

چرا به فکر ایجاد نظام انتخاباتی افتادیم؟


وی افزود: با توجه به تبعیت از ضوابط متفاوت، مجریان، دستگاه های ناظر و نامزدهای انتخابات با مشکلاتی مواجه می شوند که حتی در انتخابات سال گذشته، عوامل اجرایی انتخابات به این جمع بندی رسیدند که نظام انتخابات کشور معیوب است؛ بنابراین، لازم بود یک نظام انتخاباتی ایجاد شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: بنابراین، پیشنویس لایحه جامع انتخابات پس از اظهار نظر صاحبنظران و قضاوت عمومی از سوی کارشناسان وزارت کشور و کنشگران سیاسی تهیه و سپس به یکی از کمیسیون های دولت ارجاع داده شد. 

امیری با اشاره به همزمانی ارجاع این پیشنویس به کمیسیون دولت با ابلاغ سیاست های کلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: طبق قانون این سیاست های ابلاغی نیز باید در لایحه جامع انتخابات مدنظر قرار می گرفت؛ بنابراین، این پیشنویس از دستور کار دولت خارج و به وزارت کشور ارسال شد.

تشکیل یک هیأت برای تطبیق سیاست‌های کلی با لایحه جامع انتخابات


معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: بر اساس نظر دولت، هیأتی متشکل از وزیر کشور، وزیر دادگستری، معاون امور مجلس و معاون حقوقی رئیس جمهور تشکیل شد تا پیشنویس این لایحه را با سیاست های کلی انتخابات تطبیق دهند.

وی با بیان اینکه پس از ادغام سیاست های کلی انتخابات این لایحه هم اکنون در کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت قرار دارد، گفت: هر هفته صبح روزهای چهارشنبه جلساتی برگزار می شود و تا امروز از مجموع  162ماده به مواد 118 رسیدیم و تلاشمان این است که این پیشنویس هر چه زودتر به لایحه تبدیل شود.

لایحه جامع انتخابات و تأکید بر برگزاری انتخابات الکترونیک


امیری نوآوری های موجود در این لایحه را نقاط قوت قانون جامع انتخابات دانست و گفت: استفاده از تکنولوژی های نو از جمله رایانه، برگزاری انتخابات کاملا الکترونیکی، شمارش آرا و تعرفه های الکترونیکی از جمله این موارد است که می تواند نرم ها، ضوابط و نحوه نظارت را یکسان کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور شفافیت منابع مالی نامزدهای انتخابات را مهم ترین نقاط قوت لایحه جامع انتخابات دانست که می تواند بهترین مؤلفه برای ایجاد اعتماد باشد، چون اعتماد مهمترین سرمایه منتخبان ملت است. 
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار