استاندار خوزستان استدلال های علمی و کارشناسی را مبنای مخالفت با طرح های انتقال آب کارون دانست...
استاندار خوزستان استدلال های علمی و کارشناسی را مبنای مخالفت با طرح های انتقال آب کارون دانست و گفت: طرح انتقال آب بهشت آباد متوقف شده و در مقابل اجرای آن محکم ایستاده ایم.
غلامرضا شریعتی شامگاه پنجشنبه در نشست رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با انجمن های زیست محیطی خوزستان در سالن شهید هاشمی استانداری، با بیان اینکه طرح های انتقال آب دغدغه همه مردم خوزستان است، افزود: نسبت به طرح های انتقال آب انتقاد جدی و اساسی داریم اما برخلاف اخباری که منتشر شده و مواخذه و اتهاماتی که به ما وارد می کنند، طرح بهشت آباد (طرح انتقال آب کارون به فلات مرکزی) هنوز اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست هیچ مجوزی به طرح بهشت آباد نداده افزود: دولت یازدهم ادامه دهنده طرح بهشت آباد نبوده است، این طرح در دولت قبل تصویب شده که تا کنون در مقابل آن محکم ایستاده ایم و در آینده نیز نمی گذاریم اجرا شود.
شریعتی گفت: سازمان محیط زیست به صراحت طرح بهشت آباد را رد کرده، بنابراین این طرح قابلیت اجرا ندارد؛ اگر چه به دلیل هزینه های بالا، در حال حاضر امکان اجرای آن نیست.
وی نداشتن مجوزهای زیست محیطی را از موانع اجرای طرح بهشت آباد دانست و تاکید کرد: نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی به طور جدی پیگیر این طرح هستند و هیات حقیقت یاب با حضور تعدادی از نمایندگان و معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تشکیل شده است.
شریعتی با تاکید بر اینکه خوزستان دیگر توان انتقال آب ندارد اظهار کرد: سدسازی های بی رویه و خشکسالی، آب رودخانه های این استان را به شدت کاهش داده و اگر قرار به انتقال آب برای مصارف کشاورزی باشد، خوزستان بهترین و مرغوب ترین زمین های کشور را داراست و می توان در این استان به کشاورزی پرداخت.
وی تصریح کرد: دلایل خوزستان برای مخالفت با طرح های انتقال آب کاملا کارشناسی و علمی و فارغ از مسائل احساسی است. شریعتی صیانت از رودخانه ها به ویژه احیای کارون را از وظایف دولت دانست و گفت: مصوبه اخیر دولت برای اجرای طرح های آب و فاضلاب در خوزستان، در راستای حفاظت از رودخانه های استان است.
وی همچنین در پاسخ به مطالبه فعالان محیط زیست، برای دعوت از نمایندگان انجمن های زیست محیطی به کارگروه های مرتبط اعلام آمادگی کرد.
شریعتی افزود: حضور سازمان های مردم نهاد در این کارگروه ها می تواند موثر باشد و ما آمادگی داریم برای پیگیری مطالبات مردمی فضای منطقی و علمی را جایگزین فضای احساسی کنیم تا این مطالبات قابل پیگیری باشد.