امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي خوزستان درباره تاثير هواي گرم در رانندگي گفت: براي انجام سفري مطمئن و بدون حادثه و با خاطره خوش، نياز به دانستن تكنيكهاي رانندگي در فصل گرما ضروري به نظر ميرسد و لازم است رانندگان نكات مرتبط را مدنظر قرار دهند.
سرهنگ عادل مجدمي اظهار كرد: آگاهي از نوع راه و شرايط حاكم بر آن يكي از فاكتورهاي مهم در هنگام سفر است، يعني شكل مهندسي راه، وجود پل، تونل، پيچهاي خطرناك و حادثهخيز و نيز مسافتي كه بايد طي شود و همچنين شرايط آب و هوايي را بايد دانست تا با آگاهي و آسودگي خاطر سفر كرد. موضوع مهم و شاخص در تابستان، شرايط اقليمي گرم آن است كه بر آمادگي و واكنش راننده در هنگام مقابله با خطرات تاثير ميگذارد.
وي ادامه داد: گرما، آرامش و خونسردي را در هنگام رانندگي سلب ميكند،؛ به طوري كه هواي گرم بالاي 27 درجه عكسالعمل راننده را 0.03 ثانيه كندتر ميكند. در چنين شرايطي، راننده رفتاري متفاوت با ديگران خواهد داشت كه در نهايت خستگي، بيحوصلگي و عدم تمركز را در پي دارد و حوادث رانندگي در همين صدم ثانيهها رخ ميدهد.
مجدمي افزود: گرما بر قسمتهاي مختلف اتومبيل نيز تاثيرگذار است و بيشترين تاثير را بر لاستيكها و موتور خودرو ميگذارد كه شرايط مشكلي را براي راننده به وجود خواهد آورد؛ بنابراين اگر مجبور به رانندگي نيستند، اتومبيل را متوقف كرده و پس از كمي استراحت و استفاده از نوشيدنيهاي خنك، در شرايط بهتري رانندگي كنيد.
وي تصريح كرد: درهواي گرم سطح جاده نرم است و به اصطلاح قيرزدگي به وجود ميآيد و بايد در هنگام پيچيدن به طرفين و ترمز كردن، بسيار مراقب باشيد.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي خوزستان به رانندگان توصيه كرد: در ساعات گرم(ظهرها) رانندگي نكنيد. در هنگام توقف، خودرو را در زير نورآفتاب پارك نكرده و سيستم خنككننده و سرمايشي خودرو را مورد بازديد قرار داده و از سالم بودن آن مطمئن باشيد. روغن ترمز خودرو را بازديد كنيد، جوش نيامده باشد(در اين صورت خاصيت خود را از دست ميدهد.)
مجدمي افزود: نوشيدنيهاي خنك بنوشيد. آرامش و تمركز خود را حفظ كنيد. سرنشينان و به خصوص بچهها به مدت طولاني در يك اتومبيل پاركشده منتظر نباشند. بعد از 2 ساعت رانندگي، به مدت 10 دقيقه در يك محل مناسب استراحت كنيدافي همراه خود داشته باشيد. سايل مصرفي خودرو مانند لامپ و تسمه پروانه را همراه داشته باشيد.