رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه تلویزیونی «شناسنامه» در شبکه سه سیما، درباره دیدگاه‌هایش در زمان ریاست سازمان صداوسیما، وزارت ارشاد و همچنین در مورد وضعیت فعلی سخن گفت. "> لاریجانی: سال 84 برخی اجماع را برهم زدند
شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۲۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۶

رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه تلویزیونی «شناسنامه» در شبکه سه سیما، درباره دیدگاه‌هایش در زمان ریاست سازمان صداوسیما، وزارت ارشاد و همچنین در مورد وضعیت فعلی سخن گفت.

علی لاریجانی درباره کاندیداتوری‌اش برای انتخابات ریاست جمهوری در سال 84 گفت: در آن زمان بنا بر این بود که گروه‌های اصولگرا تنها یک نفر را معرفی کنند اما همواره افرادی هستند که نظم سیاسی را نمی‌پذیرند و این مشکل امروز هم وجود دارد.

وی با بیان اینکه "در سال 84 جبهه هماهنگی اصولگرایان به اجماع رسید که من را به عنوان کاندیدا‌ معرفی کند"، گفت:‌ عده‌ای در آن جبهه گفتند که ما این فرد را قبول نداریم؛ حالا یا آنها اشکال داشتند یا اشکال در نظم سیاسی وجود داشت.

لاریجانی در ادامه توضیحاتش، درباره اتفاقات سال 84 و انتخاب کاندیدای اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: آن عده‌ای که آن نظم سیاسی را بر هم زدند، تصور کردند که زرنگی کرده‌اند اما بعد وقتی خودشان از آن نظم سیاسی خارج شدند و تصمیم گرفتند جریان دیگری شکل دهند، باز از نظم سیاسی بعدی هم خارج شدند و در آن هم اختلال ایجاد کردند و نمونه این رفتارها را امروز هم می‌توانیم ببینیم.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره عدم حضورش در انتخابات ریاست جمهوری سال‌های 88 و 92 اظهار کرد: در انتخابات فعلی من رییس مجلس هستم و شرایط را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری مناسب ندیدم. نهاد مجلس نهاد محترمی است و باید حرمتش نگه داشته شود.

وی ادامه داد: ممکن است عده‌ای روی یک شخص اجماع کنند؛ آن وقت اوضاع فرق می‌کند، اما امروز که این اجماع وجود ندارد من احساس لزوم برای حضور نمی‌کردم.

لاریجانی همچنین درباره نقد‌هایی که کاندیدا‌های دیگر در شرایط فعلی به دولت وارد می‌کنند، اظهار کرد: سیستم‌ها باید این مقدار تحمل را داشته باشند. نقد به وضع موجود عجیب نیست. فضای انتخابات در همه‌جا همین است و نامزدها در کل دارند در چارچوب حرف می‌زنند.

رییس مجلس در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره اینکه وی به عنوان رییس قوه مقننه با آیت‌الله آملی لاریجانی به عنوان رییس قوه قضائیه برادر است، گفت: درباره اینکه رییس دو قوه در برادر هستند، نظر خاصی ندارم ولی برادرم وقتی می‌خواست حکم ریاست قوه قضائیه را دریافت کند به رهبری عرض کرده بود که ممکن است تلقی‌هایی بوجود آید که مصلحت نباشد ولی رهبری فرمودند این دو قوه متفاوت از هم است و ارتباطی با یکدیگر ندارد.

لاریجانی در ادامه این برنامه، در برابر پرسشی درباره دلیل استعفای خود از دبیری شورای عالی امنیت ملی پاسخ داد: علت استعفایم این بود که حس کردم در مسائل مدیریتی با آقای احمدی‌نژاد اختلافات جدی دارم و دیدم ایشان رییس‌جمهور است و لزومی ندارد که مزاحمشان باشم.

وی همچنین با اشاره به یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، بر اهمیت پرداختن کاندیداها به مساله اقتصاد تاکید کرد و گفت: کاندیداها باید حوزه اقتصاد را جدی بگیرند و وارد وعده‌های پوپولیستی نشوند. رونق تولید و سوق دادن نقدینگی به سمت تولید، درمان حل مشکلات اقتصادی و تورم است و این مساله، نیازمند آدم‌های با تجربه است.

رییس مجلس به مساله سیاست خارجی و اهمیت آن در دولت آینده نیز اشاره کرد و افزود: داشتن تجربه و نگاه دقیق در زمینه بین‌الملل و حوزه سیاست خارجی، فوق‌العاده مهم است.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار