شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۲۵۴۸
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۰
آن چه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ماه رمضانی با دانشجویان مطرح فرمودند و کلید واژه «آتش به اختیار» را به کار بردند، معنا و مفهوم این واژه هم از متن سخنرانی مقام معظم رهبری در آن جلسه و هم از بیاناتی که ایشان در گذشته داشته‌اند، فهمیده می‌شود.

* در مسیر حرکت به آرمان‌ها سستی و درنگ ممنوع است 
 

آن چه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ماه رمضانی با دانشجویان مطرح فرمودند و کلید واژه «آتش به اختیار» را به کار بردند، معنا و مفهوم این واژه هم از متن سخنرانی مقام معظم رهبری در آن جلسه و هم از بیاناتی که ایشان در گذشته داشته‌اند، فهمیده می‌شود.
 
معنای این کلید واژه این است که اگر چنانچه نیروهایی که در میدان عملیات و در صحنه فعالیت مشغول حرکت به جلو هستند و بر اساس فرمان و جهت‌دهی قرارگاه مرکزی پیشروی می‌کنند، اگر به هر دلیل ارتباطشان با قرارگاه قطع شد، این نیروها متوقف نشوند و با همان مختصات و با همان اهداف اصلی از پیش تعیین شده و با همان مقاصدی که حرکتشان رو شروع کردند، حرکت را ادامه دهند، لکن مصالح میدان را خودشان با تلاش و دقت دنبال کنند.
 
به اعتقاد بنده فهم مقصود رهبر انقلاب اسلامی از این واژه از مجموعه بیانات خود حضرت آقا استفاده و به دست می‌آید، در نگاه ایشان در مسیر حرکت به سمت آرمان‌ها توقف، درنگ و سستی ممنوع است و مجاز نیست، ایشان حرکت در این مسیر را بر اساس تکلیف می‌دانند و نیروی که بر اساس عمل به تکلیف و وظیفه در حال حرکت است، بدون تردید هیچگاه در این حرکت متوقف نخواهد شد.
 
علت اساسی مقام معظم رهبری در استفاده از این کلید‌واژه چیست؟ 
 
علت اصلی مقام معظم رهبری از استفاده از این کلید‌واژه بیان مقصودشان است، ببینید مفاهیم و مقاصدی که از کلمات استفاده می‌شود، مورد نظر گوینده است، گوینده از یک واژه به قصد معنا و مفهوم آن واژه استفاده می‌کند.
 
خود مقام معظم رهبری هم در سخنان خود در دیدار با دانشجویان که الحمدالله بنده هم توفیق حضور و تشرف داشتم، آن جا منظورشان این بود که اگر قرارگاه‌های فرماندهی فرهنگی کارآمد نباشند، یا قد و قامت آنها کامل و رشید نباشد و یا اینکه نتوانند متناسب شأن و مطالبات انقلاب اسلامی حرکت کنند، نیروهای در صحنه متوقف نشوند، کار را رها و تردید نکنند و همچنان رو به جلو حرکت کنند.

* واژه آتش به اختیار در طول دوران انقلاب اسلامی نمونه‌های زیادی داشت 

 در زمان حیات امام بزرگوار اتفاق‌های با این مفهوم پیش آمد که امام آنها را تائید کردند، مثل تصرف لانه جاسوسی آمریکا که با پوشش سفارت آمریکا در تهران کانون توطئه علیه انقلاب اسلامی بود.
 
جوانان دانشجوی مسلمان پیرو خط امام این لانه فساد را تصرف کردند و بعد برای اطمینان از کار خود از امام نظر خواستند که امام آن را تائید و فرمودند که باز در ایران انقلابی بزرگتر از انقلاب اول به وجود آمد و این مفهوم همان آتش به اختیار بود.
 
بعضی از حرکات که در سال‌های اول انقلاب اسلامی انجام شد، حتی در جنگ، شما ملاحظه کنید که به امام عزیز گزارش دادند که نیروهای دشمن متجاوز پشت دروازه‌های اهواز هستند و احتمالا که اهواز سقوط می‌کند، امام فرمودند مگر جوان‌های اهواز مرده‌اند که دشمن وارد اهواز شود، جوان‌ها در یک اقدام خودجوش و انقلابی وارد شده و شهر را سنگر بندی کردند و مناطق حیاتی شهر را مورد حفاظت قرار دادند و به دشمن اجازه ندادند که وارد اهواز شود.
 
نمونه‌ها زیاد است و من شما را به وصیت‌نامه امام راحل ارجاع می‌دهم، امام در وصیت نامه سیاسی-الهی خودکه در صحیفه ایشان موجود است، جلوگیری از آزادی‌های مخرب و خلاف شرع را وظیفه می‌دانند و تاکید می‌کنند که جوان‌های حزب‌اللهی اگر با همچین موضوعی برخورد کردند، به دستگاه‌های مربوطه مراجعه کنند و اگر آنها کوتاهی کردند، خودشان مکلف به جلوگیری هستند، بنابراین این مفهوم در طول دوران پیروزی انقلاب اسلامی بوده و موارد و نمونه‌های زیادی انجام شده است و امروز هم مقام معظم رهبری برای نیروهای فرهنگی این مطلب را مورد تاکید قرار دادند.
 
 * مقصود مقام معظم رهبری از واژه آتش به اختیار، هرج و مرج و دخالت در دستگاه‌ها نیست

اگر افرادی این کلید واژه را به معنای دخالت در دستگا‌ه‌ها و هرج و مرج عنوان کردند، اینها مقصود اصلی مقام معظم رهبری را بیان نکردند، ایشان خودشان هم در جمع دانشجویان و هم در منظومه فکریشان اصول و مبانی ایشان معلوم است.
 
مقام معظم رهبری تخلفات از مقررات و تضعیف قوا و مسؤولان انقلاب اسلامی را خلاف شرع و حرام می‌دانند، چطور ممکن است که در راس هرم و نقطه مرکزی انقلاب اسلامی همچین قصد و منظوری از کلام ایشان برداشته شود، نه خیر، ایشان منظورشان این است که دستگاه‌ها و قرارگاه‌ها بدانند که اگر در قد و قامت رشیدی که لازمه دفاع از فرهنگ انقلاب اسلامی و آرمان‌گرایی است، انجام وظیفه نکنند، جوانان و نیروهای فعال فرهنگی متوقف نخواهند شد.
 
من شما را به صحبت حضرت آقا در فرودین سال ۹۳ در دیدار نوروزی خود با مردم مشهد ارجاع می‌دهم، فرمودند که جوان‌هایی که در تهران و استان‌های مختلف با اراده و انگیزه کار فرهنگی می‌کنند، این را به طور جدی ادامه و فعالیت کنند.
 
منظور رهبر انقلاب هرج و مرج یا دخالت در دستگاه‌ها نیست، منظور ایشان این است که آرمان‌‌های انقلاب اسلامی بدون حرکت پیگیر، مستمر و دنباله‌دار و با حضور جوانان پرشور به دست نخواهد آمد و جوانان در این مسیر نباید توقف کنند و از آرمان‌گرایی کوتاه بیایند.
 
 * دستگاه‌های مرکزی فرهنگی در قامت دستگاه کارآمد برای تحقق اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی ظاهر نشده‌اند

به نظر من معنای این مساله این است که آنها در قامت دستگاه‌های کارآمدی برای تحقق اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی ظاهر نشده‌اند، حالا یا ضعف تحلیل، یا ضعف امکانات و یا حتی ضعف نشاط، یا ضعف انگیزه، یا ضعف تشخیص فرع از اصل و یا ضعف تشخیص مصداق است، حالا به هر دلیل باید آسیب‌شناسی شود.
 
من اتفاقا میخواهم عرض کنم که دستگاه‌های فرهنگی و قرارگاه‌های فرهنگی اکنون که مقام معظم رهبری مساله آتش به اختیار را مطرح کردند، باید به خود بیایند و ببینند که نسبتشان با آرمان‌های انقلاب اسلامی چیست، فاصله‌شان با آرمان و اهدافی که امام بزرگوار ترسیم کرده است، چیست.
 
به اعتقاد من قرارگاه‌های فرهنگی وصیت‌نامه سیاسی امام و سخنرانی‌ها امام راحل را به ویژه در یکی دو سال آخر عمر مبارک ایشان را بخوانند و ببینند که امام نگاهشان به آینده انقلاب اسلامی چی بود و ببینند که امام افق و چشم‌انداز پیش‌روی انقلاب اسلامی را چه چیزی اعلام کردند و سپس نسبت، تلاش و کارآمدی خودشان را با این آرمان بسنجند تا مطلب معلوم شود.
 
 * دانشجویان نقطه امید کشور و مقام معظم رهبری هستند

مطالبات جدی مقام معظم رهبری مانند عدالت خواهی، مبارزه با اشرافیگری و تجمل، حرکت‌های فعال فرهنگی و... نوعا از دانشجویان است و دانشجویان نقطه امید کشور و مقام معظم رهبری هستند، این همه اهتمام آقا به این قشر و دیدارهای مکرر با دانشجویان و استماع بیانات آنها بیانگر امیدواری مقام معظم رهبری به عنوان نقطه قوت به عنوان انقلاب اسلامی برای دانشجویان است.
 
طبیعتا دانشجویان با رصد دقیق و درست، با مشورت و همفکری با یکدیگر و توجه به آن چه انقلاب اسلامی برای آن شکل گرفته است، اهداف و کارهای فرهنگی را دنبال کنند و ابتکار را به صحنه آورند و منشاء حرکت‌های مبارکی باشند که البته ما تا امروز نیز شاهد این اتفاق بودیم.
 
بسیاری از حرکت‌های بالنده فرهنگی از دانشگاه‌ها شروع شده است، احیاء، اعتکاف، سفر عمره و عتبات دانشجویی از دانشگاه‌ها شروع شده است، اردوهای جهادی را دانشجویان رقم زدند، حرکت به مناطق عملیاتی تحت عنوان کاروان‌های راهیان‌نور را دانشجویان کلید زده و به صحنه آوردند.
 
امیدواریم که دانشجویان از اهداف امام بزرگوار، از تبیین اصول و مبانی انقلاب اسلامی، از انعکاس آرمان‌های انقلاب اسلامی به سطح جامعه و دیگر ملت‌ها کوتاه نخواهند آمد.
 
 * مسئولان و دستگاه‌های فرهنگی، جوانان فعال در عرصه فرهنگی را مزاحم و رقیب ندانند

وظیفه مسئولان و دستگاه‌های فرهنگی در این برهه زمانی و در همه برهه‌های زمانی مشخص است و آن هم دفاع از اسلام ناب محمدی(ص)، تبیین آرمان‌های انقلاب اسلامی، تلاش در جهت استکبار‌ستیزی و سلطه‌ستیزی، اعتماد و اتکا به ملت و باور وعده‌های الهی است.

 و من هم در اینجا نکته‌ای اضافه می‌کنم که مسؤولان و دستگاه‌های فرهنگی، دانشجویان، جوانان و طلاب فعال در عرصه فرهنگی را مزاحم و رقیب ندانند، بلکه آنها را یک فرصت نورانی و الهی بدانند و از آنها حمایت و تقدیر کنند.

 من تیتر مصاحبه‌ام در این گفت‌و‌گو این است که قرارگاه‌های فرهنگی برای برقراری ارتباط با افسران جنگ نرم تلاش کنند و خودشان را به آنها برسانند، ارتباطی که قطع یا دچار اختلال شده را برقرار و به وظیفه پشتیبانی خود از کارآمدان عرصه مبارزه فرهنگی عمل کنند. خمیرمایه انقلاب اسلامی و شالوده آن مساله فرهنگی است و دشمن هم از همین عرصه فرهنگ تلاش می‌کند که به انقلاب اسلامی لطمه بزند. مسئولیت و ماموریت ما استمرار راهی است که امام بزرگوار آن را به ما نشان دادند و در آن ما پشت سر ایشان به راه افتادیم و ان شاء الله تداوم این راه با تبعیت از مقام معظم رهبری انجام شود.

 

 منبع: فارس


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار