رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خوزستان شرایط سختی را هم در بحث گرما و طوفانهای گرد و غبار و هم کاهش بارندگی و خشکسالیهای پیدرپی تجربه میکند و قطعا این موارد آسیبها و مخاطرات زیادی را به وجود میآورند.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار که امروز در حاشیه دومین کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار به خوزستان سفر کرده است، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز در ادامه کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار که روز گذشته در تهران برگزار شد به خوزستان سفر داشتهایم و قرار است طی برنامه روز دوم این اجلاس بازدیدی از خوزستان و همچنین کاشان داشته باشیم که در همین راستا، به اتفاق اریک سولهایم نماینده محیط زیست سازمان ملل و گری لوییس نماینده سازمان ملل در ایران و تعداد بسیاری از شرکتکنندگان در این اجلاس بازدیدی از مناطق مختلف استان خوزستان داریم.
وی ادامه داد: امروز بازدید هوایی از هورالعظیم و بخشهای مختلف آن داشتیم و شاهد احیای بخشهای بسیاری از تالاب و ورود آب به برخی از بخشهای مرزی با عراق بودیم که میتواند به وضعیت این تالاب و مهار گرد و غبار بسیار کمک کند. عملا بخشهای مهمی از کانونهای گرد و غبار این منطقه زیر آب رفته و شرایط بسیار بهتری به وجود آمده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ادامه نیز بازدیدی از مراحل کاشت نهال، بخش سیلاب و تثبیت خاک که در استان در حال اجرا است، خواهیم داشت که بخشی با اتوبوس بازدید خواهند داشت و ما هم مجددا بازدید هوایی خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه امسال شرایط خوزستان فرق کرده و هوا گرمتر شده است، آیا میتوان این موضوع را به تغییرات زیستمحیطی استان خوزستان ربط داد؟ عنوان کرد: به شکل مستقیم این موضوع نیاز به مطالعات بلندمدت دارد که ابعاد مختلف تغییر اقلیم و آثار تغییر اقلیم را ببینیم. به هر حال خوزستان شرایط سختی را هم در بحث گرما و طوفانهای گرد و غبار و هم کاهش بارندگی و خشکسالیهای پیدرپی تجربه میکند و قطعا این موارد آسیبها و مخاطرات زیادی را به وجود میآورند و مهمترین برنامه این است که برای آن برنامه سازگار داشته باشیم و بتوانیم منابع آبیمان را در عرصه سرزمینی به درستی مدیریت کنیم.
ابتکار همچنین در پاسخ به این سوال که آیا نتایجی در این اجلاس با کشورهای دیگر حاصل شده است؟ گفت: بله روز گذشته بیانیه بسیار کوبندهای در این زمینه در کنفرانس داشتیم که زمینه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه و همچنین همکاریهای فنی و مشارکتی و همکاری سازمان ملل را داشته باشیم که تاکنون نیز سازمان ملل همکاری بسیار خوبی داشته است و امیدواریم بتواند این نقش مهم را به خوبی انجام داده و کشورها را در کنار هم برای پیشبرد برنامههای مقابله با گرد و غبار کمک و هدایت کند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به گرد و غبار خوزستان به نظر میرسد هنوز سدسازی روی رودهای استان ادامه دارد، گفت: هیچ سد جدیدی در حال ساخت نیست و همچنین هیچ مجوز جدیدی برای سدسازی صادر نشده و هرچه هست متعلق به گذشته است. هیچ مجوز جدیدی برای برداشت از سرشاخههای کارون صادر نشده است.