شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۴۸۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۸
موضوع معرفی چهره های جدید به عنوان وزیر پیشنهادی در چند وزارتخانه ی حساس نیز مزید بر علت شد تا دامنه ی این اعتراضات گسترش یافته و حساسیت در خصوص ترکیب نهایی، که بر طبق دوره ی اول ریاست جمهوری دکتر روحانی، انتظار می رفت در روز تحلیف به مجلس معرفی شود، بالاتر برود.
پس از پایان انتخابات، گمانه زنی ها در خصوص ترکیب کابینه ی دوازدهم آغاز شد. از همان ابتدا و با توجه به همسویی مجلس شورای اسلامی با دولت، این گونه به نظر می رسید که تغییرات بسیاری در ترکیب هیأت وزیران صورت خواهد گرفت تا دکتر روحانی، بتواند با قدرت بیشتری نسبت به دولت یازدهم، زمام امور را به دست گرفته و در دوره ی چهار ساله ی دوم، اوضاع بهتری را برای کشور رقم بزند.

اما و اگرهای کابینه دوازدهم
 
به گزارش «تابناک»؛ با گذشت زمان و نزدیک شدن گمانه زنی ها به ترکیب نهایی کابینه دوازدهم، مشخص شد که روحانی در خصوص برخی وزرا که در دولت اول تدبیر و امید، عملکرد مناسب و متناسبی نداشته و اعتراضات زیادی را متوجه دولت یازدهم کرده بودند، ارفاق کرده و امکان معرفی دوباره شان به مجلس برای رأی اعتماد دوباره وجود دارد. این موضوع اعتراضات زیادی به همراه داشت و حامیان رئیس جمهور منتخب ـ چه اصلاح طلبان و چه اصولگرایان میانه رو ـ همگی به نوعی به این مسأله واکنش نشان داده و اعتراض خود را اعلام کردند.
 
علاوه بر این، موضوع معرفی چهره های جدید به عنوان وزیر پیشنهادی در چند وزارتخانه ی حساس نیز مزید بر علت شد تا دامنه ی این اعتراضات گسترش یافته و حساسیت در خصوص ترکیب نهایی، که بر طبق دوره ی اول ریاست جمهوری دکتر روحانی، انتظار می رفت در روز تحلیف به مجلس معرفی شود، بالاتر برود.
 
به هر روی، لیست وزرای پیشنهادی روحانی برای تشکیل کابینه دوازدهم، با سه روز دیرکرد نسبت به دوره ی قبل، معرفی و ترکیب هجده نفره ی وزیران کابینه، به جز وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بر همه ی موافقان و مخالفان نمایان گشت. نکته ی بارز این لیست، تغییر ۵۰ درصدی هیأت دولت بود که در وزارتخانه های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادگستری، نیرو، اقتصاد و امور دارایی، دفاع، صنعت معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و به احتمال زیاد علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته است.
 
بنابراین، این تغییرات با واکنش های زیادی از سوی نمایندگان و به ویژه نمایندگان اصلاح طلاب مجلس همراه شد، به گونه ای که برخی از این نمایندگان اعلام کرده اند، دست کم به سه تن از این افراد رأی اعتماد نخواهند داد.
 
قطعا به سه نفر رأی اعتماد نمی دهیم

الیاس حضرتی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: کابینه ای که روحانی به مجلس معرفی کرده، در مجموع کابینه بدی نیست و معدل آن قابل دفاع است؛ اما در عین حال ضعف هایی نیز دارد که باید در مورد آن بحث و بررسی های زیادی انجام گیرد تا تمام ابعاد قضیه روشن شود.

نماینده مردم تهران درباره ضعف های کابینه معرفی شده گفت: بخشی از ضعف های کابینه که در دوران انتخابات مطالبه شد و رئیس جمهور نیز آن را پیگیری می کرد و اصلاح طلبان نیز به آن حساس هستند از جمله مطالبات زنان و حضور یک وزیر زن در کابینه، نبودن افرادی از اقلیت های مذهبی و قومی، از ضعف های اساسی این کابینه است.

این نماینده مجلس گفت: عدم استفاده از افراد شاخص اصلاح طلبی که در حال حاضر مفقودالاثر شده اند و معلوم نیست کجا هستند، از جمله ضعف های بزرگ کابینه است. با این حال، در مجموع و در کل کابینه بدی نیست؛ هر چند باید افراد بهتری برای آن انتخاب می شد.

حضرتی با اشاره به انتخاب افراد کابینه نیز گفت: هنوز کمی زود است که مصداقی درباره افراد صحبت شود؛ اما از حق هم نباید گذشت، افرادی که انتخاب شده اند، گاه در حد و اندازه جایگاهی که قرار است آن را صاحب شوند، نیستند؛ برای نمونه، یکی از مهم ترین حوزه های کشور، حوزه آموزش و به ویژه آموزش و پرورش است.

نماینده مردم تهران گفت: ورود افرادی که در حد و اندازه وزارت آموزش پرورش نیستند و همچنین عدم معرفی وزیر علوم جزو نقاط ضعف کابینه است، ولی در کنار آن نقاط قوتی هم دارد که این موضوع را قابل دفع می کند.

این نماینده با بیان اینکه سیاست ما دفاع از کابینه است، گفت: این دلیل نمی شود که ما در مقابل ضعف های آن سکوت کنیم، بلکه باید بکوشیم تا آنها را برطرف کنیم.

وی درباره رأی آوری افراد کابینه نیز گفت: قطعا چند نفری از وزرای پیشنهادی نمی توانند رأی اعتماد بگیرند. وی گفت نمی خواهم مصداقی بگویم چه کسانی هستند، ولی برخی افراد کابینه ـ که دست کم سه تن از آنها را می شناسم ـ حتما رأی نخواهند آورد و روحانی باید از هم اکنون به فکر جایگزینی آنها باشد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار