امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
داود سالمی / مهندسی نرم افزار : در ادامه مباحث مهم جنگ سایبری به موضوع ایفای نقش مؤثر آن بر وقوع انقلاب های مخملی می پردازم.
وقوع انقلاب های مخملی متأثر از نقش آفرینی تبلیغاتی و رسانه ای مجموعه ای از عوامل داخلی و خارجی خودی و غیرخودی است . تبلیغات منفی و بزرگنمایی مشکلات داخلی از سوی نیروهای خارجی به ویژه از طریق فضای سایبر از جمله مهمترین این عوامل است .
به عبارت دقیقتر دریک فضای جنگ سایبری که انقلاب ها به وقوع پیوستند حمایت همه جانبه شبکه های ماهواره ای و رسانه های دیداری و شنیداری آمریکا و غرب از معترضان ، راهبری و هدایت راهپیمایی ها از طریق رسانه ها و سایت های اینترنتی ، آموزش معترضان درقالب گروه های شبکه ای ، القای ناکارآمدی دولت و ایجاد شبهه در انتخابات از جمله مهمترین اقداماتی هستند که درفضای سایبری عملیاتی و اجرایی می شوند.
لذا نقش کلیدی فضای سایبر جهت ایجاد تحولات بنیادی و اساسی در روند حرکت جکومت ها توسط اتاق های فکر سایبری و سربازان خبره و مجرب آن برهمگان مسجل و روشن است.
درادامه برای ارائه یک الگوی عینی ، انقلاب مخملی اوکراین را مورد بررسی قرار می دهیم .
انقلاب نارنجی اوکراین
اوکراین پس از فدراسیون روسیه بزرگترین کشور اروپایی است و در عرصه ژئوپلیتیکی از موقعیتی منحصر به فرد برخوردار می باشد . این کشور دارای موقعیت کلیدی درمیان چند منطقه مهم یعنی اروپای شرقی ، قفقاز و خاورمیانه است .
کاخ سفید برای ساماندهی انقلاب مخملی در اوکراین تلاش مضاعفی را انجام داد ، به طوری که بعد ها ، نیویورک تایمز فاش ساخت ، بوش دست کم 65 میلیارد دلار برای این انقلاب سازماندهی شده خرج کرد.
در سال 2004 و در جریان انتخابات ریاست جمهوری اوکراین ، هیچ یک از نامزدهای انتخاباتی نتوانست حد نصاب لازم را در مرحله اول کسب کند . در مرحله دوم بنا به اعلام غیررسمی ، «یانوکویچ» با کسب 46/49 درصد آرا بر «یوشچنکو»که 61/46 درصد آرا را کسب کرده بود پیروز شد .
اما این نتیجه از سوی «یوشچنکو» و طرفدارانش مورد قبول قرار نگرفت و آنان دولت «یانوکویچ» را به تقلب در انتخابات متهم نمودند .
با اعلام نتیجه انتخابات ، جنبش معترضین که از مدت ها قبل با حمایت مالی و تبلیغاتی آمریکا سازماندهی شده بودن با حضور در خیابان های کیف( پایتخت اوکراین ) اقدام به تحصن و اعتراض نمودند.
متحصنین که تی شرت ، بازوبند ، کمربند و سربند نارنجی بر تن داشتند و با خود پرچم های نارنجی حمل میکردند خواستار اعلام پیروزی «یوشچنکو» از سوی کمیسیون انتخابات شدند که چون این امر مورد قبول قرار نگرفت ، اعتراضات شدت گرفته و کشور دروضعیت فوق العاده قرار گرفت و درنهایت با انتخابات مجدد ، «یوشچنکو» رئیس جمهور این کشور شد .
فرآیند انقلاب نارنجی اوکراین را به صورت ذیل می توان خلاصه نمود :
1- تزریق کمک های مالی آمریکا و غرب به مخالفان دولت اوکراین
2- انجام عملیات مشروعیت قهقرایی با متهم نمودن دولت اوکراین به خشونت ، ترور مخالفان ، فساد مالی ، اداری و سیاسی از طریق شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی
3- القاء نارکارآمدی دولت
4- تصویر سازی مطلوب از یوشچنکو و مخدوش نمودن چهره یانوکویچ توسط رسانه های آمریکایی و غربی
5- تشویش افکار عمومی از طریق پخش شایعه مسموم کردن یوشچنکو توسط دولت یانوکویچ
6- القاء شبهه تقلب درانتخابات
7- مخالفت با اعلام نتیجه انتخابات و فراخوان مخالفان با نافرمانی مدنی و مبارزه منفی
8- انعکاس گسترده تحولات اوکراین توسط «سی ان ان » و «بی بی سی » «یورونیوز » و هدایت افکار عمومی در این کشور از طریق تکنیک های عملیات روانی
9- برهم زدن نظم و امنیت عمومی و اشغال اماکن دولتی
چنانکه ملاحظه شد ارتش سایبری آمریکا و غرب نقش بسیار زیادی درجهت دهی به افکار عمومی ، ارائه اطلاعات نادرست ، ایجاد شبهات گوناگون ، پخش اخبار از طریق شبکه های اجتماعی و در قالب انقلاب مخملی ایفا کردند .
در پایان این موضوع مهم که بصورت مجمل بیان شد باید اذعان داشت که پایه های استوار نظام جمهوری اسلامی ایران بر ایمان به خدا و ابتنای آن به عوامل و زمینه های غیر مادی و همچنین مستظهر بودن انقلاب و نظام اسلامی به امدادهای الهی و غیبی می باشد لذا انقلاب های مخملی نمیتوانند تأثیر بسزایی در سیر حرکت این نظام داشته باشند.
مطلب را مطالعه کردم لطفی کنید در مورد جمله آخر که "نمیتواند تاثیر بسزایی در سیر حرکت این نظام بگذارد را توضیح دهید
باتشکر
ای کاش مسولین تصمیم ساز فرهنگی از خواب خرگوشی بیدار میشدند و با نگاهی مدرن با حفظ اصالت ها به امورات فرهنگی میپرداختند آیا چنین هجمه ها و تبلیغات فضای مجازی را همچنان باید با سخنرانی جواب داد !
بهرحال تاکنون این انقلاب در برهه های مختلف تاریخی قرار گرفته و خواهد گرفت که در گذر از این برهه ها شاهد ریزش ها، رویش ها، همگرا و واگرا شدن ها بوده است و با درایت و بصییرت از این گذر ها گذر کرده است و حرکت رو جلو در راستای تحقق سیر مراحل انقلاب اسلامی ادامه دارد.
.....................................
جوابیه آقای کیانی
مثال های متعددی از انقلاب های مخملی در سایت های معتبر وجود دارد که براحتی قابل دسترس است ولی هدف بنده ارائه نقش و تاثیر جنگ سایبری بعنوان ابزار استراتژیک انقلاب مخملی بوده است.
باتشکر.
بنده با نظر آقای رها موافقم و بایستی در این خصوص فکر اساسی کرد تا گذر زمان به ضررمان تمام نشود
سرفصل ها را در نت خوانده بودم