مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: منطقه حفاظتشده "دیمه" از طرحهای موفق سازمان حفاظت محیط زیست در تکثیر و احیای گونه "آهوی ایرانی" است.
به نقل از روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان، احمد رضا لاهیجانزاده در جریان بازدید از منطقه حفاظتشده "دیمه" رامهرمز، سایت احیا و تکثیر آهوی ایرانی را یکی از موفقترین طرحها دانست و گفت: منطقه حفاظت شده دیمه از نظر فرآیند طی شده تا به نتیجه رسیدن از مناطق موفق سازمان حفاظت محیط زیست و ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان به لحاظ احیای گونه در منطقه بوده است.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از 150 راس آهو از این زیستگاه به حیات وحش بازگردانده شده و توانستهاند با محیط سازگاری داشته باشند و در سرشماری سال ۹۶ نیز تعداد آهوان این سایت 120 راس سرشماری شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در دیمه تاکنون بیش از ۱۵ هکتار نهالکاری شده که تحت سیستم آبیاری قرار گرفته است و امسال نیز ۱۰ هکتار دیگر به این مجموعه اضافه خواهد شده است.
وی نهالهای کاشته شده را از گونههای بومی مقاوم و سازگار با محیط اعلام کرد و گفت: از جمله این گونهها کنار و رملیک است و برای اولین بار توانستیم گونه وحشی رملیک را در نهالستانهای خوزستان تولید کنیم.
لاهیجانزاده ادامه داد: تاکنون بیش از ۵۰ هزار اصله نهال در پنج نهالستان خوزستان تولید شده است که میتوان گفت با این کار نزدیک به ۱۰۰ میلیون تومان صرفهجویی در این بخش داشتهایم.
منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز در مسير جاده ارتباطي رامهرمز- رامشير و به طور كلي در شرق استان خوزستان واقع است. منطقه ديمه منطقهاي دشتي - تپه ماهوري است كه بر خلاف اكثر مناطق تپه ماهوري كشور، منطقه دشتي آن مشرف به منطقه تپه ماهوري است و در ارتفاع بالاتري قرار گرفته است. اين موضوع سبب به نمايش درآمدن جلوه زيبایی از طبيعت شده و چشماندازی بديع در منطقه به وجود آورده است. پس از ژئومورفولوژی خاص این منطقه، یکی از جاذبههای موجود، سایت نگهداری آهو در منطقه دیمه است.
/ایسنا