شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۱۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۱
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر:
 سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در آموزش پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر حلقه مفقوده‌ای در مداخلات زودرس برای مقاطع پیش‌دبستانی و دو سال اول ابتدایی وجود دارد که باید آموزش و پرورش و دانشگاهیان، مطابق با هنجارها و ارزش‌های اجتماعی برای آموزش در این مقاطع تحصیلی اقدام کنند. 
  
پرویز افشار در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری و سازمان‌های مردم‌نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان، که امروز (18 آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات زیربنایی خوبی در خصوص مبارزه با مواد مخدر در حال انجام است که این اقدامات موجب می‌شود آینده خوبی در این راستا داشته باشیم. البته باید برنامه‌های مدون بر اساس بررسی نتایج انجام شوند. 
  
وی افزود: آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد در جهان رو به توسعه اند و اینکه در زمان کوتاهی بتوانیم کشور پاکی داشته باشیم، باید به عنوان یک آرزو کنار گذاشته شود. 
  
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: همه کشورها برای مهار، کنترل،‌ کاهش آسیب و کم کردن خطرات اعتیاد تلاش می‌کنند و در حال تغییر الگوی مصرف از مواد پرخطر به مواد کم‌خطر هستند و در این خصوص همه اعتقاد به همه‌جانبه‌نگری دارند. یعنی اگر ما فکر کنیم که بدون کمک بخش مقابله با عرضه، توفیق پیدا می‌کنیم، خیالی باطل است. زیرا اگر مواد به اندازه کافی در دسترس باشد، مداخلات پیشگیرانه ما اثرگذاری حداکثری نخواهد داشت. 
  
افشار تصریح کرد: هر آنچه در جهان برای مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود، با تعدیلات جزئی نسبت به وضعیت ملی، منطقه‌ای و استانی باید همه‌جانبه‌نگری شود و ممکن است برخی مداخلات پیشگیرانه در مکانی پررنگ‌تر و یا کم‌رنگ‌تر شود اما به هیچ وجه نباید مداخله‌ای تعطیل شود. 
  
وی با اشاره به کاهش تقاضا ادامه داد: در جلساتی که هر شش ماه یکبار از سوی مقام معظم رهبری برگزار می‌شود، مقام معظم رهبری فرموده‌اند باید پییشگیری را در اولویت اصلی قرار دهیم و حتی اگر 50 درصد بودجه در این راستا هزینه شود، راه را اشتباه نرفتیم لذا پیشگیری امر بسیار مهمی است. 
  
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: کارهای پیشگیرانه مناسبی در جهان و کشور ما انجام شده و نتایج آن، اثربخشی پیشگیری را نشان می‌دهد. با توجه به محدودیت منابع مالی، ‌باید بر اساس این محدودیت منابع مالی کم هدف‌گذاری کنیم. 
  
افشار ادامه داد: برای پیشگیری باید مداخلاتی که حداکثر اثربخشی را دارند، انجام  دهیم. مانند مداخلات در فرزندپروری، مداخلات زودرس پیش‌دبستانی و دو سال اول ابتدایی و تقسیم بنیاد خانواده، که همه این اقدامات در استان خوزستان شروع شده، ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد و باید این اقدامات در سراسر استان توسعه و تعمیم پیدا کند. 
  
وی خاطرنشان کرد: استان خوزستان، پنج میلیون جمعیت دارد که حدود یک میلیون نفر از این تعداد، دانش‌آموز هستند و تقریبا هر دانش‌آموز دو والد دارد که جمعا دو میلیون نفر را شامل می‌شوند. بنابراین دستگاهی مثل آموزش و پرورش، سه میلیون نفر از این جمعیت پنج میلیون نفری را در اختیار دارد که اگر اجرای طرح توانمندسازی مقاطع تحصیلی از مقطع دوم متوسطه به مقطع متوسطه اول و سپس به مقطع ابتدایی و پیش‌دبستانی توسعه یابد، در حقیقت یک جمعیت سه میلیون نفری را در این استان کنترل کرده‌ایم. 
  
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر لزوم فعالیت در خصوص پیشگیری از اعتیاد در محل‌های آموزشی تصریح کرد: اگر این اقدامات در مکان‌های آموزشی توسعه یابد، در واقع بیشتر از خواسته‌های برنامه پنجم توسعه و سند جامع پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر عمل کرده‌ایم. برنامه ششم توسعه، ‌کاهش 25 درصدی اعتیاد را در طول برنامه هدف‌گذاری کرده که باید در این راستا حداقل 50 درصد از جمعیت هدف را تحت پوشش دهیم و قطعا باید همه دست به دست هم دهیم و محیط‌های آموزشی را در اولویت بگذاریم. 
  
افشار با اشاره به لزوم فعالیت‌های مردمی در طرح‌های پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد: باید مردم، کارهای فوق‌العاده و نوآوری را که اثربخشی زودهنگام آنها قابل مشاهده است، انجام دهند و ما نیز باید از این طرح‌ها حمایت کنیم. 
  
وی گفت: یکی از اقدامات خوبی که می‌توانیم گزارش آن را به مقام معظم رهبری بدهیم، طرح پیشگیری در آموزش و پرورش است و مصوب می‌کنیم که این طرح نه تنها در خوزستان بلکه در سراسر استان‌های کشور انجام شود. 
  
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به برخی از مصوبات این جلسه عنوان کرد: ادامه طرح توانمندسازی دانش‌آموزان، والدین، کارکنان و مربیان، طرح GIS و طرح تحکیم بنیاد خانواده، از مصوباتی است که باید انجام شده و توسعه یابد. حلقه مفقوده‌ای که وجود دارد، مداخلات زودرس برای مقاطع پیش‌دبستانی و دو سال اول ابتدایی است و اعتقاد داریم 80 درصد شخصیت فرد در این دوره سنی شکل می‌گیرد که باید در این زمینه آموزش و پرورش و دانشگاهیان، مطابق با هنجارها و ارزش‌های اجتماعی جهت آموزش پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر در این مقاطع تحصیلی اقدام کنند. 
  
افشار با بیان اینکه ممکن است، یکی از عوامل ابتلا به اعتیاد در خوزستان،‌ تأثیر کارهای سخت، ریزگردها، عدم امنیت اجتماعی و ... باشد، اظهار کرد: پرداختن به تنهایی و اتکا به توان دولتی برای اینکه مردم را به فعالیت‌هایی که اثرگذاری نخواهند داشت، وادار کنیم، مؤثر نخواهد بود. بلکه باید حس مشارکت را در مردم و برای تشکیل سازمان‌های غیردولتی ایجاد کنیم. 

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار