امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
مانند ساكنان قبلي اتاق طبقه سوم ساختمان آجر قرمز، او هم در شهرداري اهواز ماندگار نشد. با روي كارآمدن شوراي شهر چهارم؛ هر چند رايزنيهايي براي ابقاي شهردار انجام شد و با استناد به كارنامه پركار او، برخي اعضا و از جمله رييس شوراي شهر اهواز نظر بر ماندن وي داشتند، ولي سرانجام با رايگيري در نخستين جلسه شوراي شهر، منصور كتانباف از شهرداري اهواز رفت.
وي كه پرسنل سپاه پاسداران است، پس از انحلال شوراي شهر و در جريان آشفتگي مديريت شهري اهواز، از سوي استاندار خوزستان كه در آن زمان قائم مقام شورا بود، به عنوان شهردار اهواز كار خود را آغاز كرد و مديريت وي 27 ماه به طول انجاميد؛ مدت زماني كه با توجه به فراز و نشيبها و عزل و نصبهاي پياپي در شهرداري اهواز؛ به نظر زماني طولاني ميآيد.
منصور كتانباف در آخرين گفتوگو اظهار كرد: خدا را شكر توفيق خدمت به شهروندان اهوازي به مدت 27 ماه نصيبم شد و تلاش كرديم در اين مدت كوتاهي نكنيم و خدا كمك كرد شرايط نسبتا شرايط خوبي آماده شد.
وي درباره عدم ادامه كار در شهرداري اهواز گفت: مطمئن بودم كه اين اتفاق ميافتد. حتي پيش از روي كار آمدن شوراي چهارم، عنوان كرده بودم كه شايد ادامه كار مقدور نباشد و پيشبيني هم ميكردم و همينطور هم شد ولي در هر شرايطي خدا را شاكرم.
كتانباف اظهار كرد: تصورم اين است كه شرايط بهتر شود و با همت والايي كه اعضاي شوراي شهر دارند و شهرداري كه انتخاب كردند و در مدتي نيز كه شهرداري با سرپرستي آقاي صفري كه از نيروهاي مجرب شهرداري است، اداره ميشود، اميدوار به بهتر شدن شرايط هستم و آرزوي من نيز همين است. اميد است براي بهتر شدن از هيچ كوششي دريغ نشود.
وي با اشاره به اينكه شهردار جديد از حوزه شهري و شهرداري انتخاب نشده است، افزود: دستگاهها معمولا وقتي مديري را انتخاب ميكنند سعي ميكنند فرد مرتبطي را انتخاب كنند؛ بحث مديريت شهري با همه گونههاي مديريتي ديگر متفاوت است. مديريت شهري مديريت درآمد است تا هزينه، اين در حالي است در سيستمهاي دولتي مديريت، مديريت هزينه است و مدير نيز رييس ستاد است و در بحث اجرا، مديريت مستقيم زيادي ندارد.
كتانباف عنوان كرد: مديريت شهرداري، بايد هم مدير درآمد و هم مدير هزينه و همچنين بايد مدير ستاد و مدير حوزه اجرا باشد. حس اجرايي مدير شهري بايد بسيار قوي باشد و حضور او در صحنه و در شهر بسيار مؤثر است. قطعا آقاي صفري كه از پرسنل باسابقه شهرداري است اين خصوصيات را دارد و آقاي موسوي نيز داراي همين شرايط است و در چند شهر فرماندار بوده و در سمت مديريتكل در سطح استان فعاليت كرده و بيشك فرد متفكر و توانمندي است و با راي خوبي هم شهردار شد و اين ميتواند پشتوانه خوبي براي وي باشد. وظيفه ما اميد دادن است و بايد به هم كمك كنيم.
كتانباف كه در مسير اهواز به تهران در حال سفر بود، درباره اينكه پس از شهرداري كجا فعاليت خواهد كرد، گفت: من پرسنل رسمي سپاه هستم و بايد ببينم چه اتفاقي ميافتد. اكنون نيز به تهران ميروم تا ببينم چه ميشود.
وي در پاسخ به اين كه كدام خيابان اهواز را بيشتر دوست دارد؟ گفت: دلم براي همه شهر تنگ خواهد شد و همه اهواز را دوست دارم. تلاش كرديم در همه بخشهاي شهر مديريت كنيم. از ملاشيه و زرگان و سياحي، مسير حميديه، عين 2، تا كيانپارس، امانيه و همه جاي شهر اهواز تلاش شد اقدامات موثري انجام شود.
كتانباف گفت: نياز شهر بسيار بيشتر از اين حرفهاست ولي بضاعت ما در همين اندازه بود كه كار كرديم. خوشبختانه شهرداري اهواز اكنون برنامه 5 ساله دارد كه قبلا نداشت و احتمالا شورا برنامه را بررسي كند و اصلاحاتي بر آن انجام دهد.
وي افزود: ما به عنوان يك چشمانداز، برنامه را تدوين كرديم و بر اساس اين برنامه در سال 90، 91 و در اين مدت از سال 92 كارهاي را ادامه داديم به نظر ميرسد اگر همين برنامه پيش رود و برنامه سال 93 و برنامه 5 ساله بعد را ترسيم كنند، با اجراي اين چند برنامه اهواز را پيشرفتهتر از آن ميبينيم كه اكنون هست و مديريت جديد نيز اگر برنامهمحور باشند قطعا پيشرفت خواهند كرد.
شهردار سابق اهواز اظهار كرد: از روز 16 شهريور ماه ديگر به شهرداري نرفتم. اگر در مجموعه شهرداري موفقيتي بوده قطعا مختص يك نفر نبوده است و همه زيرمجموعههاي شهرداري تلاش كردند. متاسفانه در كشور ما هر زمان كار خوبي انجام ميشود ميگويند اين كار خوب را اين شخص انجام داده و اگر كار بدي صورت بگيرد ميگويند افراد زيردست اين كار را انجام دادهاند. اما در شهرداري اهواز هر اقدامي صورت گرفت همه مجموعه در كنار دستگاهها و مسئولان ديگر كار كرده است.
وي افزود: در شرايط نسبتا آرامي توانستيم برنامه شهر تدوين و اجرا كنيم. خاطره خيلي خوبي بود كه در كنار هم در شهرداري با همدلي، همراهي و يكدستي كار ميكرديم. كسي كه منصفانه بخواهد بررسي كند قطعا به اين نتيجه ميرسد. البته هستند كساني كه مخالف اين جريان بودند و هستند و دليل مخالفت آنها احتمالا آسيبهايي است كه به جهتي به آنها وارد شده و ناراحت هستند.
كتانباف اظهار كرد: در زماني كه اهواز شورا نداشت، قائم مقام شورا طبق قانون نقش همان شورا را داشت. كاري كه قائم مقام شورا انجام داد و به تدبير دكتر حجازي فضاي همدلي، صميميت و فضاي پشتيباني و حمايت و بسترسازي مناسب براي شهرداري ايجاد شد كه واقعا ستودني است.
وي به عنوان آخرين صحبت به شهروندانش در شهر اهواز گفت: در مدت 27 ماه خادم شهروندان اهواز بودم، من متولد و بزرگشده اهواز هستم و هر جايي هم كه باشم با افتخار ميگويم اهوازي هستم و انشاءالله از اين پس امور به خوبي و خوشي سپري شود.
عاقبت بخیری خیلی شرط است
خدا بخیر بگذراند شورای چهارم را
بیچاره آن شهر و این کار به دست هایش!
لطفن شوشان این سرنخ طنزآمیز را رصد کند به نکات جالبی خواهید رسید
می گویند در دوره یک سرپرست 257 و در دوره دیگر 1200 نفر استخدام شده اند ...
خداقوت واقعا زحمت کشیدید
شاید کتانباف با اونا کنار نیمده
( حسن اویسی محقق و پژوهشگر جغرافیای شهری- کارشناس جغرافیای انسانی شهری-کارشناسی ارشد جغرافیای برنامه ریزی –دبیر انجمن علمی پژوهشی کارشناسی ارشد—فعال میراث فرهنگی و محیط زیست- مدیر پروژه منطقه گردشگری انشان،بزرگترین منطقه گردشگری کشور )
: