دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اتهام روابطش با "استورمی دنیلز"، بازیگر پورن آمریکایی در سال 2006 را رد کرده است اما در این پرونده نیز همچون پرونده روابط بیل کلینتون، مساله اصلی بیشتر وابسته به دروغ است تا روابط نامشروع.
در دهه 1990 میلادی، رسوایی روابط بیل کلینتون و یک کارآموز کاخ سفید جنجالی جهانی را به وجود آورد. آیا رسوایی ترامپ و استورمی دنیلز نیز میتواند پیامدهای مشابهی داشته باشد؟
به گزارش ایسنا، شبکه بیبیسی در گزارشی نوشته است: دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اتهام روابطش با "استورمی دنیلز"، بازیگر پورن آمریکایی در سال 2006 را رد کرده است اما در این پرونده نیز همچون پرونده روابط بیل کلینتون، مساله اصلی بیشتر وابسته به دروغ است تا روابط نامشروع.
پس شباهتها و تفاوتهای این دو پرونده در کجاست؟ رسوایی کلینتون و مونیکا لوینسکی، کارآموز جوان کاخ سفید در سال 2018 به کجا رسیده است؟ بیایید به این مساله نگاهی نزدیکتر داشته باشیم.
بیانیه بیل کلینتون درباره این رسوایی در سال 1998، به یکی از به یادماندنیترین سخنرانیهای سیاستمداران آمریکایی تبدیل شده است. او در این بیانات در حالی که انگشتش را به نشانه تاکید تکان میداد، گفت: "من با آن زن رابطه جنسی نداشتم."
این اظهارات نه تنها لحن عجیبی داشت، بلکه غیرواقعی نیز بود. بعدها ثابت شد که کلینتون با لوینسکی "روابطی" داشته است. لیندا تریپ، دوست و همکار لوینسکی صحبتهای او را در حین اعتراف به جزییات روابطش با کلینتون ضبط کرده بود.
هنگامی که لوینسکی برای ارائه اظهارنامه مکتوبش در پرونده آزار جنسی علیه کلینتون که از جانب یک کارمند دولتی به نام پائولا جونز ثبت شده بود، احضار شد، روابطش را با رییس جمهور وقت آمریکا تکذیب کرد.
کلینتون نیز که قسم خورده بود در دادگاه واقعیت را بگوید، روابطش را با این کارآموز تکذیب کرد. همین سوگند در دادگاه، اتهام شهادت دروغ را متوجه بیل کلینتون کرد.
در پرونده ترامپ و استورمی دنیلز، این بازیگر پورن اظهار کرده است که روابطی که در سال 2006 با دونالد ترامپ داشته، بر مبنای رضایت دو طرف بوده است.
دونالد ترامپ این ادعا را که گفته میشود در زمان بارداری ملانیا، همسرش صورت گرفته، تکذیب میکند. اوایل سال جاری میلادی گزارشهایی منتشر شد که حاکی از پرداخت مبلغ 130 هزار دلار از جانب مایکل کوهن، وکیل شخصی ترامپ به عنوان حقالسکوت به استورمی دنیلز، پیش از انتخابات 2016 بود.
از آن زمان تا کنون، ترامپ و تیم حقوقیاش بیانات ضد و نقیضی را درباره پرداخت این پول مطرح کردهاند که سوالاتی را درخصوص میزان اطلاع ترامپ از این مساله برمیانگیزد. دنیلز نیز شکایتی را علیه ترامپ تنظیم کرده تا این توافق بر سر سکوت را لغو کند. او مدعی شده است که این قرارداد فاقد اعتبار است زیرا ترامپ آن را امضا نکرده است. او همچنین به خاطر توییت "افترا آمیز" ترامپ، از او شکایت کرده است.
در همین حال، وکلای ترامپ به دلیل افشای این قرارداد محرمانه، به دنبال دریافت خسارتی 20 میلیون دلاری از دنیلز هستند.
حال با داشتن اطلاعات اولیه میتوانیم این دو مورد را با یکدیگر مقایسه کنیم.
"هنگامی که ترامپ چنین رابطهای را با دنیلز داشته، رییس جمهور نبوده است"
این جمله صحیح است اما پرداخت مبلغ 130 هزار دلار در زمان کمپین انتخاباتی او صورت گرفته و این پرونده حقوقی درخصوص آن شکل گرفته است. اگر این پول از سرمایههای کمپین انتخاباتی ترامپ تامین شده باشد، پرداخت آن میتواند نقض قوانین فدرال محسوب شود.
"زندگی شخصی یک رییس جمهور ربطی به ما ندارد"
درست است، نمیتوان برای خیانت به همسر، شما را متهم کرد. با این حال در مورد ماجرای کلینتون حرف مردم این بود که اگر رییس جمهور برای گفتن حقیقت قسم بخورد ولی در این خصوص دروغ بگوید، میتواند درباره چیزهای دیگر نیز دروغ بگوید. منتقدان در مورد ماجرای ترامپ نیز همین نگرانیها را درباره اعتماد به رییس جمهور بیان کرده و گفتهاند که پرداخت حقالسکوت نشانگر آن است که ترامپ میتواند مستعد پذیرش حقالسکوت، از جمله از جانب دشمنان آمریکا باشد.
"ترامپ ضدرسوایی است"
تا به امروز بسیاری مساله روابط نامشروع کلینتون را به یادماندنیترین بخش ریاست جمهوری او میدانند. با این وجود مسائل بسیاری در ریاست جمهوری ترامپ وجود دارند که داستان استورمی دنیلز میان آنها به یک ماجرای فرعی تبدیل شده است. آیا او از این مساله هم جان سالم به در خواهد برد؟ هنوز خیلی زود است که بگوییم این چالش خاص چه زمانی به پایان خواهد رسید.
مونیکا، دیروز و امروز
مونیکا لوینسکی میگوید، احتمالا نخستین کسی است که تحقیر جهانی او در اینترنت صورت گرفته است. این ماجرا از سوی وبسایت "دراج ریپورت" در اینترنت منتشر شد و این کار در زمانی صورت گرفت که تقریبا هیچکس به صورت اینترنتی و آنلاین از اخبار مطلع نمیشد.
لوینسکی فارق از مساله تحقیر زندگی شخصی و وجههاش، با 27 سال زندان به دلیل بیان اظهارات دروغ روبهرو شد. مادر او نیز تهدید شد که اگر جزییات صحبتهایش با دخترش را بیان نکند، زندانی خواهد شد.
مونیکا به مدت بیش از یه دهه پس از این ماجرا از انظار عمومی دور نگه داشته شد و در سال 2014 یک مقاله 5000 کلمهای با عنوان "شرم و نجات" در مجله "ونیتی فر" منتشر کرد. او اظهار کرد که به اختلال "استرس پس از حادثه" مبتلا بوده و در جریان روند اقدامات قضایی با ذهنیت خودکشی دست و پنجه نرم کرده است و به دلیل بدنامیاش در این سالها برای یافتن شغل با مشکل روبهرو بوده است.
او در این مقاله نوشت: به رغم سایر طرفها من بسیار جوان بودم و شخصیت شناخته شدهای نداشتم که بتوانم با آن به جامعه برگردم. من اجازه نمیدهم که چنین ماجرایی من را به سایرین بشناساند. من تجربهای از زندگی نداشتم که در سال 1998 هویت خودم را بشناسانم. وقتی شما خودتان را نشناخته باشید، سخت است که چهره هولناکی را که سایرین از شما میسازند، قبول نکنید.
امروز مونیکا لوینسکی راه خود را پیدا کرده است. او یک کاربر معمولی توییتر و یک فعال مبارزه با قلدری و سوءاستفاده از قدرت است که از اشاره به گذشتهاش شرمسار نیست.
استورمی دنیلز 39 ساله به عنوان یک بازیگر باسابقه صنعت فیلمهای بزرگسالان مدتها با چنین سرزنشهایی سر و کار داشته و به نظر میرسد که دیگر در برابر چنین اتهاماتی پوست کلفت شده است.
او در مواجهه با ماجرای روابطش با ترامپ، در شبکههای اجتماعی سعی کرد که از خود دفاع کند. منتقدان او یعنی هواداران ترامپ، او را به تلاش برای تقویت موقعیت شغلیاش متهم میکنند اما او میگوید، هماکنون نیز در شغل خود بسیار موفق است! بسیاری از آمریکاییها مطمئن نیستند که چگونه باید او را قضاوت کنند.
کلینتون چطور جان سالم به در برد؟ آیا ترامپ هم میتواند قسر در برود؟
بیل کلینتون هیچگاه عزل نشد. جمهوریخواهان او را متهم کردند اما بعدها در مجلس سنا تبرئه شد و تا سال 2001 در قدرت ماند.
با این حال با ورود پائولا جونز، دوست و همکار مونیکا به این پرونده، یک مساله حیاتی تغییر کرد. افشاگری او موجب شد که دادگاه به عدم برخورداری رییس جمهوران آمریکا از مصونیت قضایی در برابر دعوی قوانین مدنی بابت اقداماتی که پیش از ریاست جمهوری مرتکب شدهاند، رای دهد.
آیا رسوایی دنیلز میتواند موجب برکناری ترامپ شود؟ مایکل ایسیکف، یک روزنامهنگار تحقیقی که در افشای ماجرای لوینسکی نقش داشته، معتقد است که کار مایکل کوهن، وکیل ترامپ میتواند موجب برکناری ترامپ شود. او در این باره میگوید: فقط یک مورد از چنین پرداختهایی وجود داشته یا توافقهای دیگری نیز هستند که ما از آنها خبر نداریم؟ این سوالی بزرگ است که در این خصوص باید مطرح کرد.
با وجود این که ایسیکف میگوید، اگر حتی دموکراتها کنترل کنگره را در دست بگیرند، اما نسبت به متهم کردن ترامپ در پرونده دنیلز بیمیل خواهند بود زیرا رفتار آنها با قضیه کلینتون و دفاعشان از وی در آن زمان مقایسه خواهد شد.
بنا بر اظهارات هیندا مندل، نویسنده کتاب "رسواییهای جنسی، جنسیت و قدرت در سیاست معاصر آمریکا"، اینها پیامدهای یک رسوایی جنسی سیاسی است. او در این باره میگوید: چنین مسالهای مثل کندن پوست پیاز است و یک مساله جنسی میتواند پیامدهای سیاسی و قانونی جدیای را به دنبال داشته باشد. مردم در خصوص چنین رسواییهایی بر اساس باورهای سیاسیشان موضعگیری میکنند.