شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۹۱۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
گزارش میدانی پول نیوز از موزه لوور در تهران
خیلی ها سنگ تراشی میترا را یکی از بهترین آثار کنونی لوور در ایران می دانند. میترا در این نقش، در حال قربانی کردن یک گاو نر است؛ عقرب که در آیین میتراییسم نماد شر است گاو نر را نیش زده. پول نیوز- «لوور در تهران» تیتری بود که خیلی از رسانه ها برای این رویداد فرهنگی انتخاب کردند. رویدادی که هجدهم خرداد ماه به پایان می رسد.
از پانزدهم اسفند ماه فرانسوی ها لوور کوچکی در تهران برپا کردند که به قول خودشان برای مردم ایران دعوتنامه بفرستند تا از موزه ای دیدن کنند که تعداد قابل توجهی از آثار مربوط به تمدن خودشان هم در آن به نمایش گذاشته شده.
 
نگهبانان می گویند از روز اول افتتاح این موزه تا روز آخر 5 شنبه های شلوغی را پشت سر گذاشته اند. صف نسبتا عریض و طویلی برای چک کردن موبایل ها، تحویل کیف ها و بازرسی بدنی تشکیل شده است. اینجا موزه ملی ایران است که در اقدامی بی سابقه توانسته مهمان آثاری از موزه بزرگ لوور باشد.
 
بازدید از موزه لوور، اگر در بانک آینده حساب نداشته باشید، تنها برای تان 5 هزار تومان تمام می شود. بعد از خرید بلیط و تحویل اشیا، از پله ها که بالا می روید احتمالا اولین آثاری که خواهید دید مجسمه ها و تابلوهای نقاشی این موزه خواهد بود. 
 
وارد سالن دوم که می شوید اولین چیزی که احتمالا توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، مجسمه ابولهول خواهد بود. مجسمه ای که شاید با غول افسانه‌ای مصر باستان فاصله‌ها دارد اما یکی از آثار ارزشمند لوور به شمار می رود. این مجسمه که در میان سالن «رویای جهانی شدن» لمیده، «فرعون هاکور» یا نگهبان حافظ نظم جهان نامیده می شود. ابوالهول را از سنگ گرانودیوریت و 393 سال پیش از میلاد ساخته‌اند و به نظر می رسد در این چند ماه بسیار مورد پسند ایرانی ها واقع شده است. 

یکی دیگر از زیبایی های این موزه، مجسمه  «فرمین روسل» با عنوان فرشته نگهبان آرامگاه قلب فرانسیس دوم است. در آن دوره پس از درگذشت شاه، بدن او و امعا و احشا آن را به صورت جداگانه و در چند آرامگاه به خاک می سپردند. 
 
کمی جلوتر نام ایران احتمالا توجه شما را جلب خواهد کرد. در میان آثاری از فرهنگ‌های مصر باستانی، رم، یونان، بین‌النهرین و هنر کلاسیک اروپا، دو اثر از ایران باستان را می توان دید؛ تبر مفرغی ۳۳۰۰ ساله، کاوش شده توسط رومن گیریشمن از محوطه جهانی چغازنبیل منقوش به نام پادشاه عیلامی (اونتاش ناپیریشا) یکی از آثار کوچک ایرانی این موزه است. 
اما دِرفش مدور مفرغی که در اوایل هزاره دوم پس از میلاد در لرستان کشف شده؛ داستان های بسیاری در دل خود دارد. موزه لوور این درفش را در قرن ۱۹ تملک کرد که آن زمان از نخستین آثار مفرغی لرستان در یک مجموعه عمومی بود. جالب ترین بخش ماجرا اینجاست که در سال ۱۹۶۷ میلادی از این شی برای تهیه لوگوی رسمی بازار بورس تهران استفاده شد. 
 
در آخرین سالن موزه ملی ایران، تابلوی مرمری از میترا، ایزد ایرانی به پایتخت رسیده است. خیلی ها این سنگ تراشی را یکی ار بهترین آثار کنونی لوور در ایران می دانند. میترا در این نقش، در حال قربانی کردن یک گاو نر است؛ عقرب که در آیین میتراییسم نماد شر است گاو نر را نیش زده. 

هنوز برای خروج از موزه زود است. کارتان که با آثار تاریخی تمام شد، حتما سراغ سالن پشتی بروید و از آثار عباس کیارستمی بازدید کنید. عکس های این هنرمند پر آوازه ایرانی از موزه لوور که در زمان زنده بودنش به لوور داده شده بود حالا به احترام او برای بازدید موقت به ایران آورده شده. 
 
گفتنی است ساعت بازدید از «لوور کوچک» همزمان با موزه ملی ایران از ۹ صبح تا ۱۸ و ۴۵ دقیقه است. دسترسی به موزه ملی ایران از خیابان امام خمینی (ره)، ابتدای خیابان سی تیر امکان‌پذیر است و فراموش نکنید کمتر از دو هفته به پایان کار فرانسوی ها در قلب پایتخت مانده است. اگر هنوز برای دیدن موزه لوور اقدام نکرده اید؛ دست بجنبانید. 
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار