اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۹۳۰۵
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۵
شورای شهر اهواز خود را از بازی های سیاسی جدا کند / مردم هزینه اختلاف بین شورا و شهرداری را می پردازند / شورای شهر اهواز باید پاسخگوی عملکرد خود باشد
شوشان - مصطفی حلالی :

ظهر روز هشتم شهریور ماه 1396 جلسه فوری شورای شهر اهواز با حضور هر 13 عضو شورا و سرپرست فرمانداری اهواز آغاز شد و منصور کتانباف به عنوان تنها گزینه مطرح تصدی شهرداری اهواز معرفی و در نهایت با انجام رای‌گیری با 13 رای قاطع به عنوان شهردار اهواز انتخاب شد.

همگان با توجه به رای قاطع شورا و انتخاب کتانباف بر این تصور بودند که راه عمرانی و توسعه شهر اهواز هموار شده و دیگر از سهم خواهی های دوره گذشته شهرداری خبری نیست و مردم می توانند طعم پیشرفت و آبادانی شهرشان را بچشند البته غافل از اینکه چی فکر میکردند و چی شد!


اکنون بعد از گذشت یک سال از مدیریت شورای شهر و 9 ماه از تصدی کتانباف در شهرداری اهواز فرصت مناسبی است تا مخالفان و منتقدان به ارزیابی وضعیت فعلی شورا و شهرداری اهواز بپردازند.

با آمدن شهردار جدید علی‌رغم شرایط بسیار بحرانی مالی شهرداری اهواز، کتانباف هدف و اولویت کار خود را خدمت رسانی به مناطق کم برخوردار قرار داد و تا حدودی شاهد جهش خوبی در حوزه پروژه‌های عمرانی بودیم به طوری که علی‌رغم انتظار بسیاری از موافقان و منتقدان، بخش زیادی از پروژه‌های نیمه کاره جان تازه گرفتند و شروع به فعالیت کردند.

نکته مثبت دیگر در طول 9 ماه گذشته انجام فعالیت‌های عمرانی در نواحی منفصل شهری و کم برخوردار نشان از عزم خوب شهرداری در توجه کردن به این مهم بود؛ هر چند با نمونه آرمانی و نیاز واقعی مردم فاصله زیادی داریم اما باز جای امیدواری دارد.

البته در بسیاری از حوزه‌ها از جمله ساماندهی بدنه شهرداری و مدیریت منابع انسانی علی‌رغم تلاش‌های نصف و نیمه، شاهد عدم تحول اساسی در این حوزه هستیم زیرا نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که بسیاری از مدیران رمز ماندگاریشان نه تلاش و کوشش و تخصص بلکه حمایت‌های بیرونی چه در داخل شورا و چه در بیرون از آن است.

متاسفانه در سیستم فعلی شهرداری اهواز به جای حاکم شدن سیستم و ساختار درست و منطقی، شاهد حکمفرما شدن ترس و در بسیاری از مواقع، شورا سالاری عده‌ای از اعضای شورای شهر هستیم که با فشارهای خود عملا جلوی بسیاری از حرکت‌های مثبت شهرداری را گرفته‌اند.

همچنین در بخش بزرگی از ایرادها و نواقص در ساختار شهرداری، عدم تعامل درست و منطقی سیستم شهرداری با بدنه شورای شهر بود و در حال حاضر باز شاهد آن هستیم که بسیاری از اعضای شورای شهر ضمن سهم خواهی های حزبی و گروهی بدنبال اهداف خود و نه مردم هستند.

در بدو آغاز به کار شورا در حالی که انتظار می رفت اعضای شورای محترم شهر به جای سهم خواهی های حزبی و گروهی به دنبال توسعه شهر باشند متاسفانه از همان روز اول تمرکز شورا بر روی فشار بر شهردار اهواز گذاشته شد تا با انتصابات حزبی و گروهی عملا استارت فعالیت های انتخاباتی آینده در شهرداری اهواز با فشار بر شهردار با انتصابات تحمیلی کلید بخورد.

با توجه به عملکرد کتانباف شهردار اسبق و فعلی شهر اهواز بر همگان روشن بود وی فردی است که بیشتر با سیستم موجود کار می کند و بالا بردن کارایی را بر تعویض مدیران شهرداری ترجیع می دهد اما فشارها و سهم خواهی های برخی از اعضای شورا بخصوص لیست منتصب به جمنا روند شهرداری اهواز را تغییر داد تا جایی که خبرهایی مبنی بر استعفای کتانباف شهردار اهواز در خروجی رسانه ها و فضای مجازی منتشر شد البته بعد تکذیب شد.

این اختلافات بین شورای شهر و شهردار تا جایی پیش رفت که تعدادی از اعضای شورا طرح استیضاح شهردار اهواز را به بهانه های واهی از جمله عمل نکردن شهردار به مصوبات، کندی پیشرفت پروژه های عمرانی و..... مطرح کردند، از آنجایی که سایر اعضای شورا بر روی گزینه انتخابی خود تاکید داشتند طرح استیضاح شهردار را با شکست مواجه کرده و دچار سردر گمی و دو دستگی در بین اعضای شورای شهر شدند.

جدا از عملکرد متوسط شهردار اهواز در این دوره 9 ماهه که نمره قابل قبولی نگرفته است، به نظر می آید مشکل اساسی ما سهم خواهی های گروهی و جناحی شورای شهر پریشان و بی برنامه ی شهرمان است، این در حالی است که امروزه و در روند پرشتاب شکل گیری اجتماعات مدرن، شهرها به عنوان مرکز مهم فعل و انفعالات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی واجتماعی به شمار می روند، در این میان نقش مدیریت جامع شهری و در راس آن دو نهاد شهرداری و شوراهای اسلامی شهر در فرایند تحول و توسعه شهری بی بدیل می باشد.

همه این اتفاقات و خبرهای منتشره از شورا و شهرداری اهواز طی ماه های اخیر نشان از ناکار آمدی و عدم توانایی اعضای شورای شهر را می دهد البته که این مشکل شامل شوراهای سابق نیز می شود و شهروندانی که با هزاران آرزو و امید در این دوره نمایندگانی را که با شعار تغییر و با وعده تحول در مدیریت شهری وارد گود انتخابات شده بودند، به شورا فرستادند تا شاید گره ای از کارشان بازکنند و افقی تازه به فرداهایی روشن برای شهر رقم بزنند، اما شاهد این موضوع هستند که به شکلی دراماتیک خود اعضای شورا به کلاف سر در گم اختلاف دچار شدند و هیچ نقطه ی روشنی به اصلاح امور دیده نمی شود.

می توان گفت امروز و پس از گذشت بیش از یک سال از به روی کار آمدن شورای پنجم، شهروندان هر روز از عملکرد ضعیف، منفعلانه و بی تدبیری های مداوم این عزیزان در بسیاری از حیطه های تحت مدیریت این نهاد ناامید تر شده و عطای لطف شورا را در ارتقاء سطح فرهنگ و اعتلای اجتماعی و اقتصادی و عمرانی شهر به لقایش بخشیده اند، چرا که در این مدت شوراها نه تنها اقدام مثبت و عملی نسبت به حل مشکلات شهری و حتی نسبت به انجام وعده های انتخاباتی خودشان انجام نداده اند بلکه پس از شروع به کار، شورای فعلی درگیر انتصابات درونی شهرداری بوده تا توسعه و عمرانی کلانشهر اهواز!

همچنین شاید یکی از مهمترین مشکلات شورای فعلی شهر در این بازه ی زمانی بر خلاف تصورات این باشد که برخی از افراد شورا بدون تجربه و فاقد پیشینه تجربی و تخصصی کافی برای تکیه بر این مسند هستند.

در این میان ترکیب شورا که ترکیبی ناهمگون از صنف ها و سنین مختلف با دورنمای فکری متفاوت است بر این مشکلات افزوده است و خبرها حاکی از این است که برخی از اعضای شورا خود را بر باقی اعضاء ارجح دانسته و روح اصلی شورا که همان مشورت و شور است را فراموش کرده و بعضا و به صورت فردی برای مسائل مختلف شهر تصمیم می گیرند که این نیز جای تاُمل دارد.

پر واضح است که این عملکرد ضعیف وکم کاری های صورت گرفته از چشم شهروندان پنهان نمانده اما متاسفانه مردم اهواز که خروجی قابل قبولی از این شورا پس از گذشت یک سال نمی بینند نا امید و سرگشته در برابر وضع موجود تا حدودی بی تفاوت شده و عطای خدمات آنان را به لقایشان می بخشند.

این در حالی است که شورا ها به عنوان نهادهایی که مستقیما توسط مردم برگزیده می شوند وظیفه پاسخگویی و شفاف سازی در برابر شهروندان را دارند و چه خوب بود که در این بین شهروندان از شورای شهرشان مطالبات شهری خود را پیگیری کنند و شورای محترم نیز مانند قریب به همه شوراهای اسلامی کشور، خود را موظف به ارائه گزارش عملکرد به همشهریان می دانست تا معلوم شود که دستاورد این دوستان در کسوت منتخبان مردم در شورای شهر چه بوده است؟

در پایان قابل ذکر است که باید به شوراهای اسلامی شهر به عنوان فرصت مناسبی جهت توسعه و آبادانی هر چه بیشتر شهر نگاه کرد و روشن است که تا کنون وجود این شوراها در کشور دستاوردهای بسیار خوبی را برای مردم شهرها به همراه داشته است، همچنین به اعضای محترم شورای شهر یادآوری می کنیم که عضویت در این نهاد فرصتی تکرار نشدنی برای آنان می باشد تا با خدمت صادقانه و خالصانه خود یاد و خاطره ای نیک از خویش به یادگار بگذارند، البته که این سکه روی دیگری نیز دارد و آن این می باشد که بروز کمترین لغزش و کم کاری اعضا می تواند سبب بر باد رفتن اعتبار شورا و عقب افتادگی عمرانی و فرهنگی شهر شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار