شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۹۴۱۶
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸
به خاطر داشته باشید که مشکلات موقتی هستند، اما پایان دادن به زندگی دائمی خواهد بود.
افراد بسیاری در برهه ای از زندگی خود اقدام به خودکشی را مد نظر قرار می دهند. اگر به خودکشی فکر می کنید باید بدانید که در جهان تنها نیستید. همچنین، باید به این نکته توجه داشته باشید که افکار و تمایل به خودکشی یک نقص شخصیتی نبوده، و به این معنا نیست که شما فردی دیوانه یا ضعیف هستید. این شرایط ممکن است تنها بیانگر آن باشد که در حال تجربه درد یا ناراحتی هستید که بیشتر از حد تحمل فعلی شماست. 

چگونه با افکار خودکشی مقابله کنیم؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث لاین"، ممکن است این گونه به نظر برسد که غم و ناراحتی شما هرگز به پایان نمی رسد. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که با دریافت کمک می توانید بر افکار و تمایل خود به خودکشی غلبه کنید. اگر عمل به افکار خودکشی خود را مد نظر قرار داده اید در کوتاه‌ترین زمان ممکن باید کمک پزشکی دریافت کنید.

مقابله با افکار خودکشی

به خاطر داشته باشید که مشکلات موقتی هستند، اما پایان دادن به زندگی دائمی خواهد بود. خودکشی هرگز راه حل درست برای هر چالشی نیست که ممکن است با آن مواجه شوید. برای تغییر شرایط و کاهش درد و غم به خود زمان دهید. اگر به خودکشی فکر می کنید می توانید اقدامات زیر را برای مقابله با این شرایط مد نظر قرار دهید.

دسترسی به روش های مرگبار خودکشی را از بین ببرید

اگر نگران هستید که افکار خودکشی خود را عملی کنید، هرگونه سلاح گرم، سلاح سرد یا داروهای خطرناک را از دسترس خود خارج کنید.

داروها را بر اساس دستورالعمل ارائه شده مصرف کنید

برخی داروهای ضد افسردگی می توانند خطر بروز افکار خودکشی، به ویژه اگر برای نخستین بار مصرف می شوند، را افزایش دهند. شما هرگز نباید مصرف داروهای خود را متوقف کنید یا دوز آنها را تغییر دهید، مگر این که پزشک چنین دستوری به شما بدهد. تمایل شما به خودکشی ممکن است در صورت توقف ناگهانی مصرف داروها تشدید شود. همچنین، ممکن است علائم ترک را تجربه کنید. اگر اثرات جانبی منفی ناشی از مصرف دارو را تجربه می کنید، با پزشک خود درباره گزینه های دیگر صحبت کنید.

از مواد مخدر و الکل دوری کنید

طی دوران سختی و مواقعی که به چالش کشیده می شوید، ممکن است وسوسه استفاده از مواد مخدر یا مصرف الکل در شما شکل بگیرد. اما انجام این کارها می تواند افکار خودکشی شما را تقویت کنند. در زمان ناامیدی یا هنگامی که به خودکشی فکر می کنید پرهیز از این مواد اهمیت دارد.

امیدوار باشید

مهم نیست شرایط شما چقدر بد به نظر می رسد، به خاطر داشته باشید که همواره روش هایی برای مقابله با مسائلی که با آنها مواجه هستید، وجود دارند. بدون در نظر گرفتن میزان درد و ناراحتی که در حال حاضر تجربه می کنید، همواره احتمال ادامه زندگی هنگامی که با افکار خودکشی دست به گریبان هستید، وجود دارد. به خود زمان دهید، امیدوار باشید و با دریافت کمک شرایطی که در آن به سر می برد را پشت سر بگذارید.

با فردی دیگر صحبت کنید

هیچ گاه نباید بار افکار خودکشی را تنهایی به دوش بکشید. کمک حرفه ای و پشتیبانی افرادی که دوستشان دارید می تواند غلبه بر هر چالشی که موجب افکار خودکشی شده است را تسهیل کند. سازمان ها و گروه های حامی بسیاری نیز وجود دارند که می توانند به شما در مقابله با افکار و تمایل به خودکشی کمک کنند. آنها می توانند این درک را در شما ایجاد کنند که خودکشی راه درست برای مقابله با رویدادهای استرس‌زای زندگی نیست.

به نشانه های هشدار دهنده توجه داشته باشید

با پزشک یا درمانگر خود درباره محرک های احتمالی افکار خودکشی صحبت کنید. از این طریق نشانه های خطر را زودتر شناسایی می کنید و تصمیم گیری درباره این که چه اقداماتی را باید برای مقابله با این شرایط مد نظر قرار دهید، نسهیل می شود. همچنین، آشنا کردن اعضای خانواده یا دوستانتان با نشانه های هشدار دهنده مفید است و می تواند در تشخیص زمانی که به کمک نیاز دارید، نقش داشته باشد.

خطر خودکشی

یک دلیل واحد درباره این که چرا فردی ممکن است به زندگی خود خاتمه دهد، وجود ندارد. با این وجود، برخی عوامل مشخص می توانند خطر خودکشی را افزایش دهند. افرادی که به یک اختلال سلامت روانی مبتلا هستند احتمال بیشتری دارد مرتکب خودکشی شوند. در حقیقت، 90 درصد افرادی که اقدام به خودکشی می کنند در آن زمان به یک بیماری روانی مبتلا هستند. افسردگی عامل خطرآفرین اصلی محسوب می شود، اما بسیاری اختلالات سلامت روانی دیگر نیز می توانند در خودکشی نقش داشته باشند که از آن جمله می توان به اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی اشاره کرد.

جدا از بیماری های روانی، برخی عوامل خطرآفرین دیگر می توانند در شکل گیری افکار خودکشی نقش داشته باشند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوء مصرف مواد مخدر

در حبس بودن

سابقه خانوادگی خودکشی

امنیت شغلی ضعیف یا سطوح پایین رضایت شغلی

سابقه مورد سوء استفاده قرار گرفتن یا به طور مداوم شاهد این شرایط بودن

ابتلا به یک بیماری جدی مانند سرطان یا HIV

انزوای اجتماعی یا قربانی یک قلدری بودن

قرار گرفتن در معرض رفتارهای خودکشی

 

افرادی که در معرض خطر بیشتری برای خودکشی هستند شامل موارد زیر می شوند:

مردان

افرادی که بیش از 45 سال سن دارند

سفیدپوستان، سرخپوستان آمریکایی، یا بومیان آلاسکا

مردان نسبت به زنان احتمال بیشتری دارد اقدام به خودکشی کنند، اما زنان هرچه بیشتر مستعد داشتن افکار خودکشی هستند. افزون بر این، مردان و زنان مسن نسبت به مردان و زنان جوان احتمال بیشتری دارد اقدام به خودکشی کنند.

دلایل احتمالی خودکشی

پژوهشگران نمی دانند که دقیقا چرا برخی افراد افکار خودکشی را در ذهن خود پرورش می دهند. ژنتیک ممکن است برخی سرنخ ها را ارائه کند. افکار خودکشی بین افرادی که سابقه خانوادگی خودکشی دارند، بیشتر دیده می شود. اما مطالعات تاکنون یک پیوند ژنتیکی را تایید نکرده اند.

جدا از ژنتیک، در برخی افراد چالش های زندگی می توانند موجب شکل گیری افکار خودکشی شوند. طلاق گرفتن، فوت یکی از عزیزان، یا مواجهه با مشکلات مالی ممکن است موجب افسردگی شوند. این شرایط می تواند موجب شود تا فرد به دنبال راه خروجی از افکار و احساسات منفی خود باشد.

یکی دیگر از محرک های رایج افکار خودکشی احساس انزوا یا عدم پذیرش توسط دیگران است. احساس انزوا می تواند به واسطه گرایش جنسی، باورهای مذهبی، و یا هویت جنسیتی شکل بگیرد. این احساسات زمانی که کمک یا حمایت اجتماعی وجود نداشته باشد، اغلب شرایط وخیم‌تری به خود می گیرند.

سخن پایانی

اگر با افکار خودکشی مواجه هستید، ابتدا به خود قول دهید تا زمانی که کمک دریافت نکرده اید هیچ کاری انجام نمی دهید. افراد بسیاری افکار خودکشی را تجربه کرده و جان سالم به در برده، و پس از آن بسیار سپاسگذار بوده اند که این کار را انجام نداده اند.

اگر به تنهایی نمی توانید با افکار خودکشی مقابله کنید با فردی دیگر در این زمینه صحبت کنید. با دریافت کمک، شما در می یابید که تنها نیستید و می توانید دوران های سخت زندگی خود را پشت سر بگذارید.

همچنین، اگر درباره ابتلا به افسردگی یا دیگر بیماری های روانی که می توانند موجب شکل گیری افکار و تمایل به خودکشی در شما شوند، مشکوک هستید، مراجعه به پزشک بهترین گزینه است. پزشک می تواند درمان مناسب را تجویز کرده و شما را به مشاوری معتبر معرفی کند تا در مسیر غلبه بر شرایط موجود تنها نباشید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار