یکی از مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در پاسخ به حاشیه های تجمع هفته گذشته این دانشگاه میگوید اگر بسیج عملکردی داشته قابل نقد و بررسی است. با این حال او معقتد است که آتش به اختیار است و هرکجا که تشخیص بدهد آرمانهای انقلاب تهدید میشوند، میتواند وارد شود.
طی روزهای گذشته تصاویر و ویدیوهایی از زد و خورد دو طیف دانشجویی دانشگاه امیرکبیر منتشر شده است. تعدادی از دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور در محوطه این دانشگاه تجمع کردند اما بر اساس اظهارات دانشجویان و تصاویر منتشر شده این تجمع به تنش کشیده شد.
درگیری در دانشگاه امیرکبیر: یک مسئول بسیج دانشجویی: آتش به اختیار عمل کردیم/ شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد ساختارشکنانه است
یکی از دانشجویان حاضر در تجمع دانشگاه امیرکبیر در این باره به ایرنا میگوید که اعضای بسیج دانشجویی و به ویژه شورای مرکزی انجمن اسلامی به آنها حمله و پلاکاردها را پاره کردند. حتی موضوع شعارها برای آنها اهمیتی نداشته است و فقط حمله میکردند. چراکه وقتی از بسیجیان خواسته شده تا بیاید درباره اشتراکاتمان شعار بدهیم نپذیرفتند.
از این رو برای شفافتر شدن موضوع به سراغ مرتضی محمدی یکی از مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و از حاضران در تجمع رفتیم. محمدی معتقد است اگر بسیجیان عملکردی داشتند، قابل نقد و برسی است. این دانشجوی بسیجی همچنین میگوید که او «آتش به اختیار است» و هرکجا که تشخیص دهد آرمانهای انقلاب تهدید میشود، میتواند وارد شود.
در ادامه مشروح این گفتوگو را میخوانید:
*شما می توانید بگویید در دانشگاه امیرکبیر چه اتفاقی افتاد؟
- چند وقتی است که تعدادی از دانشجویان در دانشگاههای شریف، علامه، بابل، تهران و همچنین دانشگاه ما سازماندهی شدند. قصدشان جذب بدنه نخبگانی هستند تا اذهان را تحریک کنند و این موضوعات را به کف جامعه بکشانند. در دانشگاه ما بیانیه و اعلامیه پخش کردند. هیچ کدام از تشکلهای دانشجویی ما مسئولیت این تجمع را قبول نکردند اما همه آنها در این تجمع حضور داشتند. چراکه آنها از بیرون خط و ربط میگیرند. در اطلاعیه آنها گفتند که قضیه، معیشت مردم است اما با توجه به بی تجربگی آنها، شعارهایی که سردادند، کاملا سیاسی بود.
*مگر شعار سیاسی اشکال دارد؟
- شعار سیاسی آنها ساختار شکنانه بود.
*مثلا چه شعاری؟
- زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
*شما هم دانشجوی آن دانشگاه هستید چطور خود را در مقام حراست و ضابط قرار دادید که با آن ها برخورد کنید؟
- بنده به عنوان یک دانشجو چشم و گوشم باز است. خط و ربط آنها به بیرون را تشخیص میدهم.
* یعنی از شما انتظار میرود که اگر دانشجویی حرفی بزند، شما با آنها برخورد کنید؟
- هر حرفی نه!
* این را چه کسی تشخیص میدهد؟
- یکی از وظایف من به عنوان کسی که جزء جنبش دانشجویی هستم این است که از خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران حراست کنم.
یعنی جنبش دانشجویی مسئولیت مقابله با حرف مخالفش را دارد؟ چه کسی میگوید که شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد مخالف آرمان های نظام است»؟
- حرفهای آنها نماد نفاق است. اول آمدند و بحث معیشت را مطرح کردند، چه معیشتی؟ معیشتی که آنها به دولت و مجلسش رأی دادند؟ حالا علیه نظام شعار میدهند و نوک پیکانشان را سمت جمهوری اسلامی ایران میبرند که ما معتقدیم ..
*ما با آنها صحبت کردیم. آنها گفتند که بسیجیان شعار دادند و گفتند که «تورم و گرانی دولت روحانی است»
- بله!
*آنها گفتند که ما در مقابل همان شعارها را تکرار کردیم و حتی به آنها گفتیم که بیاید درباره اشتراکاتمان شعار دهیم اما آنها قبول نکردند و حمله کردند.
- آنها اول باید قبول کنند.
* شما با چه پشتوانه و برهانی میتوانید به آنها حمله کنید؟
- اگر دوستان بسیج عملکردی داشتند قابل نقد است. می توان آن را بررسی کرد. حرف من این است که من به عنوان یک دانشجو باید از آرمان های انقلاب اسلامی در دانشگاه حراست کنم. من میبینم که آنهاحاضر نیستند از معیشتی که خودشان رقم زدند، عذرخواهی کنند.
* اگر همین دوستان وقتی بسیجیان علیه دولت شعار میدهد حق دارند که برخورد و حمله کنند؟
- هر وقت بچههای بسیج برمدار قانون نبودند، هرکسی جرأت دارد که همانطور با آنها برخورد کند.
*شما به عنوان یک دانشجوی بسیجی، چرا وقتی تعدادی دانشجو مطالبه خود را مطرح میکنند باید با آنها وارد زد و خورد شوید؟
- چون کاملا سیاسی است.
* یعنی اگر سیاسی باشد باید زد و خورد فیزیکی صورت بگیرد؟
- برخورد فیزیکی به شکلی که شما می گویید نبوده است.
* تصاویر و عکسهایی از این برخوردها منتشر شده است. همچنین به گفته تعدادی از دانشجویان حاضر در تجمع آنها زخمی و کبود شدند.
- یکی از خواهرانی که آنجا ایستاده بود دوستان با شیء را به چشم او پرتاب کردند. من به عنوان کسی که آنجا بودم، دیدم که چوب را شکاندند و به سمت ایشان پرت کردند.
*شعار دانشجوی زندانی باید آزاد شود و سخن گفتن از مشکل معیشت مردم با هم منافاتی دارد؟
- نوک پیکان این شعار سیاسی که شما عرض میکنید به نظام میرسد و این غلطی که کردند و به این دولت رأی دادند.
* یعنی شما میگویید که غلط کردند و از دولت حمایت کردند؟
- از دولتی که تفکر لیبرالیسم داشت و نه هر دولتی. هر شخصی که تفکر لیبرالیسم داشت و میخواست عدالت را با تبعیض رونق دهد. حالا آمدند و ژست اپوزسیون گرفتند که تقصیر نظام است.
*سوال من از شما این است که اگر بسیج چنین تجمعی میکرد، آیا با چنین برخوردی از طرف مقابل مواجه میشد؟ آیا تا بحال اتفاق افتاده است که بسیج چنین عملی انجام دهد و گروهی حمله و زد و خورد کنند؟ این موضوع سابقه داشته است؟
-دوستانی که تجمع کرده بودند با برخورد مقتدرانه انقلابیون مواجه شدند.
* شما می توانید به عنوان یک دانشجو بر اساس تشخیص خودتان کاری بکنید؟
- من یک دانشجو هستم و این صلاحیت را به بنده داده اند. رهبر جمهوری اسلامی ایران به من گفته است که میتوانید آتش به اختیار عمل کنید. شما از آنها بپرسید چرا خشونت کردند؟ پرچم کاربری آن این بوده است که جمهوری اسلامی خودش را نشان بدهد. پرچم در سطح دانشگاه زیاد است. اگر کسی پرچم را به سر کس دیگری بزند شما رئیس دانشگاه را دستگیر میکنید؟
* آنها میگویند که حراست هیچ کاری نکرده است.
- حراست باید جلوی کار غیر قانونی را بگیرد. حراست دانشگاه منفعل عمل کرد.
روایتی دیگر از حاشیه های امیرکبیر
از سوی دیگر یکی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که در این تجمع حضور داشته و نخواسته که نامش فاش شود، در این باره به ایرناپلاس میگوید: بسیج، انجمن اسلامی وابسته به بسیجیان و انتظامات از ساعت 10 صبح در محوطه دانشگاه حضور داشتند. دانشجویان ساعت 12 خواستند که تجمع را شروع کنند اما از همان ابتدا با حمله بسیج مواجه شدند. برای آنها اصلا دختر و پسر اهمیتی نداشت و فقط حمله میکردند.
او با اشاره به ممنوعیت پرچم در این دانشگاه از سوی سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر اضافه میکند: وقتی تجمع تا حدودی شکل گرفت، آنها نزدیک 20 پرچم را به داخل محوطه دانشگاه آوردند. آنها با چوبهای این پرچمها حمله میکردند و دانشجویان را میزدند. ما سعی کردیم که چوبها را از آنها بگیریم تا با چوبها کتک نخوریم.
این دانشجوی حاضر در تجمع روز سه شنبه گذشته دانشگاه امیرکبیر درباره شعارها توضیح میدهد: شعارهایی که تجمع کنندگان میدادند « دانشجو دانشجو؛ آرامش آرامش» بود و شعار بسیجیان هم «تورم، گرانی این دولت روحانی است » و « رأی شما روحانی عامل این گرانی» بود. حتی دانشجویان حاضر در تجمع نیز همراهی میکردند و آن شعارها را تکرار میکردند! اما واکنش آنها این بود که شعارهایشان را عوض میکردند و باز حمله میکردند. آنها خیلی تشکیلاتی و سازمان یافته عمل کردند. به همین خاطر توانستند که مارا متفرق کنند، بزنند و انرژی زیادی را از ما بگیرند.
این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر همچنین در پاسخ به این پرسش که مسئولین دانشگاه اقدامی در این رابطه انجام دادند؟ توضیح میدهد: نه کاری نکردند. فقط انتظامات حضور داشت. حتی یکی از مسئولین حراست دانشگاه که فکر کنم معاون حراست هم باشد، ایستاده بود و یک مرتبه دانشجویان حاضر در تجمع را هول داد و به گوش یکی از دانشجویان دختری که درحال گرفتن فیلم بود، سیلی زد و گوشی او به زمین افتاد و شکست. بعد از آن، انتظامات وارد شد و او را بردند.
این دانشجوی حاضر در تجمع همچنین اضافه میکند: بعد از حملات بسیجیان، تصمیم گرفتیم که تغییر مسیر دهیم تا با آنها برخورد نداشته باشیم. اما آنها حلقه میزدند و ما را محاصره میکردند. اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی خیلی فعال بودند و از کسانی بودند که حمله ها را مدیریت میکردند.
به گفته این دانشجوی حاضر در تجمع که نخواست نامش فاش شود، موضوع بیانیه دانشجویان حاضر در تجمع این است که ما باید به آرمانهای انقلاب اسلامی برگردیم. فکر نمیکنم که آنها باید با موضوع مخالف باشند اما وقتی بیانیهها را پخش کردند یکی از بسیجیان خواست که بیانیهها را پاره کند. او حتی دست یکی از دانشجویان را گرفته بود تا نگذارد بیانیهها پخش شود اما وقتی دید برخی درحال گرفتن فیلم از این صحنه هستند، گفت دست من را ول کن! بعد از آن که بیانیهها پخش شد، دانشجویان حاضر در تجمع صلوات فرستادند. اما بازهم آنها شعار میدادند و حمله میکردند.
به گفته این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر، حتی وقتی تجمع با صلوات به پایان رسید هم بسیجیان با شعارهای «مرگ بر فتنه گر» سعی داشتند که به ماجرا ادامه دهند اما حراست دانشگاه وارد شد و حلقهای ایجاد کرد که مانع از آسیب رساندن آنها شود. چراکه آنها قصد رفتن به سمت اتاقهای تشکلهایی دانشجویی و آسیب رساندن به آنها را داشتند.