شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۶۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۶
نشست هم اندیشی پدیده سیلاب در خوزستان و لرستان در تحریریه روزنامه راوی ملت و پایگاه خبری شوشان برگزار شد.
شوشان - سیدمهدی نیر: در این نشست که با حضور نخبگان استان خوزستان و برخی از مسئولین برگزار گردید حاضرین به بیان دیدگاه ها پرداختند. 



مردم در اتفاقات اخیر از همه چیز خود گذشتند و کم نگذاشتند

امید حلالی زاده مدیر مسئول روزنامه راوی ملت و پایگاه خبری شوشان در ابتدای این جلسه گفت: مردم در اتفاقات اخیر از همه چیز خود گذشتند و کم نگذاشتند . 

وی ادامه داد : خسارات زیادی به زیرساخت های صنعتی ، کشاورزی و ... استان وارد آمده است که امیدواریم دولت و مجلس بتوانند با اجرایی کردن مصوبه ها استان را به حالت قبل از سیل برسانند .

حلالی ابراز امیدواری کرد این جلسات بتوانند پیام ما را به مسئولین برسانند و قصور خود را متوجه شوند .



حوادث سیل نشان داد که ما درسی از گذشته نگرفته ایم

سید رسول موسوی نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت : اگر ما مسلمان هستیم و علی(ع) را دوست داریم و از وی پیروی می کنیم به بیان آن حضرت باید از گذشته درس بگیریم تا آِینده خود را بسازیم لیکن این حوادث نشان داد که ما درسی از گذشته نگرفته ایم . 

موسوی گفت : سیل و آثار آن دام بزرگی است و رها شدن دولت و حاکمیت از این معضل و دام بزرگ نیاز عمیق به زیرکی ماهرانه و عمیق دارد. باید از تجربه و دانایی کسانی که با این شرایط برخورد داشته اند به نحو مطلوب استفاده شود. 

نماینده اسبق مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد : مردم سیل زده و یا در معرض سیل نیاز به استقرار و پایداری روحی و روانی دارند و این در حالی است که امروز شاهد ضعف مدیریت و بهم ریختگی هستیم و مردم از این بی تجربگی بسیار گله مند هستند . 

وی گفت : در شرایط امروز بجای لاپوشانی و توجیه خطا ها و اشتباهات باید با مردم صادق باشیم و در صورت اشتباهات از آنان عذرخواهی کرد و این یک فرهنگ است که باید از آن استفاده شود.

موسوی گفت : نمایندگان مجلس به جای تحمیل خود بر مردم آسیب دیده و بحران زده به دنبال طرح های لایروبی رودخانه ها و کانال های بزرگ خوزستان باشند و این را به عنوان یک اولویت مهم خود در مجلس مطرح نمایند و همچنین به دنبال نحوه جبران خسارت های و آسیب های وارده از سیل در همه ابعاد باشند.

این نماینده ادوار گذشته مجلس گفت : وظیفه نمایندگان و مسئولین این نیست که با مردم سلفی بگیرند و بنر تبریک و تسلیت بزنند ، آنان باید اقداماتی در خصوص بهبود اوضاع مردم داشته باشند.

موسوی در پایان گفت : ما قصد تخریب کسی را نداریم و از جانب مردم سخن می گوییم چرا که این مردم سرمایه نظام و اسلام هستند .



مسئولین به نیرو های مردمی و کارشناسان بی توجهی هستند

در ادامه این نشست دکتر الباجی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت : ما در بهمن سال 97 هم سیل داشتیم و تکرار این موضوع بسیار تاسف بار است .

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد : مشکل اساسی در وضعیت فعلی بی توجهی مسئولین به نیرو های مردمی و کارشناسان است . 

الباجی گفت : مسئولین آب و برق قبل از سیل هم به کشاورزان استان خوزستان اجحاف نمودند و از کشت محصولات آنان جلوگیری کردند .

وی گفت : عملکرد آب و برق خوزستان طوری است که هیچ کسی منکر ظلم آنان به کشاورزان نیست ولی در خصوص سیل ما از بهمن ماه به آنان اعلام کردیم که باید کانال جدیدی حفر شود و رودخانه های کارون و کرخه نیز لایروبی گردند که هر درخواستی که می دادیم با جواب نبود و نیست آنان مواجه می شدیم که این خود یک بی برنامگی است. 

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد : هم اکنون ما مشکل کمبود امکانات و همچنین نبود حلقه ای بین مردم و مسئولین هستیم . چندین روستای ما در محاصره سیل قرار دارد و فرمانداران از کمبود ها گلایه می کنند اما مدیریت واحدی وجود ندارد و هیچ مسئولی هم پاسخگوی ما نمایندگان نیست . 

الباجی ادامه داد : بسیاری از کارها را با ارتباط های خودمانی حل کرده ایم اما با توجه به فشار مشکلات نیاز است که ارتباط بین عوامل اجرایی و نخبگان هرچه سریعتر ایجاد شود که تا اکنون وجود نداشته است.

وی گفت : متاسفانه مسئولین فقط آمار زیر آب رفتن روستاها و شهرها را می دهند و این که چکار باید کرد و چکار کرده اند مشخص نیست . هم اکنون آب از چندین جهت به سوی اهواز می آید و شهروندان را با استرس روبرو کرده اند حتی از استقرار استان های معین هم اخباری ما نداریم. 



این بارش ها در سالهای اخیر بی نظیر است

دکتر مهدی قمیشی نیز در این نشست گفت : واقعه اخیر یک واقعه کم نظیر در استان خوزستان و حوزه کرخه بوده است و این بارش ها در سالهای اخیر بی نظیر است.

مشاور استاندار خوزستان در حوزه آب و محیط زیست گفت : آب باران سد های ما را پر کرده است و اگر بارش جدیدی بیاید ما را با مشکل روبرو خواهد کرد. 

این استاد دانشگاه افزود : اکنون ورودی و خروجی آب سد های برابر است و ما باید از ظرفیت سد میمره استفاده کنیم تا نگرانی ها در خصوص سد کرخه به حداقل برسد. 

قمیشی گفت : با توجه به اینکه در سال های اخیر ما با خشکسالی روبرو بوده ایم مسئولین سد ها را نیمه پر قرار داده بودند و این می تواند یکی از دلایل مشکل باشد. 

استاد دانشگاه چمران اهواز ادامه داد : اگر از ظرفیت سد جدید میمره استفاده نشود می تواند برای شهرهایی مانند سوسنگرد خطر جدی ایجاد شود.

وی همچنین در مورد شایعاتی که از سد کرخه بیان می شود گفت : سد یک ساختمان معمولی نیست ، سدها دارای ابزارات دقیقی هستند که این دستگاه ها قبل از وقوع حوادث اطلاع رسانی می کنند و من مطمئن هستیم به هیچ وجه امکان شکسته شدن سد کرخه نیست . 

دکتر قیمشی در آخر گفت : هور العظیم عراق دارای ظرفیتی فراوان است که می توانیم از آن برای استقرار آب استفاده نماییم. 



مدیریت بحران در استان دقیق و صحیح رعایت رعایت نشده است

دکتر جاسم شدید زاده نماینده اسبق اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت : در مدیریت بحران آنچه شاهد هستیم در استان دقیق و صحیح رعایت رعایت نشده است . 

وی گفت : مادر مدیریت بحران یک برنامه ریزی پیش بینی نشده ای را باید داشته باشیم چرا که بدون برنامه ریزی ریسک کارها بالا خواهد رفت . همچنین مدیریت بحران از دوبخش عملی و مهارتی تشکیل گردیده که در قسمت مهارتی دارای فقر بوده ایم و این مشهود است . 

شدیدزاده گفت : 2 ماه پیش توسط برخی کارشناسان وزارت نیرو که به دعوت ما حضور پیدا کرده بودند به بررسی شهرهای بوستان ، سوسنگرد ، ابوحمزه و... پرداختیم و بیان شد که این روستاها باید تخلیه شوند ولی به این موضوع توجه نشد. 

نماینده ادوارگذشته اهواز گفت : موضوع سوم در مدیریت بحران بخش نامه ها هستند که باید عملی شود . نظارت بر اجرای برنامه ریزی ها و ساماندهی ها باید دقت عمل بخرج داد.

وی گفت : آقایام مسئول اشتباهات فاحشی در بستن مجراهای طبیعی رودخانه ها داشته اند و مانع انتقال آب به هور العظیم شدند. 

نماینده ادوارگذشته مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت : مهم تر از سیل عوارض بعد از آن است که دولت باید با کمک ظرفیت های اجتماعی در برطرف کردن آنان کوشش نماید.

شدیدزاده گفت : امروز وقت کارکردن است و همه ما خوزستانی و هم سرنوشت هستیم ، باید در کنار یکدیگر هم افزایی داشته باشیم و همه نیرو ها باید دست در دست هم بگزارند تا از این بحران بی نظیر عبور نماییم. 



مسئولین به خواسته های ما گوش نمی دهند

حاج طاهر سبحانی از بزرگان و معتمدین دشت آزادگان که از حاضرین این نشست بود گفت : مسئولین به خواسته های ما گوش نمی دهند و کسانی به دشت آزادگان می آیند که به منطقه آشنایی ندارند و بی تجربه هستند . به درخواست دادیم که با کندن کانالی 500 متری آب سیلاب را به منطقه جلیعه انتقال دهند و این دشت خشک را که هیچ استفاده ای هم ندارد زیر آب ببرند و در این حالت هم سیلاب مهار می شود و هم می توانستیم از این محل استفاده های فراوان دیگری از جمله توریستی داشته باشیم . 

سبحانی ادامه داد : از مسئولین درخواست داریم که از ظرفیت کارشناسان و مردم محلی استفاده نمایند چرا که مشکل کرخه قابل حل است . 



مبنای عملکرد مدیریت آب بر خشک سالی بوده است

رحیم کعب عمیر عضوشورای اسلامی شهر اهواز نیز در این نشست گفت : قطعاً چنین جلساتی بنا بر انتقاد از کسی نیست و قصد آن هم افزایی نیرو های حاضر در مدیریت بحران است .

این عضو شورای اسلامی شهر اهواز گفت : ما 20 سال دچار خشکسالی بوده ایم و مبنای عملکرد مدیریت آب بر خشک سالی بوده است که یک کار ریسکی محسوب می شود . 

کعب عمیر افزود : با توجه به بارش ها از مهر 97 تا فروردین 98 باید تحلیل صورت می گرفت تا آب پشت سد ها بررسی شود . اما متاسفانه در کشور ما شفافیت اطلاعات وجود ندارد . 

وی گفت : گله ما این است که اگر بین سیلاب های بهمن و فروردین فاصله بوده باید آب سد ها را خالی می کردند .

عضو شورای اسلامی شهر اهواز بیان کرد : در مجموع 28 میلیارد آب وارد استان شده است که 6 میلیارد متر مکعب آن تخلیه گردیده و ما اکنون 22 میلیارد متر مکعب آب داریم . 

کعب میر ادامه داد : نکته ای که ما نباید از آن غافل شویم موضوع طرح جامع در خصوص رودخانه های استان است . ما نباید فیوز های اصلی رودخانه ها را مسدود می کردیم و ادارات مرتبطه باید عملیات آبخیز داری را به جدیترین حالت حفظ می کردند. 

وی گفت : در بحث مدیریت فعلی بحران دارای بهم ریختگی هستیم و مسئولین باید بهتر از اینها برنامه ریزی می کردند .

عضو شورای اسلامی شهر اهواز در پایان گفت : همه باید برای التیام زخم مردم کمک نماییم چرا که امسال با هیچ سالی قابل قیاس نیست . 



مردم از نمایندگان خود حرکت کلانی ندیده اند

خانم سهرابی نیز در این نشست گفت : عملکرد دولت و مجلس طوری است که انگار خوزستان را به حال خود رها کرده اند و مردم از نمایندگان خود حرکت کلانی ندیده اند . باید در خصوص این وضعیت فکر و چاره اندیشی کرد.

وی گفت : استفاده از ظرفیت بانوان نباید در این عرصه نادیده گرفته شود. بانوان می توانند در کنار مردان حرکت نمایند و این مشکلات را حل نمایند.



باید برای حل مشکلات از دانش بومی استفاده کرد

حسین نوری خواه نیز در این نشست گفت : اکنون نمایندگان وظیفه بسیار سنگینی را بر عهده دارند تا از مشکلات بعد از سیلاب بکاهند . 

مشاور خانه احزاب در امور جوانان گفت : باید برای حل مشکلات از دانش بومی استفاده کرد . 

وی گفت : جابجایی مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان برای مدتی این سازمان را به کما برد و ما از این فرصت می توانستیم برای تخلیه آب استفاده نماییم. 

نوری خواه گفت : هور العظیم هنوز سیراب نشده است و سد میمره آب گیری نشده است . تونل کوهرنگ که در خشک سالی آب از استان خوزستان انتقال می داد غیر فعال شده است حال چرا با این شرایط آب به خانه های مردم بیاید. همچنین نباید از ضرورت به سرانجام رساندن و عملیاتی شدن سدبختیاری جهت کنترل سیلاب های زمستان و بهاره در سرریز شدن بسمت جلگه خوزستان نیز چشم پوشی نماییم.

وی ادامه داد : در موضوع سیلاب یک سری نقاط تاریک وجود دارد که باید برطرف شوند. ما از دولت و مجلس نا امید نیستیم ولی عمده اتکای ما باید به خودمان باشد . 

نبود دانش در همه حوزه ها عیان است

غلامرضا جعفری نیز در این نشست گفت : ما عادت کرده ایم در استانی زندگی کنیم که پر از تناقض است و اگر جز لطف خدا بود همه ما به مشکل برمی خوردیم. 

این کارشناس مسائل اجتماعی گفت : نبود دانش در همه حوزه ها عیان است ولی در مدیریت بحران سر به فلک کشیده است . 

وی ادامه داد : حلقه ی اطراف استاندار خوزستان وجود دارد که همه چیز را زیبا نشان می دهند و در بحران هم حرکتی نمی کنند جز تماشای آن . 

جعفری گفت : تصمیم گیران در استان فشل هستند و بحران بعد از سیل را درک نمی کنند . مهمترین موضوع در مدیریت بحران اطلاع رسانی است که ما شاهد یک اطلاع رسانی دقیق و واحد در استان نیستیم .



طبیعت هوشمند است و می تواند پاسخ می دهد

محمدی از کارشناسان محیط زیستی نیز در این نشست گفت : از تیرماه گذشته ما انتظار افزایش باران داشته ایم و میزان بازندگی تا اکنون دو برابر متوسط کشوری و 4.5 برابر سال گذشته بوده است که این یعنی تر سالی.

وی گفت : در مدت خشکسالی خاک و پوشش گیاهی ما آسیب دید و ما به حریم رودخانه کارون تجاوز کردیم و بیشه ها و جنگل ها را از بین بردیم و کشت کردیم ، به هرحال طبیعت هوشمند است و می تواند پاسخ بدهد . 

محمدی ادامه داد : ما در بحث سد سازی یک سری استانداردها را رعایت نکردیم چرا که بیشتر سد های ما برق آبی هستند و تاثیر زیادی بر کشاورزی استان ندارند و این موضوع دیگری در بحث مدیریت آب است .
مطالب مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار