امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
دکتر حسن مروتی در آیین آغاز سال تحصیلی اظهار کرد: وضعیت آموزش عالی استان خوزستان نسبت به گذشته ارتقا یافته و در مقایسه با سال های گذشته قابل توصیف نیست؛ تشکیل مستمر جلسات شورای عالی راهبردی دانشگاه های استان به ریاست استاندار خوزستان نیز از عوامل موفقیت استان در بخش آموزش عالی بوده است.
وی افزود: شورای آموزش و پرورش و شورای پژوهشی استان نیز به ریاست استاندار جلساتی مستمر را تشکیل داده و به همین دلیل در سال های گذشته مشکلاتی را که در این حوزه ها شاهد بودیم حل شده اند. تصویب هیات دولت گذشته مبنی بر اینکه دستگاه ها باید 70 درصد قراردادهای خود را با دانشگاه ها منعقد کنند نیز به ارتقا آموزش عالی استان بسیار کمک کرد.
مروتی تصریح کرد: زمانی رتبه آموزش و پرورش استان در کشور 27 و یا 28 بود، این در حالی است که با اقداماتی که در سال های گذشته انجام شده، این رتبه به 12 رسیده است. رتبه دانشگاه های استان نیز بسیار ارتقا یافته و به همت اساتید و دانشجویان دانشگاه شهید چمران، بر اساس آخرین رتبه بندی که در تاریخ 7 شهریور 92 در جلسه روسای دانشگاه ها اعلام شد در زمینه انتشار مقالات در مجلات رتبه نهم ISC را کسب کرد و این در حالی است که دانشگاه های مطرحی مانند صنعتی شریف و امیرکبیر در این رتبه بندی پس از دانشگاه شهید چمران قرار دارند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: قرار گرفتن دانشگاه شهید چمران در میان 14 دانشگاه برتر کشور افتخار بزرگی است که به همت اساتید و دانشجویان ایران دانشگاه به دست آمده است. البته در استان خوزستان از نظر آموزش عالی دولتی هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده ایم و با توجه به اینکه رتبه بندی آموزش و پرورش بر اساس میزان قبولی دانش آموزان پیش دانشگاهی در دانشگاه های دولتی است، لازم است در زمینه تعداد دانشگاه های دولتی ارتقا یابیم. البته با وجود کم بودن تعداد دانشگاه های دولتی در استان، رتبه قبولی دانش آموزان خوزستانی در کنکور خوب است.
وی وجود برخی رشته های موازی در دانشگاه های دولتی استان را از جمله مشکلات موجود در حوزه آموزش عالی استان عنوان کرد و ادامه داد: برای حل این مشکل هدف گذاری خاصی انجام شد و تلاش بر این است که با توجه به توانمندی های موجود در دانشگاه شهید چمران، این دانشگاه به یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی تبدیل شود و دوره های کارشناسی در این دانشگاه افزایش نیابند و مقاطع کارشناسی در دیگر دانشگاه های دولتی استان بیشتر شوند. اکنون در حال حرکت در مسیر تحقق این هدف هستیم و آمارها نشان می دهد که میزان قبولی دوره های کارشناسی و ارشد دانشگاه در سال جاری تقریبا با هم برابر است.
مروتی در خصوص تعداد ورودی های امسال دانشگاه گفت: در سال جاری تعداد 2662 نفر در مقطع کارشناسی و تعداد 2069 دانشجو نیز در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شده اند. از مجموع 2662 نفر قبولی کارشناسی، 1845 نفر بومی هستند. همچنین از 2069 نفر قبولی ارشد دانشگاه، 1537 نفر بومی و تنها 532 نفر غیربومی هستند. پردیس دانشگاه شهید چمران نیز امسال تعداد زیادی دانشجو پذیرفته است.
وی با اشاره به افتتاح سالن آمفی تئاتر دانشکده اقتصاد، افزود: این پروژه از سال 89 آغاز شد و اواخر سال گذشته نیز به اتمام رسید، ولی برای افتتاح آن عجله نکردیم و امروز و همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید افتتاح شده است. خوابگاه شوشتر نیز پروژه دیگری است که اکنون تکمیل شده و قابل استفاده است. یادمان شهدای دانشگاه نیز 98 درصد پیشرفت داشته و به زودی افتتاح می شود. از جمله کارهایی که در حال پیگیری است بحث گازرسانی به دانشگاه است. در سال های گذشته دانشکده های مختلف با مشکل گازرسانی مواجه بودند و اکنون لوله کشی در همه دانشکده ها انجام شده و به زودی مشکل گازرسانی به دانشگاه حل می شود. همچنین چندین پروژه دیگر در دانشگاه آماده افتتاح است که به زودی و در روزهای آینده افتتاح می شوند.