دولت باید در تعاملات و سیاست های آبیش در استان خوزستان تجدید نظر کند و طرحی جامع با خصوصیت علمی تدوین و بدون هیچ ملاحظه ای به مرحله ی اجرا بگذارد
شهلا عموری / رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز :
متخصصان معتقدند که بروز سیل امری طبیعی است اما میزان و شدت خسارات ناشی از آن به کارکرد انسانها و اقدامات و تصمیمات دستگاه ها بستگی دارد. بعبارت دیگر اگر مجاری آب اعم از رودها و مسیل ها راه طبیعی خود به تالاب ها را پیدا کنند. لایروبی در دستور کار به موقع دولت قرار بگیرد. انشعابات و کانال های رودخانه ای و جنگل ها مسدود یا تخریب نشود و ... در چنین حالتی حتی اگر هم سیل جاری بشود، بخش عمده ای از آن در جایگاه های طبیعیش حرکت یا جذب می شود و در نتیجه ویرانی کمتری بر شهرها و روستاها و مزارع کشاورزی بر جای می گذارد.
حقیقت دیگری که در سیل ۹۸ عیان گردید، مسئله ی سیل بندها است. ظاهراً تعداد زیادی از این سیل بندها، چندین سال است که ترمیم، بازسازی و تقویت نشده اند که نتیجه این امر شکسته شدن سریع آنها و آبگرفتگی مزارع و منازل بود. بنابر این یکی از اقدامات مهم در آینده تقویت اساسی سیل بندها و سایر موانع نفوذ آب باید باشد.
اما برای ثبات اقتصادی و اجتماعی آینده این استان باید مدیریت واقع بینانه و علمی جایگزین اعمال سلیقه ها یا تصمیم های ناکارآمد و مقطعی در حوزه ی آب خوزستان بشود.
طرحی که در آن رودخانه ها و سدها لایروبی بشود و راه های حرکت آب به سمت تالاب شادگان و هور العظیم باز گردد. نگاه دولت باید احیای جنگل ها باشد و بسیاری نکات دیگر که اهل تخصص از آنها اطلاع کافی دارند.
باید باور بکنیم و بپذیریم که در نظام اسلامی هیچ مصلحتی بالاتر از امنیت اقتصادی و اجتماعی مردم نیست و با بکارگیری مدیریت قانونمند، مردم محور و عالمانه می توان از منافع مردم و کشور به بهترین شکل پاسداری کرد.
راه چاره در این زمینه آن است که دولت باید در تعاملات و سیاست های آبیش در استان خوزستان تجدید نظر کند و طرحی جامع با خصوصیت علمی تدوین و بدون هیچ ملاحظه ای به مرحله ی اجرا بگذارد.
اگر سیاست های آبی دولت به استان بصورت ویژه تغییر و موارد پیش گفته و سایر مواردی که از سوی متخصصان مطرح می شود، مورد توجه واقع شود، در چنین حالتی می توان امیدوار بود که اگر هم در آینده قرار است سیلی در استان جاری بشود، آثار و نتایج ویرانگر آن بسیار بسیار کمتر از سیل فعلی خواهد بود.
خوزستان و ساکنان خوب آن مستحق توجه هر چه بیشتر دولت و همه ی انسان های نیکوکار هستند.
اتاق بازرگانی اهواز با لحاظ همه جوانب مرتبط به سیل و سیل زدگان تلاش نمود تا به قدر ممکن یاریگر زیان دیدگان باشد که در همین راستا تلاش خواهیم کرد مساعدات بخش خصوصی در آینده نیز ادامه پیدا کند.
از جهت دیگر کارشناسان اتاق بازرگانی با همکاری صاحبان نظران، در حال تهیه ی یک بسته متشکل از توصیه های لازم جهت بازگرداندن شرایط اقتصادی به حالت سابق بویژه برای کشاورزان و دامداران هستند که پیشنهادات مورد نظر اتاق در اولین فرصت به مخاطبان خاص و عام تقدیم خواهد شد.