شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۷۸۱۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۳
مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان گفت: با توجه به سیل اخیر، تقریبا ۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات در کارون در محدوده شهر اهواز وجود دارد.
سید ابراهیم حسینی در جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که امروز (15 تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، در خصوص لایروبی و نی زدایی رودخانه کارون اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده با توجه به سیل اخیر، تقریبا ۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات در کارون در محدوده شهر اهواز وجود دارد و علاوه بر این میزان، رودخانه در محدوده ای در حدود ۴۲۴ هزار مترمکعب به نی زدایی نیاز دارد. 
  
وی افزود:  اعتبار مورد نیاز برای کار در زمینه این ۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات، حدود یک هزار میلیارد تومان و برای نی زدایی ۸.۴ میلیارد تومان است. 
  
مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان گفت: با توجه به این شرایط، کار لایروبی را از نظر منظر اولویت‌بندی کردیم و بنا بر این اولویت‌بندی، یک میلیون و ۳۴۰ هزار مترمکعب با اعتبار ۵۴ میلیارد تومان در حد فاصل پل علی بن مهزیار تا پایین دست پل پنجم به لایروبی نیاز دارد. 
  
حسینی ادامه داد: همچنین از پل سوم تا پل پنجم به نی زدایی نیاز دارد. 
  
وی بیان کرد: در جلسه ای که با حضور استاندار خوزستان برگزار شد، مقرر شد که استارت کار را بر حسب اعتباراتمان بزنیم. مجموع اعتبارات در طرح لایروبی کارون، برای سال جاری حدود ۷ میلیارد تومان است که امیدوارم تخصیص یابد. اگر این اعتبار تخصیص یابد، ۴.۵ میلیارد آن جهت لایروبی کارون در اهواز و ۲.۵ میلیارد جهت لایروبی کارون در خرمشهر هزینه شود. 
  
مدیر حفاظت و مهندسی رودخانه ها و سواحل  سازمان آب و برق خوزستان گفت: مقرر شد بر اساس همین مبلغ کار لایروبی و نی زدایی آغاز شود که اولویت کار محدوده حد فاصل پل راه آهن تا پل سفید جایی که رسوبات زیادی نشسته شده است، قرار داده شد. در حال حاضر کار با دو دستگاه ماشین آلات در حال انجام است و به محض اینکه نی زدایی حاشیه ساحل به پایان برسد، کار در محدوده دیگری انجام خواهد شد. 
  
وی عنوان کرد: با توجه به این اعتبارات نمی توانیم کار خاصی انجام دهیم و قطعا باید برای تامین اعتبار پیگیری شود یا دیگر دستگاههای اجرایی به ما کنند. مقرر شده بود که از مجموعه استانداری، کمپرسی برای حمل رسوبات تامین شود اما تاکنون این کار انجام نشده است. تنها در محدوده پارک جزیره در حال دپوی مصالح هستم که اگر کمپرسی تامین شود کار حمل رسوبات را انجام می دهیم. 
  
به گزارش ایسنا، در ادامه پیمان کاظمی نژاد، دستیار ویژه استاندار خوزستان، اظهار کرد: در سال 97 پیرو مصوبه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون جلسه‌ای برگزار و تصمیمات لازم گرفته شد.
  
وی افزود: در جلسه قبلی گفته بودم که اگر می‌خواهیم مطلبی را بیان کنیم، باید از لحاظ فنی و اقتصادی درست باشد. طرح فاضلاب اهواز در شرکت آب و فاضلاب کشور مصوب شده و اکنون همه کارها بر اساس این طرح اجرا می‌شود. 
  
دستیار ویژه استاندار خوزستان گفت: شرکت توسعه نیشکر، تصفیه‌خانه‌هایی با ظرفیت محدود دارد. همچنین انتقال فاضلاب از اهواز به تصفیه‌خانه‌های این شرکت به تاسیسات نیاز دارد. در نهایت با بررسی همه عوامل به این نتیجه رسیدیم که این طرح به صرفه نیست. 
  
کاظمی‌نژاد بیان کرد: علی‌رغم همه این موارد، مقرر شد که شرکت آب و فاضلاب اهواز مشخصات طرح را به شرکت توسعه نیشکر ارائه دهد، تا شرکت توسعه نیشکر امکان‌سنجی این طرح را انجام دهد. 
  
وی گفت: مقرر شده بود که شرکت آب و فاضلاب اهواز و شرکت توسعه صنایع جانبی جداول تفکیکی مبنی بر طرح‌های پیشنهادی با لحاظ کردن زمان، هزینه و موانع و مشکلات را به استانداری اعلام کند اما تاکنون این موارد به دست ما نرسیده است و متوجه شدیم طرح قابل اجرا است یا خیر؟ 
  
به گزارش ایسنا، در ادامه محسن قمشی، مشاور فنی مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان، با اشاره به طرح موضوع امکان‌سنجی انتقال و تصفیه فاضلاب شرق و غرب اهواز در تاسیسات تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار کرد: کلیات این طرح بین مدیران ارشد قبلی مصوب و پیگیری شده است. قرار نیست فاضلاب در تصفیه‌خانه‌های شرکت توسعه نیشکر تصفیه شود زیرا پراکندگی تاسیسات با حجم فاضلاب انطباق ندارد. 
  
وی ادامه داد: همچنین در زمینه خطوط انتقال، در جلسه‌ای با حضور استاندار خوزستان مطرح شد که یک خط انتقال به طول 7 کیلومتر به سمت شرکت نیشکر دهخدا نیاز است. در زمینه خط انتقال شرکت توسعه نیشکر بحث بود و اختلاف بین شرکت آب و فاضلاب اهواز و توسعه نیشکر بر این بود که متولی خط انتقال چه کسی است؛ با توجه به اینکه شرکت آب و فاضلاب اهواز متولی حوزه شهری است، در این زمینه وظیفه‌ای ندارد و شرکت توسعه نیشکر نیز هزینه این خط انتقال را نپذیرفت. در نهایت استاندار خوزستان عنوان کرد که اگر این طرح اجرایی شود هزینه خط انتقال را پرداخت می‌کند. 
  
مشاور فنی مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان تصریح کرد: همچنین قرار نیست تاسیسات فاضلاب اهواز تعطیل شود. در این طرح، تنها فاضلاب مازاد تصفیه می‌شود. در حال حاضر کمتر از پنج درصد فاضلاب اهواز تصفیه می‌شود و مابقی در بیابان و نقاط دیگر پخش می‌شود. 
  
قمشی با بیان اینکه تاکنون در اهواز نتوانسته‌ایم بیش از 48 درصد طرح فاضلاب را اجرایی کنیم، عنوان کرد: با توجه به وضعیت اعتباری شرکت آب و فاضلاب اهواز و اعتبارات قطره‌چکانی به این شرکت نباید انتظار داشته باشیم که این شرکت در کوتاه‌مدت بتواند کل فاضلاب اهواز را جمع‌آوری و تصفیه کند و مسائل زیست محیطی را هم رعایت کند. بنابراین باید به سمت صنعت و استفاده از ظرفیت‌های موجود برویم. 
  
مشاور فنی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: همچنین مصوبات شرکت آب و فاضلاب کشور وحی نازل نیست و قابل بازنگری هستند. پیش از این نیز مواردی از بازنگری مصوبات شرکت آب و فاضلاب کشور داشته‌ایم. 
  
وی عنوان کرد: تصفیه‌خانه‌های متعددی در محدوده شهری وجود دارند اما آیا تاکنون محیط زیست در این زمینه اعتراض کرده‌ است؟ بنابراین اگر الزامات فنی رعایت شود، هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. باید مطالعات این طرح تکمیل و تصمیم‌گیری لازم اخذ شود. 
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار