امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
PRP در درمان مشکلات پوستی نظیر چین و چروک ناشی از افزایش سن ، چین و چروک های دینامیک،ٰاسکار آکنه و اسکار زخم های ناشی از بریدگی، سوختگی و غیره ،خطوط اخم یا خنده ،طاسی سر یا ابرو،پف و تیرگی دور چشم ،کاشت مو ،تحریک و تقویت مو استفاده می شود.
همچنین می توان پی آر پی را به منظور تسریع روند بهبودی به طور مستقیم بر روی زخم های کهنه، زخم های دیابتی، ترک های پوستی، پس از لیزرهای لایه برداری و مواردی از این قبیل اسپری نمود. لازم به ذکر است که به منظور ارتقای کیفی پوست صورت و افزایش شادابی آن می توان از PRP به تنهایی یا مخلوط با ماسک ها و ژل ها به طور موضعی استفاده کرد.
پی آر پی به پلاسمای حاوی پلاکت تغلیظ شده گفته می شود. پلاسمای غنی از پلاکت بخشی از پلاسمای خون است که غلظت پلاکت آن بالاتر از حد پایه می باشد. به این ترتیب، پلاسمای غنی از پلاکت نه تنها شامل سطح بالایی از پلاکت است بلکه مکمل کاملی از فاکتورهای انعقادی نیز می باشد.
در تبلیغات تعدادی از مراکز مشاهده می شود که به همراه نام PRP از عبارت " سلولهای بنیادی " استفاده می کنند که کاملاً نادرست است چرا که پلاکت ها از قطعه قطعه شدن سلولهای بزرگتر در مغز استخوان بوجود می آیند و چون هسته و بسیاری از ضمائم سلولی را ندارند جزء سلولها به حساب نمی آیند و نمی توانند سلول بنیادی محسوب شوند بنابراین تزریق PRP، همان تزریق سلولهای بنیادی نیست .
دکتر زینب ظاهری کارشناس مواد آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی خوزستان در این زمبنه به شوشان گفت : ظهور نتایج از روش PRP بسیار آهسته بوده و ممکن است تا چند ماه طول بکشد. دامنه کاربرد آن در زیبایی و جوان سازی پوست محدود است و در موارد چین های عمیق , افتادگی متوسط تا شدید پوست , ضایعات عروقی و اسکار شدید تاثیر ندارد. نتایج درمان نیز در افراد مختلف متفاوت است و به واکنش های سلولی فرد بستگی دارد. افراد پیرتر افراد دارای بیماری های مزمن , سیگاری ها , افراد با تغذیه نامناسب و کسانی که دائما در معرض نور خورشید قرار دارند و افرادی که از پوست خود مراقبت نمیکنند نتایج ضعیفی از این روش می گیرند.
وی در ادامه گفت : اگر چه عوارض جانبی PRP غیر معمول هستند، ولی مانند هر تزریق دیگر احتمال بروز عفونت، عدم تسکین درد و یا آسیب عصبی عروقی وجود دارد. تشکیل بافت اسکار و کلسیفیکاسیون در محل تزریق نیز از عوارضی هستند که به ندرت رخ می دهند.
وی افزود : چون در روش PRP از نمونه خون اتولوگ استفاده می شود هر گونه نگرانی در خصوص واکنش های ایمنی و یا انتقال بیماریها برطرف می شود. در هیچ یک از مطالعات شواهدی در مورد اینکهPRP باعث بروز هیپرپلازی، سرطان، و یا رشد تومور می شود مشاهده نگردیده است . عوامل رشد جهش زا نیستند و به طور طبیعی از طریق تنظیم ژن و مکانیسمهای کنترل فیدبک طبیعی، در التیام زخم عمل می کنند.
دکتر زینب ظاهری در ادامه افزود : موارد منع استفاده از این روش عبارتند از: وجود یک تومور، بیماری متاستاتیک، عفونت فعال، و یا هموگلوبین کمتر از g / dL 10 ، در افراد مبتلا به بیماریهای پلاکتی ، مصرف کنندگان داروهای ضد انعقاد خون ( وارفارین و آسپیرین ) و کورتون ، کسانی که تحت شیمی درمانی هستند ، مبتلایان به ایدز ، معتادین به سیگار ، مواد مخدر و الکل و افرادی که انتظارات غیر واقعی دارند. در بارداری و دوران شیردهی نیز منع مصرف فعال دارد. به بیماران باید از احتمال بدتر شدن موقت علائم بعد از تزریق هشدار داده شود. که این موضوع به احتمال زیاد به دلیل تحریک پاسخ طبیعی بدن به واسطه های التهابی است.
وی در پایان گفت :با این حال از نظر طرفداران تکنولوژی پلاسمای غنی از پلاکت، این رو ش منافعی را در بر دارد نظیر افزایش در بهبود زخم های بافت سخت و بافت نرم و کاهش در عفونت بعد از عمل، درد، و از دست دادن خون.
با این تفاصیل باید گفت که افزایش بهبود زخم توسط پلاسمای غنی از پلاکت عمدتاً در حد گزارش و مثال باقی مانده است و مجموعه کوچکی از مطالعات بالینی وجود دارد که بهبود قابل ملاحظه ترمیم بافت سخت و نرم با استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت را نشان داده است.
مفید بود و بی طرفانه.
راجع به قیمت هم اطلاعاتی بدید لطفا.
تأثیر این روش بر روی پوست یا موی سر تا چه مدتی باقی می ماند؟
و بفرمایید آیا مانند کاشت گونه و تزریق ژل باعث برجیته شدن صورت نمیشود؟