امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
علیاکبر محرابیان شامگاه جمعه در حاشیه مراسم بهره برداری از افتتاح ۲۸ طرح آب و برق خوزستان با بیان اینکه طرح جامع فاضلاب اهواز از جمله طرحهای بسیار مهم وزارت نیرو است، افزود: طول مسیرهای ارتباطی(خیابان و اتوبون) در شهر اهواز ۷۱ کیلومتر است که حدود ۲ برابر این مسیرها، شبکه جمع آوری فاضلاب در زیر شهر احداث شده است.
محرابیان تاکید با بیان اینکه افزون بر ۳۲۱ کیلومتر شبکه فاضلاب در اهواز اجرا شده که از طول راهها، جادهها و خیابانهای شهر نیز بیشتر است، تصریح کرد: سرعت اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز بسیار مناسب است و اعتبارات خوبی هم برای آن اختصاص یافته و بخشهای قابل توجهی از طرح نیز اجرایی شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب اهواز در حال حاضر بخش قابلتوجهی از شهر را تحت پوشش قرار میدهد، گفت: عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب دوم نیز در حال انجام است و حدود ۳۰ درصد پیشرفت دارد؛ مابقی شبکه نیز با سرعت در حال اجراست.
وزیر نیرو اظهار کرد: با وجود اینکه اجرای طرحهای فاضلاب در کلانشهرها زمانبر است و دولت به وعده خود در این خصوص عمل کرده است، اما برای سرعت بخشیدن به اجرای طرح باید انسدادهای بیشتری ایجاد کنیم که منجر به ترافیک بیشتر شهر شده و شهروندان را آزرده می کند.
محرابیان خاطرنشان کرد: با هماهنگی مسوولان استان برای اجرای این طرح برنامهریزی خواهد شد به نحوی که تا پایان سال بخش جدیدی از فاضلاب اهواز زیر بار رفته و به مرور به بهرهبرداری برسد.
وزیر نیرو اظهار کرد: پیش از این پنج جبهه کاری در طرح فاضلاب اهواز فعال بود که در سفر گذشته رییس جمهور این تعداد به ۱۵۴ کارگاه افزایش یافت.
محرابیان همچنین به اجرای طرحهای آبرسانی در خوزستان نیز اشاره کرد و گفت: رفع تنش آبی و تامین آب و برق پایدار در بخشهای شرب، کشاورزی و صنایع از مهمترین برنامههای دولت سیزدهم است که در این راستا طرحهای متعددی را در نقاط مختلف کشور آغاز و یا به مرحله بهرهبرداری رسانده است.
وی با اشاره به وضعیت کنونی آب در استان خوزستان نیز افزود: در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، استان با تنش شدید آبی در بخشهای مختلف شرب و کشاورزی مواجه بود که با تلاش جهادی مجموعه آبفا و به رغم کاهش نزولات جوی، ابرپروژه غدیر و چند پروژه دیگر برای حل مشکل و تامین خواسته به حق شهروندان اجرایی شده است.
وزیر نیرو ادامه داد: با وجود اقدامات انجام شده همچنان در میانه راه هستیم و طرحهای دیگری نیز در دست اجراست که از جمله آنها پروژه فدک برای آبرسانی به شمال شرق استان و شهرستانهای ایذه، باغملک و رامهرمز است.
محرابیان اضافه کرد: بخشی از این طرح در پایین دست اجرا شده و بخش بالادست و انتقال آب از سد کارون سه تا ایذه نیز شامل ۱۵ کیلومتر تونل و ۲۶ کیلومتر خط انتقال درحال اجراست که عملیات اجرایی آن حدود ۲ ماه پیش آغاز شده است.
بهره برداری از ۲۸ طرح صنعت آب و برق استان خوزستان با اعتباری افزون بر ۹۰ هزار میلیارد ریال عصر امروز طی مراسمی با حضور رییسجمهور و جمعی از اعضای هیات دولت آغاز شد.
این طرحها به صورت همزمان و در شهرستانهای شوشتر، اندیمشک، دزفول، لالی، شادگان، ایذه، هندیجان، ماهشهر، باغملک و اهواز به بهره برداری رسیدند.
فاز نخست طرح جامع آبرسانی اندیمشک، افزایش تولید و حجم ذخیره آب شرب دزفول، آبرسانی میان مدت لالی، بهینهسازی واحد سه نیروگاه دز و توسعه و تکمیل تصفیه خانه آب دارخوین از جمله این طرحهاست که برای اجراای آنها ۳۰ هزار و ۲۴۵ میلیارد ریال هزینه شده است.