داود سالمی: با توجه به شکل نوین و امروزی جنگ ها یعنی جنگ سایبری ، پرداختن و توجه ویژه به مقوله پدافند غیر عامل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از لحاظ کمی وکیفی و بررسی سامانه های مرتبط ، نقش مهم و ارزشمندی را درتعیین سرنوشت این نوع جنگ ها برعهده خواهد داشت.
از آنجا که یکی از نقاط آغازین و شاید خط مقدم جبهه جنگ سایبری اینترنت است ، لذا توجه به مبانی و اصول پدافند غیر عامل درطراحی و راه اندازی پروژه ها و طرح های فناوری اطلاعات و ارتباطات امری ضروری است .
خروج از انفعال ، تشکیل اتاق های فکر و استفاده از نخبگان و کارشناسان در حوزه دنیای غرب از فناوری فوق العاده ای در حوزه سایبر برخوردار است و به همین دلیل با تلاش مضاعف و سرمایه گذاری درحوزه سایبرمی توان پیام انقلاب را به افکار عمومی جهانی منقل کرد.
طراحی و تولید سامانه پست الکترونیکی بومی، امن و با کارایی بالا
یکی از اقدامات اساسی و ضروری در راستای بومی سازی سایبر میتوان به طراحی و تولید سامانه پست الکترونیکی بومی ، امن با کارایی اشاره کرد که بتواند به نیازمندی های جدید ناشی از افزایش استفاده از نام های الکترونیکی کاربران درمحیطی امن پاسخ دهد .
درحال حاظر درکشورما بسیاری از سیستم های نرم افزاری پایه از قبیل سیستم های عامل ها و نرم افزارهای کاربردی و تحت وب ، از طریق واسطه ها و شرکت های خارجی تولید میشود . لذا حرکت در راستای طراحی و بومی سازی آنها اهمیت بیشتری پیدا میکند ، چرا که هم اکنون پرداختن به آن میتواند باعث بروزخساراتی جبران ناپذیری در فضای سایبری شود از طرف دیگر بدلیل عدم تسلط نسبی یا کامل بر نظارت و کنترل این سیستم های غیر بومی میتواند دستاورد فضای ناامن سایبری را داشته باشد هرچند که بسیاری از سرقت های سایبری از این طریق ،مخفیانه و بدور از نگاه های ظاهری کاربران اتفاق می افتد
ازسوی دیگرشرایط جنگ و دفاع سایبر ، ایجاب می کند که طیف جدیدی ازمدیران و فرماندهان آشنا به فناوری اطلاعات و مسلط به حوزه سایبر شناسایی و آموزش داده شوند .
اصول نوین حاکم بر فضای سایبر ، ما را ملزم به شناخت فضای جدید و استفاده مناسب از دانش و ابزارهای روز می نماید . جدای از اینکه چقدر آفند سایبر می تواند در یک جنگ نامتقارن برای کشور ایجاد مزیت کند ، باید با فراگیری اصول امنیت سیستم ها و شبکه ها بکوشیم تمهیدات دفاعی کافی جهت جلوگیری از عملیات اطلاعاتی و سایبری دشمن را تدارک ببینم .
بومی سازی سیستم های اطلاعاتی
در این چارچوب سیستم های اطلاعاتی اتوماسیون اداری ، ارتباطات الکترونیکی ، مدیریت ، عملیات ، پشتیبان و سیستم های اطلاعاتی سازمانی جامع و یکپارچه باید بومی سازی شده و به صورت اختصاصی برای ایران تولید شوند. در کنار آن می بایست به عنوان یک سرمایه وفن آوری کاملاً سری تحت نظارت قوی ترین سیستم امنیتی حراست شوند .
این امر اکنون در کشورهای پیشرفته به عنوان یک اصل اساسی شناخته شده و مورد پذیرش و رعایت همگان قرار میگیرد اما درکشور ما خلا جدی در این حوزه احساس می شود .
بدیهی است تضمین ایمنی سیستم های مذکور مستلزم تغییر در قوانین ، سیاست ها، فرهنگ و نقطه نظارت کلی در رابطه با ایمنی سایبرنتیک است .
لذا ارتقاء فرهنگ سایبری بومی و رسیدن به جایگاه ایده آل ،با آگاهی بخشی ، ایجاد ساختار های نوین آموزشی ،کنکاش و به روز رسانی مستمر افکار و ایده های سایبری قابل دستیابی می باشد.
نظرت درمورد ویچت چیه؟