شوشان: بزرگترین همایش انسانی دنیا در اختیار شیعیان است. در حالی که کنگره عظیم حج هر سال با حضور حداکثر 4 میلیون مسلمان برگزار میشود، چند سالی است که جمعیتی بسیار بیشتر در زیارت اربعین امام حسین (ع) گرد هم می آیند.
به گزارش شوشان ، پس از سقوط صدام و از سرگیری دوباره پیاده روی و زیارت اربعین، فقط در یک سال بیش از 4 میلیون نفر در این برنامه شرکت کردند. استاندار کربلا در سال گذشته تعداد جمعیت عزاداران امام حسین (ع) در مراسم اربعین را 17 میلیون نفر اعلام کرد. در حالی که حاجیان هر سال حداکثر 20 کیلومتر پیاده روی دارند، شیعیان عراق از شهرهای مختلف این کشور مانند بصره، ناصریه و نعمانیه گاهی حدود 400 کیلومتر را پیاده طی میکنند تا به نجف اشرف برسند. میلیونها عزادار دیگر هم از سراسر جهان خودشان را به نجف اشرف میرسانند و از آنجا تا کربلای معلی حدود 80 کیلومتر را پیاده طی میکنند تا در روز اربعین به کربلا برسند. به این ترتیب حج حسینیان در کربلا، سعی بین صفا و مروه آنها در بین الحرمین و لباس احرام آنها، لباس عزای سیدالشهدا است.
در ایران نیز این شور حسینی چشمگیر است و همزمان با نزدیک شدن به ایام اربعین امام حسین (ع) سیل خروشان مردم عاشق این امام از سراسر کشور به خرمشهر آمده تا از مرز بین المللی شلمچه برای شرکت در مراسم بزرگ اربعین حسینی وارد کشور عراق شوند.
چند سالی است که مردم خرمشهر و آبادان با الگو گرفتن از اهل عراق در این سمت مرز شروع به برپایی تکایا کرده و در آن از زواری که راهی کربلا هستند پذیرایی می کنند. در همین زمینه رئیس سازمان حج و زیارت تصریح گفت: پیش بینی می شود در مراسم اربعین حسینی امسال حدود 20 میلیون نفر در کربلا حضور یابند.
سعید اوحدی می افزاید: سال پیش حدود 15 میلیون نفر از سراسر دنیا در این همایش بزرگ جهان اسلام شرکت کردند در حالی که در مراسم حج تمتع حدود 4 میلیون جمعیت شرکت می کنند. وی با بیان این که پارسال در ایام اربعین شهات حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام بیش از 200 هزار نفر از مردم ایران به عتبات عالیات مشرف شدند، بیان می کند: بر اساس آمارهای کنسولگری های عراق تاکنون 400 هزار زائر ایرانی روادید گرفته اند.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه می دهد: سازمان حج و زیارت نیز 80 مجموعه کاروانی را به صورت هوایی و زمینی به این مراسم اعزام می کند. اوحدی با اشاره به تشکیل کمیته ویژه ای درباره مراسم اربعین حضرت سیدالشهدا (ع) در سازمان حج و زیارت می گوید: نه تنها نباید مانع این حرکت بزرگ مردمی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی شویم بلکه باید از این سنت زیبا حمایت کنیم.
وی اظهار می کند: در این کمیته با حضور دستگاه های همکار همچون وزارت کشور، نیروی انتظامی، رسانه ملی، گمرک، جمعیت هلال احمر، بیمه و استانداری های خوزستان و ایلام تلاش کردیم مسئولیت ها را تقسیم کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت می افزاید: باید شوراهای تامین استان های خوزستان و ایلام مسئولیت میدانی را بر عهده بگیرد و سازمان حج و زیارت برنامه های حمایتی را تنظیم کند.
اوحدی بیان می کند: شرکت در مراسم اربعین حسینی حرکتی مردمی است و همانگونه که در عراق مردم با فراهم کردن ایستگاه های صلواتی و امکانات استراحت به طور خودجوش این حرکت را مدیریت می کنند، همین حرکت نیز به صورت مردمی در ایران اتفاق می افتد.
وی ادامه می دهد: هیئت های مذهبی و خیران استان ایلام و خوزستان روزانه حدود 12 تا 15 هزار غذا در اختیار زائران قرار می دهند، در منطقه آزاد اروند نیز چنین کاری هماهنگ شده است و ایستگاه های مختلفی را در مرز شلمچه و مهران برای ساماندهی زائران آماده کرده ایم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به ناهماهنگی پرداخت عوارض خروجی میان مرز مهران و شلمچه تصریح می کند: در مرز شلمچه 15 هزار تومان و در مرز مهران 7500 تومان از زائران عوارض خروجی دریافت می شد که این ناهماهنگی برطرف شد تا زائران هیچ گونه وجه اضافی پرداخت نکنند. وی می گوید: با منطقه آزاد اروند در حال مذاکره هستیم تا در صورت امکان در ایام اربعین حسینی دریافت عوارض خروجی برای زائران لغو شود.
اوحدی می افزاید: جمعیت هلال احمر نیز در نقاط مرزی حضور جدی دارد و تلاش می کنیم چادر و داروی کافی به مرز منتقل شود. ئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به دایر شدن چادرهای بیمه در مرز چذابه، شلمچه و مهران، به زائران توصیه کرد با توجه به شرایط کشور عراق، حتما زیر پوشش بیمه قرار گیرند.
وی عنوان می کند: مبلغی که بیمه و هیئت پزشکی از زائر دریافت می کنند در مجموع 15 هزار تومان است که 9 هزار تومان این مبلغ به بیمه و 6 هزار تومان به ارائه خدمات هیئت پزشکی در داخل کشور و در عراق اختصاص دارد.
اوحدی می گوید: در ازای این پوشش بیمه ای، 15 میلیون تومان برای امکانات بیمارستانی و 114 میلیون تومان برای دیه تعیین شده است.
با وجود شور و اشتیاق و استقبال عظیم مردم ایران برای شرکت در مراسم اربعین امام حسین (ع) و با این نظر که در سالهای گذشته به دلیل ناهماهنگی ها و بی نظمی در مرز شلمچه که باعث ناراحتی و مشکل برای زوار شده بود آیا امسال با صحبت هایی که رئیس سازمان حج و زیارت مبنی بر مانع نشدن برای حرکت عظیم مردمی داشت، مسئولان در مرز تا چه حدی به صحبت های وی جامه عمل خواهند پوشاند و آیا دیگر شاهد تکرار مشکلات گذشته برای زوار نخواهیم بود؟