تكرار اين جمله كه خوزستان در زمينه كشاورزي داراي مقام نخست در كشور است به بهبود وضعيت كشاورزي كمك نمي كند.حتي اگر كشاورزي خوزستان براي مدتي هم بدون مدير اداره شود تاثيري در جايگاه خوزستان در توليدات كشاورزي ندارد.
ناظر عالي طرح هاي آب و خاك جنوب و غرب در گفتگو با شوشان پيش بيني كرد با يك مديريت جهادي مي توان براي 100 هزار مهندس كشاورزي در خوزستان شغل ايجاد كرد.
حمداله بيگدلي پيش بيني كرد: اگر طرح احياي دشتهاي خوزستان به شكل كامل اجرا شود مي توان در قالب آن براي 10 هزار مهندس كشاورزي و حتي ديپلم كشاورزي شغل ايجاد كرد.
وي گفت: اگر بتوانيم 10000 هكتار زمين لم يزرع و بدون استفاده در مسير اهواز - خرمشهر را احيا و تبديل به حوضچه ماهي كنيم مي توان حداقل براي 2000 مهندس كشاورزي شغل ايجاد كرد. البته بايد مسئولان استان از جمله استانداري، جهاد كشاورزي، منابع طبيعي و شيلات با هم يكدل باشند.
اين كارشناس بخش كشاورزي خوزستان مهمترين نياز اين روزهاي بخش كشاورزي استان را ورود جوانان به ميدان كار برشمرد و گفت: بايد از خيل عظيم فارغ التحصيلان كشاورزي استان كه هم متخصص هستند و جوياي كار بهره برد. كشاورزي خوزستان با وجود با بهره گيري از توان و ظرفيت مهندسين جوان كشاورزي قطعا در مسير رونق و شكوفايي قرار خواهد گرفت.
بيگدلي در بخشي ديگر با انتقاد از وضعيت ترويج كشاورزي خوزستان گفت: متاسفانه در حال حاظر ترويج كشاورزي در روستاها حضور ندارد و بجاي اينكه كارشناسان ترويج كشاورزي به مزارع بروند ماجرا برعكس شده و كشاورزان به سراغ كارشناسان جهاد كشاورزي مي آيند كه اين يك آسيب جدي براي كشاورزي خوزستان است.
وي افزود: اگر بتوانيم جاي خالي ترويج در روستاها را پر كنيم مي توانيم به خودكفايي در محصولات كشاورزي اميدوار شويم.
وي با تاكيد بر تقويت تشكلهاي كشاورزي خوزستان گفت: بايد به تشكلهاي كشاورزي بها داد. متاسفانه كشاورزي خوزستان سنتي است و همچنان خرده مالكي وجود دارد. بايد شرايطي مهيا شود تا اين زمين هاي خرد به شكل تجميع درآيند و در قالب تشكلهاي كشاورزي كار كنند. كشاورز هم بايد بداند كه كشاورزي سنتي و خرده مالكي جواب نمي دهد و بايد به سمت كشاورزي مكانيزه و يكپارچه سازي اراضي حركت كند.
حمداله بيگدلي افزود: تكرار اين جمله كه خوزستان در زمينه كشاورزي داراي مقام نخست در كشور است به بهبود وضعيت كشاورزي كمك نمي كند. توليدات كشاورزي خوزستان از سالها پيش تاكنون به گونه اي بوده كه در كشور داراي مقام نخست بوده ايم و حتي اگر كشاورزي خوزستان براي مدتي هم بدون مدير اداره شود تاثيري در جايگاه خوزستان در توليدات كشاورزي ندارد.
وي تاكيد كرد: نياز اين روزهاي كشاورزي خوزستان اين است كه از روزمرگي نجات پيدا كند و در مسير تغييرات قرار گيرد.
وي در پايان گفت: با تلاش، همفكري و همكاري همه دلسوزان بخش كشاورزي و با تكيه بر فعل خواستن و ارائه راهكارهاي مناسب و البته حاكم شدن روحيه جهادي مي توان اميدوار بود كه جامعه كشاورزي و مهندسين كشاورزي خوزستان به جايگاه واقعي خود برسد.
عمده ترین آلودگی کارون هم ناشی از ورود پساب های کشاورزی به خصوص پساب های استخرهای پرورش ماهی است.
شرایط کنونی کشور و نابودی منابع آب و خاک نتیجه ی نوع تفکر کارشناسان قدیمی است که البته با نیت خیر ولی اشتباه بوده است.
طرحی دیگر باید ریخت
طرح شما كه در رامشير ابطر مانده وهيچ يك از مهندسين كشاورزي تاكنون شاغل نشده اند
لطفاً اول در حوض خانه خود شنا كنيد بعد به فكر اقيانوس باشيد
مهندس كشاورزي( بيكار) رامشير
شما اگر حداقل اطلاع از طرح 500 هزار هکتار مقام معظم رهبری داشته باشیدحتما میدانستید مهندس بیگدلی سال 82 استارت زده و باپیگیری شبانه روزی سال89 این طرح اجرایی شد و در حال حاضر در چند شهر استان توسط موسسه جهادنصر در حال انجام است
شما اگر حداقل اطلاع از طرح 500 هزار هکتار مقام معظم رهبری داشته باشیدحتما میدانستید مهندس بیگدلی سال 82 استارت زده و باپیگیری شبانه روزی سال89 این طرح اجرایی شد و در حال حاضر در چند شهر استان توسط موسسه جهادنصر در حال انجام است
بر هیچ کدوم از مسئولین پوشیده نیست که اجرای طرح در رامشیر و رامهرمز فقط با تلاش و فریادهای حاج حمدالله اجرایی شد الان هم در حال احداث زیر ساخت ها هستند
در جلسات بارها و بارها حاج حمدالله از نیروهای بومی و مهندسین جوان حمایت کرد دوست عزیز انصاف داشته باشید تنها کسی که در مقابل شرکتها ایستادو از نیروهای بومی دفاع کرد بیگدلی بود