شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۶۰۳۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲
همه رهبران جهان در صحنه تبليغات خارجي و نيز براي توجيه مردم و شهروندان سرزمين خويش ادعا مي كنند كه نظام سياسي آنان و وضعيت عمومي مردم، در بهترين وضعيت و مطلوب ترين شرايط قرار دارد. ولي گذشته از اين ادعاها، امروزه يك سري معيارهاي علمي و كمي براي سنجش و ارزيابي ميزان توانمندي و قدرت رژيم ها و حكومت ها و دولت ها ، تدوين شده است كه بر پايه آن، قدرت و اقتدار داخلي و خارجي دولت ها را مي سنجند و به ادعا هاي سران كشورها توجه چنداني نمي شود.
براي برسي و سنجش ميزان اقندار و نيرومندي يك نظام و ر‍‍ژيم سياسي كه در يك كشوري حاكم است، در نظر داشتن معيارهاي هاي گوناگون و متنوع ضروري است . البته شرح تفصيلي هر يك از اين معيارها و رد يا اثبات اين مطلب كه كداميك از دولت ها و رژيم هاي سياسي داراي اين معيارها هستند يا فاقد آنند ؛ نيازمند تخصص هاي گوناگون در حوزه هاي علوم مربوط با موضوع است. با اين وجود در اين يادداشت كوشش مي گردد تا به شكل كلي و غير تخصصي ، ملاك هاي توانمند دانستن يك دولت يا رژيم سياسي، در سه دسته زير گنجانده و روشن گردد:
1-وضعيت و شرايط داخلي كشور شامل وضعيت اقتصادي، سياسي ، فرهنگي و اجتماعي .
2-وضعيت و شرايط خارجي كشور. 
3-شناخت نوع ارتباط دولت با مردم خود. 
1-شرايط داخلي :
براي شناخت شرايط و وضعيت داخلي هر كشور و دولت و رژيمي لازم است تا به سنجش و بررسي آماري وضعيت دولت و مردم در زمينه هاي زير پرداخته شود:1- نرخ تورم و گراني 2- ميزان توليد ناخالص ملي 3- نرخ بي كاري و اشتغال 4- ميزان صادرات و واردات 5- آمار ازدواج و طلاق 6- آمار اعتياد 7- ميزان جرم و جنايت و بزه و سرقت. 8- وضعيت فحشا و تن فروشي خياباني 8- نرخ بي سوادي 9- ميزان مطالعه و كتابخواني 10- ميزان انتشار مطبوعات .11- ميزان رضايتمندي مردم و اميد به آينده 12- ارزش پول ملي در مقايسه با ارزهاي خارجي. 13- وضعيت كسب و كار 14- ميزان فساد مالي .15- وضعيت بهداشتي و آموزشي. 16- وضعيت محيط زيست .
اگر وضعيت دولتي در زمينه هاي ياد شده در سنجش و مقايسه با دولت هاي همطراز آن، رضايت بخش بود؛ مي توانيم دولت و رژيم مورد نظر را توانمند و مقتدر دانست. 
2-شرايط خارجي: 
1-داشتن روابط مناسب با كشورهاي پيشرفته و توسعه يافته.
2-داشتن ارتباط مناسب با كشورهاي داراي اقتصاد برتر جهان.
3-بالا بودن اعتبار پاسبورد شهروندان آن كشور ( يعني بدون رواديد بتوانند به بيشترين كشور وارد شوند)
4-بالا بودن اعتبار و ارزش معنوي شهروندان آن كشور نزد ملت هاي ديگر. 
5-بالا بودن آمار ورود جهانگرد به آن كشور. 
6-وجود ارتباط علمي ميان مجامع دانشگاهي و علمي آن با مجامع علمي كشورهاي پيشرفته. 
اگر ملاك هاي يادشده در باره دولت يا رژيم سياسي صادق باشد ؛ مي توان آن دولت و حكومت را مقتدر دانست. 
3-نوع ارتباط دولت و رژيم سياسي با مردم خود. 
مهمترين بخش از مجموعه ملاك ها و سنجه ها براي مقتدر و توانمند دانستن يك دولت يا يك رژيم سياسي حاكم در كشوري، نوع رابطه آن با مردم خود است. 
1-حكومت مقتدر خود را برخاسته از راي و خواست مردم مي داند.
2-حكومت مقتدر خود را به مردم پاسخكو مي داند. 
3-حكومت و دولت مقتدر به معترضان و مخالفان و منتقدان خود اجازه اظهار نظر و شركت در چرخه قدرت مي دهد. 
4-حكومت و دولت مقتدر ، زمينه تشكل يافتن مردم و شهروندان خود را در احزاب و اصناف و سنديكاها فراهم مي آورد. 
5-دستگاه هاي تبليغي و اطلاع رساني در دولت هاي مقتدر، بيرون از اراده دولت و حكومت و بطور مستقل فعاليت مي كنند. به سخن ديگر در دولت هاي مقتدر ، گروه ها و احزاب از رسانه برخوردار هستند. 
6-در دولت هاي مقتدر دخالت مردم در سرنوشت خويش، امري آسان و امكان پذير است و دولت ها زمينه هاي لازم براي مشاركت همگان در تعيين سياست هاي كلي را فراهم مي آورند. 
البته معيارهاي ديگري هم مي توان در سه دسته ياد شده براي سنجش ميزان اقتدار دولت ها و حكومت ها در نظر گرفت كه در يك يادداشت كوتاه نمي گنجد. 
براين پايه مي توان ادعاهاي دولت ها و حكومت ها را در مقتدر بودن خود با در نظر داشتن ملاك هاي يادشده مورد سنجش قرار داد و ميان ادعا و واقعيت تفاوت قائل شد.
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۲
comment
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
comment
0
2
comment این معیارها را کشورهای مستکبر به تو و امثال تو خورانده اند تا اقتدار را در همسویی با آنها ببینی . ولی اقتدار واقعی همسویی با کشورهای دارای اقتصاد برتر ( بخوانید مبتلا به بحران اقتصادی ) نیست . اقتدار آنست که وقتی به آمریکا بگویی غلط میکنی به متحد ما سوریه حمله کنی بگوید چشم و کارشناس خبره سیاسی آنها بگوید امروز آمریکا از ابرقدرتها افتاد . و ضعف و بدبختی و ترسویی آنست که در چنین شرایطی بروی و مذاکره کنی تا تدبیری اندیشیده باشی برای ایجاد امید برای آمریکا
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
comment
0
0
comment من مانده ام شما كه رشته ات ادبيات عرب است چرا جوري نظر مي دهي كه انگار يك نظر تخصصي داده اي؟ چرا لفظ استاد دانشگاه را براي معتبر كردن يك نظر عاميانه مورد سوء استفاده قرار مي دهي؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار