در صدر باشگاه هایی که از سوی دولت باید به بخش خصوصی واگذار شود باشگاه پرسپولیس و استقلال قرار دارد، طبق اصل 44 و برنامه پنجم توسعه این واگذاری باید سال ها پیش صورت می گرفت، اما تعلل و شاید قدری خود خواهی تا امروز مانع این کار شده است و باعث گردیده تا هواداران این دو تیم بزرگ همچنان در انتظار باقی بمانند.
امسال با اینکه همچون سالهای گذشته بودجه وزارت ورزش و جوانان کاهش معنا داری را نشان می دهد اما نقاط قوتی نیز دارد و شاید اجرای درست قانون بتواند گره از کار ورزش کشور باز کند، از جمله مواردی که در قانون بودجه سال 93 به آن اشاره مستقیم شده، واگذاری باشگاه های فرهنگی و ورزش کشور است،و دولت اجازه دارد این باشگا های ورزش را به بخش خصوصی واگذار کند.
در صدر باشگاه هایی که از سوی دولت باید به بخش خصوصی واگذار شود باشگاه پرسپولیس و استقلال قرار دارد، طبق اصل 44 و برنامه پنجم توسعه این واگذاری باید سال ها پیش صورت می گرفت، اما تعلل و شاید قدری خود خواهی تا امروز مانع این کار شده است و باعث شده تا هواداران این دو تیم بزرگ همچنان در انتظار باقی بمانند.
حسن گروسی عضو فراکسیون ورزش در مجلس شورای اسلامی در توضیح این مطلب که بر اساس بودجه سال 93 دست وزیر برای واگذاری باشگاه های فرهنگی- ورزشی بازگذاشته شده است و اینکه آیا سال آینده شاهد واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس خواهیم بود؟ به خبرنگار تابناک، گفت: دست وزیر بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه باز بود. واگذاری باشگاه ها منعی نداشت و پیش از این هم می شد ساز و کارش را فراهم کرد. با یک برنامه ریزی این کار می تواند تحقق یابد. یکی از نکاتی که از آن غافل هستیم واگذاری باشگاههای بزرگ است چرا که با بودجه و اعتباراتی که داده می شود خروجی خاصی نداریم.
اگر باشگاه ها بر اساس اصل 44 قانون اساسی واگذار شوند باعث می شود فوتبال ما روی ریل رشد و توسعه بیافتد و راه خود را برود و به سمت ورزش حرفه ای و قهرمانی گام بردارد. اگر پولی که در این بخش هزینه می شود به سمت سایر رشته های ورزشی برود مدال های بسیاری می توانیم بیاوریم. سال آینده بازی های آسیایی کره جنوبی را در پیش داریم. دور گذشته در بازی های آسیایی گوانجو 20 مدال داشتیم و رتبه چهارم آسیا را به دست آوردیم. حفظ این مقام نیازمند کسب مدال است و حداقل باید 24 مدال به دست بیاوریم. واگذاری باشگاهها و خصوصی سازی از ضرورت های ورزش کشور است تا وزارت ورزش بتواند سایر رشته ها را حمایت کند. دست وزیر ورزش برای واگذاری باشگاه ها باز است و نباید از این کار بیم داشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا واگذاری باشگاه ها تاکنون رخ نداده است، گفت: عدم واگذاری ها به این دلیل بوده که دولت علاقه ای نداشته اختیارات خود را کم کند. در صنعت هم همین اتفاق افتاده است . مگر در خودرو سازی با وجود ابلاغ قانون خصوصی سازی این کار انجام شده است؟ دولت دوست دارد اعمال قدرت کند اما تا زمانی که دخالت دولت در صنعت و ورزش و سایر حوزه های اینچنینی وجود داشته باشد کارها به پیش نخواهد رفت. شجاعت و شهامتی برای انجام این کار لازم است که انشاءالله وزیر جدید ورزش و جوانان داشته باشد.
اگر باشگاه ها واگذار شوند سود آور خواهند بود و به این دلیل که در دست دولت است و انگیزه ای برای سود آوری وجود ندارد، زیان ده هستند. اگر باشگاه ها واگذار شده بود هم برای مالکین آن سودآوری داشت و هم برای کشور. اگر بخواهیم با سایرین رقابت داشته باشیم باید این کار را انجام دهیم. اگر ورزش به اهلش واگذار شود و مدیران قوی وارد میدان شوند قطعا سوددهی هم خواهد داشت.
وی در این مورد اقدام مجلس در صورت عدم واگذاری در سال آینده گفت: این کار اراده می خواهد و با اجبار قانون نمی شود کاری کرد. اگر اراده در دولت وجود داشته باشد، واگذاری انجام خواهد شد والا با واگذاری صوری و واگذاری باشگاه ها به شبه دولتی ها کاری درست نمی شود. دولت باید از باشگاه ها حمایت کند اما باید مدیریت را به بخش خصوصی بدهد و باید به این اعتقاد برسد که این کار به نفع دولت خواهد بود.