به این حال،که می دانم جفاکاری های دوستانم بسیاربیشتر از خصومت های بدخواهانشان است.اما هرگز دست ازحمایت شان برنمی دارم.زیرا روزی را می بینم که آنها همگی پی به آن چیزی می برند که امروزدغدغه خاطرمابوده است.
با این حال که می دانم جفاکاری های دوستانم بسیار بیشتر از خصومت های بدخواهانشان است. اما هرگز دست از حمایت شان بر نمی دارم. زیرا روزی را می بینم که آنها همگی پی به آن چیزی می برند که امروز دغدغه خاطر ما بوده است.
روز جمعه ساعت ده صبح مورخ 18 بهمن ماه 1392 جلسه ای دوستانه به دعوت پیشکسوتان مطبوعات استانی در محل دفتر سرای روزنامه نگاران برگزار گردید که توفیق آن یافتم موضوعاتی چند از باب آسیب شناسی، ذیل رفتارهایی چون اشرافیت گرایی و یادگار زدایی بیان نمایم که از عمد قدری فراتر از ظرفیت آن جلسه مطرح نمودم.
آن دست مقولات مذمومی که در استان خوزستان تحت یک سری مهندسی های معکوس فرهنگ سوز توسط شبه متفکران قوم هراس کلید خورده می شود تا اعمال قوم ستیزانه را توجیه نمایند.
مصادیق مطرحه شده یکی دفن فرهنگسرای علالدین بوده که یادگار نوستالوژیک کوچ و دیگری تخریب رستوران ریورساید که گنجینه ی خاطرات شیرین مردم قدیم اهواز بوده است. از این رهگذر اشاره به اقدام عده ای از دوستان مطبوعاتی در انحلال خانه ی مطبوعات قانونی 551 نمودم که آن اراده را نیز تلاشی در راستای یادگار زدایی قلمداد نمودم که به قبای برخی از دوستان برخورد. اطاله ی کلام نکنم و بیاییم سر اصل مطلب.
امروز شنبه ساعت ده صبح مورخ 19بهمن ماه 1392در مراسم کلنگ زنی تعریض پل سوم که به نام شهید دقایقی نامگذاری شد با کمال تعجب شاهد بیان مطالب جالبی از زبان مقامات عالی رتبه ی استانی با ادبیات دیگری بودیم که به نوعی آن بیانات گرانسنگ را نیل بر صحت آن گفتمانی می دیدم که خود روز گذشته مطرح کردم.
بنابراین بر خود لازم دانستم که بخشی از سخنان پر مغز استاندار خوزستان و بیانات گهربار آیت الله جزایری را برای تنویر افکار عمومی ارایه نمایم. ايسنا خوزستان نوشته: «دكتر عبدالحسن مقتدايي در مراسم كلنگزني پروژه تعريض پل سوم كه امروز، شنبه (19 بهمن ماه) برگزار شد، اظهار كرد : دو موضوع در تاريخ ماندگار خواهد بود كه يكي فكر نويي است كه ارايه ميشود و ديگري كارهاي عمراني است كه ساليان سال به جا ميماند.
بنابراين بايد كارهاي عمراني ماندگار انجام شود. مهم اين است كساني كه صاحب فكر و برنامهريز هستند در بخش نرمافزاري اثرگذاري ماندگاري داشته باشند و كساني كه كار عمراني انجام ميدهند به دنبال كارهاي ماندگار باشند و به سراغ كارهاي سطحي نروند.
وي ادامه داد: انجام كارهاي ماندگار هم اثرگذاري بيشتري دارد و هم از هدررفت سرمايه جلوگيري ميكند و بهرهمندي مردم هم بيشتر خواهد شد. اين قبيل كارها اگر به نتيجه برسد جزو كارهاي ماندگار ميشود. استاندار خوزستان گفت:قصد ما در اين دوره اين است كه در تمام شهرستانها، به فراخور جمعيت و فرهنگ آنها، يك ميدان تحت عنوان ميدان اجتماعات يا به تعبيري آمفيتئاتر رو باز احداث كنيم و تجمعهايي كه به مناسبتهاي مختلف انجام ميشود، هدايتشده باشد.
وي خطاب به دست اندر كاران عمران شهري اهواز اظهار كرد : متاسفانه در دوره معاصر ساختمانهايي با معماري خاص و ماندگاري بالا در استان خوزستان ساخته نشده است تا در آينده جزو ميراث فرهنگي باشد. كارهايي كه انجام ميدهيد بايد معماري خاصي داشته باشد و سعي شود در دوراني كه هستيد، در اقدامات عمراني از موارد روتين، معمول و تكراري پرهيز كنيد و ساخت و سازها ماندگار باشد و از سنگ استفاده شود و از مصالح معمولي كه هر 30 سال يكبار تغيير ميكند استفاده نشود.
استاندار خوزستان گفت: ساختماني كه ساخته ميشود بايد بيانگر بخشي از تمدن تاريخ باشد كه نتوان آن را تخريب كرد، بايد ارزش دادن به بخشي از معماري تاريخ خود را در دستور كار اقدامات عمراني قرار دهيم. مهم نيست كه اين اقدامات عمراني كه در دوره ما تمام ميشود يا در دوران مسئولان بعدي؛ مهم اين است كه كارها ماندگار باشند.
مقتدايي افزود: اميد است پروژه احداث ميداني تحت عنوان ميدان اجتماعات كه در خور تجمعهاي مردم باشد، در دستور كار معاونت عمراني قرار گيرد و بتوانيم با مشاركت شهرداريها اين كار را انجام دهيم، همچنين به عنوان يكي از اقدامات ماندگار ميتوان نام 23 هزار شهيد استان را در يك بناي سنگي در ميدان حك كرد»
البته مطالب دیگری هم عنوان شد هم از طرف استاندار و هم از سوی حضرت آیت الله جزایری که متاسفانه رسانه ها از انعکاس آن بیانات فاکتور گرفتند یعنی آن دسته یادگار زدایی هایی که هم فرهنگی و هم عمرانی صورت گرفته است که اسناد زنده ی آن بیانات هم در نوار و فیلم موجود است.مصادیق بسیار واقعی که شنیدن آن بسیار آموزنده است.
من در انتخاب شهردار به طرفیت گزینه ی برتر بودم و نظر کارشناسی خودم را روی پایه ی پاک کارآمدی کتانباف گذاشتم و از شورای شهر خواستم که برتر از کتانباف را اگر یافتید به کار بگمارید. اما شورای شهر چهارم راهی رفت که ما دنبال آن نبودیم.
آنها ضرورت وحدت و همدلی قومی و سیاسی را در دستور کار گذاشتند و بدین سیاق آقای سید خلف موسوی را به عنوان خواست و اراده ی خود برگزیدند. مابا این که از بابت عبور از کتانباف بسیار ناخرسند بودیم با این که خود سرشار از انگیزه های تخریب منتخب شورا بودیم، به یادگار شورای چهارم احترام گذاشته و اولین کسانی بودیم که از آوردگاه رقیب دست برادری و همدلی را بسوی سیدخلف موسوی دراز کردیم و انصافا دست برادری ما را گرم و صمیمی فشرد. چون خود از جمله قربانیان یادگارزادیی در خوزستان بودیم.حتی روزی یک شخصی که موثر در حمایت از سیدخلف بود از من دعوت به ضدیت با او کرد که من او را نهیب کردم و این بود راه و رسم یادگارزدایی که به اختصار بیان شد و جای شرح و بسط آن باقی است.
در ضمن در آخر وظیفه خود می دانم ضمن احترام به اجماع مطبوعاتی های خوزستان برای ایجاد روندی نو و وحدت و همدلی، توصیه کنم که دستاوردهای یکدیگر و نیز دیگر مدیران و خدمتگزاران در هر سنگری که باشند را پاس بدارند.
یادآرزشمع مرده یادآر
سپاس ای شیربختیاری .ای مردهنر نیک سرشت
[...]شوشان برايت متاسفم.
زلیخا مُرد از حسرت که یوسف گشت زندانی
چرا غافل کند کاری که باز آرد پشیمانی
جواب داد: آن كسي كه هيچ خير و شري از او ظاهر نشود.
به جهت آنكه اگر خير از او ظاهر شود اشرار با او دشمني كنند و اگر شر از او ظاهر شد اخيار با او دشمني كنند.
(استاد نیک سرشت خیر خواه)