ائتلاف 7 نفره ای که در جریان انتخاب شهردار، بدلیل نبود گزینه دیگری برای تصدی شهرداری، از سر ناچاری به تنها گزینه رقیب سیدخلف موسوی رای دادند تنها منتظر و نظاره گر تحولات امروز شورا هستند تا بتوانند در دوراهی حمایت از شهردار و یا مخالفت با وی، یک راه را انتخاب کنند.
امید رضایی : برخی اخبار و شواهد از شورای شهر اهواز نشان می دهد ائتلاف های جدیدی در حال شکل گیری است و تحولات جدیدی در انتظار مدیریت شهری کلانشهر اهواز است.
در این نوشتار، بدون جانبداری از فرد یا گروهی، و بدون موضع گیری نسبت به افراد مختلف، صرفا به ارائه تحلیلی روایی از آنچه مشاهده می شود می پردازیم. امیدواریم سایر ناظران و تحلیل گران نیز، نظرات و دیدگاهه های خود را در این زمینه یا در نقد این مطلب منتشر کنند.
اخیرا شنیده شده است شش تن از اعضای شورا- یعنی حجه الاسلام سعادت نیا، خانم الباجی، خانم ابریشمکار، آقای عاشور سواری، ناجی سواری و سیدمهدی آلبوشوکه- ائتلاف جدیدی را شکل داده اند و عملا فراکسیون 14 نفره اکثریت شورا به یک جمع تقریبا منسجم شش نفره و یک جمع پراکنده 8 نفره تقسیم شده است.
در جمع 8 نفر باقیمانده ی این 14 نفر، احمد باورصاد در دو هفته اخیر در انتقاداتی تند نسبت به انتصابات صورت گرفته در شهرداری، نشان داده که موضعی انتقادی را نسبت به شهرداری در پیش گرفته است. از طرفی شنیده می شود غلامرضا سبزعلی نیز نارضایتی هایی دارد و تمایل خود را برای پیوستن به منتقدین شهردار نشان داده و شنیده می شود (بدون تایید یا رد این احتمال از سوی ما) وی نیز در روزهای آینده، رسما جدایی خود را از 8 نفر باقیمانده ائتلاف 14 نفره اعلام خواهد نمود که البته گفته می شود سبزعلی بیشتر تمایل دارد به گروه 7 (یعنی هدایت ممبینی، خانم زمانپور، خانم صالح پور، سید جواد رضوی، علی ناصری، اسکندر زنگنه و حسین حیدری) بپیوندد.
بر همین اساس گفته می شود با شکل گیری ائتلافات جدید، عملا تحولات جدیدی در راه است.
ائتلاف 6 و ریاست شورا
گفته می شود ائتلاف 6، انتقاداتی را نسبت به نحوه مدیریت شورای شهر دارد و بهمین دلیل در صدد اتخاذ تدابیری برای تغییر در هیئت رئیسه شوراست. این ائتلاف همچنین به نحوه چینش نیروها و مدیران شهرداری انتقاداتی دارند و معتقدند که یک یا دو نفر خاص در شورا تصمیم گیرندگان اصلی در خصوص انتصابات هستند.
از طرفی گفته می شود آنها هنوز نتوانسته اند رای کافی را برای ایجاد تغییر در هیئت رئیسه شورا کسب کنند و بهمین منظور تلاش می کنند تا نظر دیگر اعضای شورا را جلب نمایند.
البته در این میان برخی از اتفاقات غیرمنتظره نیز باعث جدی شدن شکل گیری ائتلاف6 شده است از جمله برخوردی که بین یکی از شهرداران مناطق (که از قضا از حامیان پر و پا قرص شهردار بوده) و خانم ابریشمکار ایجاد شد و باعث کدورت شدید وی شده است بگونه ای که اینک گفته می شود وی اینک به یکی از اعضای جدی و فعال ائتلاف6 تبدیل شده و حتی ممکن است در روزهای آتی به ائتلاف 7 بپیوندد، چرا که گفته می شود وی یکی از عوامل اصلی در رای نهایی برای شهردار شدن سیدخلف موسوی بود و اینک بدلیل برخی برخوردهای صورت گرفته با خود، در جلسه شورا تاکید کرده مدافع حقوق مردم است و به نظر می رسد در صورت عدم توجه به دیدگاهها و نظراتش، دیگر دلیلی برای باقی ماندن بر موضع قبلی اش-در شهریورماه- نمی بیند.
تغییر ریاست شورا پیش از پایان دوره تنها یکبار در دوره سوم شورا مطرح شد که در آن مقطع، سیدحمید حسن زاده با توجه به توانایی های خاص خود اجازه نداد مخالفینش، رای کافی برای تغییر وی را پیش از پایان دوره فعالیتش کسب کنند.
به نظر می رسد در صورتی که ائتلاف6 بتواند ارتباط نزدیکی را با ائتلاف7 ایجاد کند و یا ائتلاف بزرگتری را با تشکیل گروه 6+7 ایجاد کند، جایگاه ممتازتری در تحولات شورا پیدا خواهد نمود از این رو احتمالا در هفته های آینده شاهد چنین رویدادی خواهیم بود. چرا که علیرغم برخی اختلاف نظرها، اشتراک نظرهای بسیاری در مورد وضعیت مدیریت شهری دارند.
ائتلاف7 و نظاره ی میدان
ائتلاف 7 نفره ای که در جریان انتخاب شهردار، بدلیل نبود گزینه دیگری برای تصدی شهرداری، از سر ناچاری به تنها گزینه رقیب سیدخلف موسوی رای دادند تنها منتظر و نظاره گر تحولات امروز شورا هستند تا بتوانند در دوراهی حمایت از شهردار و یا مخالفت با وی، یک راه را انتخاب کنند.
اسکندر زنگنه در جلسه گذشته شورای شهر، در توضیح به سخنان ابریشمکار، به وی گوشزد کرد که :
خشت اول را گر نهد معمار کج ***تا ثریا می رود دیوار کج.
زنگنه در سخنانش به ابریشمکار گفت: شورا در همان روز اول به شاخص هایی که برای انتخاب شهردار تعیین کرده بود پایبند نبود و اینک اگر خواهان این وضع نیستیم باید برگردیم سر نقطه ی اول.
این سخنان وی در واقع نشان دهنده تمایل زنگنه به استیضاح شهردار بوده است. این در واقع پیامی از سوی ائتلاف 7 به ائتلاف6 (بویژه خانم ابریشمکار) تلقی می شود که اگر از وضع موجود راضی نیستید و یا انتقاداتی دارید و یا بی احترامی هایی به شما صورت گرفته می بایست بپذیرید که در انتخاب شهردار تجدیدنظر شود.
در واقع به نظر می رسد در صورتی که ائتلاف6 و یا احتمالا سه نفر دیگر از اعضای شورا (یعنی سبزعلی، باورصاد، سلحشور) و یا حتی هوشنگ شیرمردی، به هر دلیلی دیدگاهها و نقطه نظرات شان در خصوص اداره امور شهر تامین نشود و منتقد شهردار و یا ریاست شورا بشوند، چاره ای جز همراهی با ائتلاف7 و تشکیل یک ائتلاف بزرگتر را نخواهند داشت چرا که در این غیر صورت، در حد یک گروه کوچک باقی خواهند ماند که نه توان استیضاح و ... دارند و نه توان تعامل با شهردار.
از طرفی در چنین شرایطی، ممکن است ائتلاف 7، راه حمایت از شهردار را در پیش بگیرد و با توجه به جدایی برخی از حامیان شهردار از وی، آنها در اداره شهر به شهردار مشورت بدهند!
در چنین شرایطی، ائتلاف6 و یا سایر اعضای گفته شده، از آن طرف رانده و از این طرف مانده خواهند شد. در صورت عدم پیوستن ائتلاف6 و یا سایر منتقدین بعدی شهردار و رئیس شورا، عملا گروه 7 و شهردار وارد ائتلافی جدید خواهند شد و سر برخی از حامیان سابق شهردار، بی کلاه خواهد ماند!
علاسوند در دوراهی تصمیم گیری
رامی علاسوند که در ائتلاف شکل گرفته در شهریورماه، توانست با موفقیت تمام، ریاست شورا را از ان خود کند اینک ما بین سه گروه قرار گرفته است: ائتلاف 6، ائتلاف 7 و سایر اعضای شورا.
ائتلاف 6 بدنبال تغییر او و سایر اعضای هیئت رئیسه است. 8 نفر باقیمانده ی ائتلاف سابق گروه14 مواضع متفاوتی در خصوص علاسوند دارند. سبزعلی و سلحشور سکوت کرده اند. مظفری فعلا از ریاست وی حمایت می کند. شیخ کاظم سواری، چشم به تحولات بعدی دارد. موضع باورساد و شیرمردی نیز بستگی به رویدادهای روزهای بعدی و نوع تعامل آنان با شهردار خواهد داشت.
اما به نظر می رسد ائتلاف7 در صورتی از علاسوند حمایت خواهد کرد که وی بپذیرد در تغییر شهردار با آنان همراه شود و در صورت عدم همراهی وی، ممکن است گروه 6 و گروه7 و دو یا سن تن دیگر از اعضای شورا به طرحی جدید در خصوص انتخاب رییس شورا، نایب رئیسان، شهردار و .... برسند.
علاسوند در این میان می بایست راهی را برگزیند. او البته در هفته های اخیر جلسات سختی را در شورا اداره کرده و سعی کرده است بگونه ای جلسات شورا را مدیریت کند که باعث دلخوری هیچیک از اعضای شورا نشود و نقشی میانه را در جلسات داشته باشد که این بزعم برخی آگاهان، نکته ای مثبت به نظر می رسد.
اردیبهشت ماه خبری می شود؟
به نظر می رسد در هفته های آتی خبرهای مهمی از شورا به گوش خواهد رسید. آنگونه که گفته می شود شورا حداکثر تا فروردین و اردیبهشت ماه، به ثبات مواضع اعضا و تشکیل ائتلاف ها خواهد رسید. یا ائتلاف ها به سمت حفظ وضع موجود و فعالیت شهردار فعلی و رییس و سایر اعضای هیئت رئیسه شورا پیش خواهد رفت و تثبیت می شود و یا هم آنکه تغییرات جدیدی در سطح هیئت رییسه، رییس شورا و شهردار رقم خواهد خورد.
باید منتظر ماند.
خشت اول گر نهد معمار کج تاثریا میروددیوار کج اکثریت مردم اهواز همون روز اول و با اولین حرکت شورا ازشون ناامید شدن.سید خلف ادم مومن و مدیر خوبیه اما ایشون رو نباید شهردار کلانشهر اهواز میذاشتن.
آیا اینکه شورای شهر، اول شاخص هایی برای انتخاب شهردار بر اساس تجربه و تخصص و ... تدوین کرد و بعد خودشان بر آن اساس عمل نکردند و حالا بعضی اعضای شورا که به شهردار محترم رای دادند منتقد ایشان شده اند تقصیر آقای زنگنه است؟
آقای سعادت نیا از اعضای دلسوز شورای چهارم است که مردمی بودن و دغدغه های ایشان زبانزد است. اینکه ایشان منتقد عملکرد شهردار یا برخی اعضای شورا باشند حق طبیعی هر عضو شورای شهر است.
دوست عزيز انتخاب [...] از ابتدا اشتباه بود حالا كار به اقاي زتگنه ندام ولي با اين اوضاعي كه اعضا شورا بوجود اوردن همون بهتر كه [...] فعلا كه [...]
اگر خانم ابریمشکار از شما جدا شود عملا ائتلاف منتقدین خودتان را بزرگتر می کنید. نباید اجازه می دادید به ایشان توهین شود و حالا باید با این برخورد توهین آمیز، برخورد جدی و بی ملاحظه ای بکنند چون اگر قرار باشد با برخورد صورت گرفته با خانم دکتر ابریشمکار برخوردی نشود وی هم دلیلی برای باقی ماندن بر موضع حمایت از شهردار نخواهد دید و به مخالفین خواهد پیوست.
شوشان . لطفاً حتماً این نظر را درج بفرمایید .
چرا آقای [...] را هم سانسور میکنی ؟؟؟ چرا ؟؟؟ ما که اسم نیاوردیم ؟ چیه طرفدار [...] شدی توی شورا ؟ نکنه بهت باج داده جیبت رو پر پول کرده که حتی با اسم اقای [...] هم نظرها چاپ نمیشه ؟؟؟ استخدام[...] هم سانسور داره ؟؟؟ اگر راست میگی این نظرو چاپ کن همه بخونن
منم موافقم اصلا[...] باید رد صلاحیت میشد
وقتی میبینمش [...]
سوادونیت صالح داشتم است
سید حمید حسن زاده تنها رییس مقتدر شورا