یوسف موندنی زاده الهی : به بهانه تنش های اخیری که در شورای محترم شهرها خصوصا شورای اهواز وبرخی ادارات وسازمان ها رخ داده وحتی برخی سخنرانان با بیان برخی مطالبات گاها بحق ولی بابیان غیرمنطقی وغیردینی ؛.
انسان ماهیتا ساختاری فرد گرا وخود خواه دارد واین از بدو تولد درسرشت هرانسانی نهادینه می باشد ؛ولذا هرچه بزرگتر می شود وبه جلو می رود احساس نیاز به زندگی اجتماعی آنهم برای منافع جدید وتازه اش باعث می شود به تقسیم منافع خود به شرط کسب
آرامش وآسایش تن به دهد .وهمانطور که درقرآن کریم بروی ابعاد وجودی انسان از منظرهای گوناگون کلید واژه های را برای تقریب اذهان وشناخت بهتر این اشرف مخلوقات بکار می برد ؛در آیه شریفه می فرماید:خلق الانسان حریصا ؛ویا در جای دیگر می فرماید:خلق الانسان حلوعا؛که منظور ومفهوم کلی هردو آیه برچگونگی ماهیت انسان اشعارداردبه اینکه انسان در خداوند سبحان حریص ویاطمع کاروزیاده خواه می داند .
ویاحتی در موردی خداوند خالق ماکان وما یکون می فرماید :یاایها الانسان ما غرک بربک الکریم ؛یعنی انسان توراچه شده که به خالق وارباب کریم وبخشنده خود نیز غرور وکبر می ورزی !؟
استان ما در بسیاری از موارد متاسفانه شاهد گفتارها ورفتارهای هستیم که بهیچ وجه بازندگی اجتماعی وعلی الخصوص محبت در بین انسانهای مومن وحتی مدارا با مردمان دیگرروز بروز دوردتر می شویم ؛البته باید صریعا با آسیب شناسی این گونه موارد وبرخورد سازنده و حتی عنداللزوم با برنامه های قانونی بازدارنده نسبت به این تنش ها وجدلها عکس العمل مناسب وپایداری داده شود و سعی کنیم تا جامعه و خصوصا جوانان وحتی عامه مردم از تاثیرات و آثار اینها بدورباشند .
چنین چالشهایی اگر دربین مردم عادی و در اقشار سطحی جامعه رخ دهد شایدخیلی نیاز بحث ما نیست هرچند آن نیز بجای خود باید برسی شود؛جای تاسف بیشتر آن است که این گونه رفتار وگفتارها درمیان افراد نخبه وبعضا برخی مدیران ومسئولان جامعه ملاحظه می شود که این نیاز به شناخت دقیق ودرمان فوری دارد .
دراستان ما همیشه وجود قومیت های مختلف به زعم بزرگان فرصت است ونه تهدید ؛واز سوی دیگر این فروانی در قومیت ها باعث گوناگونی فرهنگی وسنت های مختلف درجامعه می باشد ؛واین تنوع فرهنگی وسنتی به رغم مثبت بودن باعث تنش ها وناهنجاری هایی شده وشاید این حرف به مزاق برخی خوش نیاید ولی واقعیتی است که کمابیش وجود دارد وباید از راهای اصولی ومنطقی برای آن فکری شود .
ازسوی دیگر بهترین شاخصه تمامی اقوام خوزستان عزیز داشتن مردمانی شریف ونجیب که جملگی شیعیان اثنی عشری واز وفاداران به امیرالمومنین علی مرتضی و اولاد طاهرینشان (علیهم السلام) بوده و می باشند واین عشق همیشه بود وانشاء الله خواهد بود ؛وهمین خصوصیت بارز باعث توجه بیشتر وطمع دشمنان وهابی ومنافق به این خاک پاک کردیده،و هر چه بیشتر و بهتر باید بفرمایش مقام معظم رهبری درخصوص وحدت وتکیه بر اسلام پی برده وتاکید نماییم .
اسلام دین کامل وبی عیب ونقصی است وچنانچه می دانیم هیچ نکته کور وسئوال بی جوابی در اسلام و خصوصا مکتب اهل البیت (علیهم السلام) وجود ندارد در حدیثی از قول معصوم آمده است ؛الناس علی دین ملوکهم یعنی مردم تاحدود زیادی به مدیران مسئولان جامعه توجه دارند حتی در دین خود نیز نگاهشان به چگونگی رفتار وکردار مسئولان جامعه می باشد ؛پس بنص این سخن گهربار سمت وسوی جامعه حرف وعمل بزرگان ومدیران است ورفتار آنها را نصب العین خود قرار می دهند ؛پس مدیران ومسئولان باید خیلی مواظب رفتار وکردارشان باشند .
حال سئوال اساسی این است پس با این همه سفارش و تاکید براخلاق اسلامی ونیکو ومدارا حتی با دشمنان خود چرا درسطح جامعه مدیریتی ونخبگان این همه تنش و تهدید وحتی بعضا شاهد الفاظ تند نسبت بهم هستیم ؟!
برای پاسخ بهتر است به آیات شریفه ای که ذکرشان کردیماجمالا اشاره ای شود چراکه مانمی توانیم با آرامش واحترام در کنارهم زندگی کنیم مگر به اسلام وقرآن واخلاقیات این دین پایبند باشیم چرا که اسلام دین برگزیده وآخرین نسخ الهی است برای تمام جهان وآخرین وکاملترین دستورات و قوانین اجتماعی وشخصی وخانوادگی در آن بیان شده ولذاست که وقتی خداوند می فرماید انسان حریص است خدایی که خالق بشر است فرموده ماهیت انسان این است که همه چیز را از نگاه خود و دید منفعت طلبی ببیند. بر همین اساس است که اینهمه دستورات اخلاقی در قرآن آمده تا ما انسان ها واقعا آدم شویم. جمله معروفی است از برزگان که انسان شدن چه آسان و آدم شدن چه مشکل. ولی منقول است از حضرت امام راحل خمینی کبیر(ره) که ظاهرا در جایی فرمودند: ملا شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل
. حال با توجه به این مطالب به چه میزان ما از اخلاق مدیریتی در اسلام آشنایی داریم و یا پایبند به آن می باشیم. اخیرا شنیده شده در همایش مدیریت بحران استان خوزستان که مدعوین داخلی و خارجی سرشناسی حضور داشتند و از مدیران استان نیز تعداد زیادی حاضر بودند متاسفانه در طول سخنرانی اساتید مهمانان با صرف میوه و بازی با تلفن همراه و حرف های درگوشی فضایی ایجاد نمودند که اگر ادامه می یافت خود تبدیل به یک بحران می شد واقعا این اخلاقیات از کجا و چه زمانی وارد فرهنگ مدیریتی استان شده است.
در اینجا با عنایت جلسه قبل شورای محترم شهر اهواز بد نیست نیم نگاهی به آن داشته باشیم که خالی از لطف نیست.
ظاهرا در این جلسه به جهت پاره ای اختلاف نظرها در برخی دستورکارها و یا برخی جابجایی ها و مسائل پیدا و پنهان در شهرداری و شورای شهر اهواز اندک تنش و چالش هایی مشاهده گردید که به جهت آسیب شناسی اجمالا به آن اشاره می شود. اولا شان شورا این وضعیت رامی طلبد چرا که دفاع از حقوق مردم و نمایندگی از همشهریان گرامی لازمه اش بحث و جدل و احیانا تنش و درگیری چیز غریبی نیست بلکه طبیعت کار شورا می طلبد که اینچنین مواردی را در شوراهای تمام کشور مشاهده کرده و می کنیم. ثانیا اینکه ما بعضا مسائل شخصی خود را و احیانا دلخوری ها را در مکان شورا طرح کنیم و به حق و یا به ناحق برای جابجایی طرحی و یا تصویب طرحی احساس کنیم هرکه مخالف ماست دشمن است و لایق تهدید و تهمت بسیار امری ناپسند و بدور از اخلاق اسلامی است و نکته آخر آنکه این تنش ها و جدل ها به فرموده قرآن (قولا لینا) باید با سخنان ظریف و نرم باید با مردم صحبت کرد که این دستور خداوند برهمه انسان ها خصوصا و لذا انتظار شهروندان از نمایندگانشان آن است که در دفاع از حقوق مردم به هیج وجه کوتاه نیایند ولی سعی شود با اخوت برادری و بدور از پرده دری و تنش. باید بدانیم در جایی که تضارب آرا و نگاه وجود دارد قطعا اختلاف سلیقه و نظر هم است و در جایی که اختلاف سلیقه و رای و نظر باشد قطعا گفتار تند و تنش آلود نیز لازمه کار است که خود نوعی امر به معروف و نهی از منکر است. که هم لسانی می تواند باشد و هم از سایر ابزار و راهکارها باید استفاده گردد لذاست که مقام معظم رهبری می فرماید : اگر جایی شخصی را دیدید مرتکب عمل منکری شده همه به نوبه خود با لسان لین او را متوجه کنند که عمل وی مخالف نظر جامعه می باشد.
این اصل مهم است که کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته یعنی در جامعه اسلامی همگی در مقابل هنجارشکنان مسئول هستیم و به شرط آنکه کار برای رضای خدا و با کلام لین باشد ذکر محاسن و معایب افراد ضروری است. ضمنا شنیده شده از جاهای مختلف به شورا فشار وارد می شود و با مقایسه آن به یکی از سریال های طنز سال های گذشته سعی در نزول جایگاه مهم و مترقی شورا داشته اند و یا احیانا با گروکشی اینگونه رفتارها شورا را از عمل به وظیفه خود منحرف نخواهد کرد. و می دانیم که برخی فشارها برای جابجایی پاره ای از مدیران وجود دارد که شورای شهر در این خصوص باید با حوصله و تدبیر بیشتر عمل نماید همانطور که شان برادران و خواهران محترم شورای شهر اهواز چنین است و خصوصا مدیریت توام با اخلاق اسلامی رییس محترم شورای شهر اهواز
توصیه می شود با عنایت اینکه ایام نوروز و تعطیلات را پیشرو داریم بهتر است استانداری محترم و شورای شهر اهواز و شهردار سختکوش تمام امکانات خود برای این کار یعنی استقبال هر چه با برنامه تر و دلپذیر تر از مهمانان نوروزی و کاروان های راهیان نور که همگی از هموطنان شریف و مومن می باشند بسیج نموده تا خاطره خوش و سفری لذت بخش را در اذهان خود باقی گذارده و با فاصله گرفتن تنش و اختلاف فضایی شاداب و بانشاط را برای خود و مردم استان به کشور عزیزمان ایران اسلامی فراهم آوریم و اختلاف و تفرقه پرهیز نموده و یادمان باشد اصلاح ذات بین از بهترین و مهمترین عبادات نزد خداوند است و فرصت برای تغییر همیشه وجود دارد پس تعجیل نکنیم.
یاعلی
ازدم رند می آلوده مددکارم شد
بگذاریید که ازمیکده یادی بکنم
من که بادست بت میکده بیدارشدم
ازدم رند می آلوده مددکار شدم
بگذاریید که ازبتکده یادی بکنم
من که بادست بت میکده بیدارشدم
درودبرخمیمی کبیر که منطق کامل عرفای سلف را به خوبی زنده کرد.
این چه نوشتاری است. [...]
آینه چونقش توبنمودراست
خودشکناآینه شکستن خطاست